„Анима Мунди“ со протест ако не се згрижат кучињата

„Анима Мунди“ ќе организираат протести, ако интитуциите не ја сфатат сериозно работата со згрижувањето на уличните кучиња.- На овие ниски температури, стационарот „Вардариште“ сè уште работи, без да ги задоволува условите за престој на кучињата, на тој начин таму се мачат и умираат постоперативно поради недостиг на услови и соодветна грижа, како и непрекината епидемии од болести. Тоа што ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒