На „Дрисла“ за пет години не дојдоа ни пари ни современа технологија

Сè уште нема ништо од изградбата на фабрика во Дрисла, која од отпадот ќе произведува струја, а требаше да биде готова до 2018 година. Имено, инвестициските активности на италијанската компанија „ФЦЛ Амбиенте“, која во 2013 година го доби меѓународниот тендер за расчистување на депонијата Дрисла, требаше да се заокружат со изградбата на оваа фабрика, која требаше да биде готова за пет години. Во ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒