Градот Скопје финалист за наградата на Европската недела на мобилност

Градот Скопје е еден од финалистите за наградата на Европската недела на мобилност за 2016 година, која секоја година се доделува од страна на Европската комисија. Наградата на Европската недела на мобилност за 2016 година е награда за концепт за одржливи транспортни урбани системи. Покрај Град Скопје, финалисти се и Лисабон (Португалија) и Малме (Шведска). Добитникот на наградата ќе биде ...

⇐ DailyДневник ⇒