Скопје според квалитетот на живот е на 161 место

Американската компанија Мерцер која врши истражување според квалитетот на живот, даде статистички податоци според кој Скопје се најде на 161-то место на листата на градови на која се рангирани 231 град. Според истражувањето, првото место веќе осма година по ред и припаѓа на Виена, додека на последното место повторно е Багдад. Во истражувањето се распоредени 40 разни фактори како што се ...

⇐ DailyСкопјеИД ⇒