Никна бетонската конструкција на споменикот „Мајка Тереза“

За три месеци треба да е готов споменикот на Мајка Тереза на плоштадот „Македонија“. Тој рок треба да го испочитува изведувачот „Бетон“ од Скопје, кој го гради зданието за 5,5 милиони евра. Дали т.н. „скулптурална композиција“ ќе биде готова во договорениот рок, надлежните не одговараат. И по речиси две недели, од Министерството за култура не одговорија на прашањата на „Утрински весник“. Службите ...

⇐ DailyУтрински ⇒