Генералка и ремонт на лавовите на Александар Велики

Се чистат и поправаат скулптурите на лавовите во фонтаната на Александар Велики на плоштадот „Македонија“ во Скопје. Екипи со машини за заварување ги поминуваат еден по еден лавовите и ги заваруваат оштетените делови. Овие скулптури беа ишарани со боја за време на протестите на Шарената револуција лани. Фото: Плусинфо

⇐ DailyПлус Инфо ⇒