И јавните чешмичиња станаа загрозен вид

Десет отсто од популарните скопски чешмичиња, кои се повеќе од потребни за задоволување на жедта во пеколните лета, и годинава се надвор од функција поради граѓанска несовесност. Најчесто станува збор за кршење или за крадење на чешмите, а неретко и нивна дисфункција поради затнување со шут и отпад, велат надлежните. Сепак според најавите на јавното претпријатие „Водовод и канализација“, летово ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒