Ќе се формира дваесеттиот клуб за прва помош во „Цветан Димов“

Уште еден училиштен клуб за прва помош ќе биде отворен во второто полугодие во средното училиште „Цветан Димов“, со помош на Градот Скопје, а во соработка на Црвениот крст. Со тоа и во ова училиште ќе има обучен наставник, просторија и тим од ученици што ќе знаат како да постапат кога некому му е потребна брза медицинска помош, додека се чека лекарската екипа. Kако што објаснија од Црвениот ...

⇐ DailyДневник ⇒