Дали оригиналните модели за Скопје од Кензо Танге станаа пепел?

Во Заводот за урбанизам и архитектура Скопје (ЗУАС) кој се наоѓа во една од бараките што денеска изгореа во близина на СУГС „Здравко Цветковски“, се наоѓале оригиналните модели за централно Скопје од познатиот светски архитект Кензо Танге, како и најголемата колекција и материјална меморија за обновата на постземјотресно Скопје, објави Фокус . - Заводот за урбанизам во периодот по земјотресот ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒