Кај Школка утре точно напладне собир за чист воздух

Граѓанската иницијатива „О2 Коалиција за чист воздух“ организира спонтан собир за самоорганизирање на граѓаните во борбата против загадениот воздух. Собирот ќе се одржи утре во 12 часот во Градскиот парк во Скопје кај Школка. Организаторот ги повикува на собир сите граѓани кои сакаат да дадат свој придонес во борбата за чист воздух и здрава животна средина.

⇐ DailyПлус Инфо ⇒