„Лимак“ го спрема теренот за тунел и четири 20-катници во центарот на Скопје

Турската копманија „Лимак“ почна да го подготвува теренот за изградба на тунел во должина од 800 метри долж Јужниот Булевар. Поради тоа подолго време ќе биде затворена приклучната уличка помеѓу трговскиот центар „Рамстор мол“ и Музејот на Град Скопје, каде е оставена само пешачка патека. Мрежа од инфраструктурни текови, водоводни цевки и други инсталации, кои му служат на градот се наоѓаат во ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒