Катадиоптри за подобра видливост во Ѓорче Петров

Нови катадиоптри за подобра видливост на хоризонталната сигнализација се поставуваат на улицата "Ѓорче Петров", на потегот од кружниот тек кај "СП Планет" и улицата "Воин Драшковиќ", до мостот за Сарај, информираат од Град Скопје. Катадиоптрите се со бела рефлексија и се поставуваат на средишната двојна полна лента на коловозот, на растојание од 1, 3 и од 5 метри. Поставувањето, информираат од ...

⇐ DailyВест ⇒