Малите карпошани ќе ја негуваат традицијата

Во детската градинката „Мајски цвет" во населбата Тафталиџе 1, во Карпош се одржа презентација на проектот „Нематеријалното културно наследство и децата"Проектот кој е под покровителство на УНЕСКО се реализира во соработка со Националниот комитет на Интернационалниот совет за традиционална музика и е подржан од Министерството за култура на РМ.Пред присутните гости, проектот го презентираа м-р ...

⇐ DailyВечер ⇒