Повеќе вести како оваа (25)

Судија од највисокиот суд во Кенија препорача до претседателот на оваа африканска земја да го распушти парламентот во кој доминираат мажи, посочувајќи дека не ...
сите 4 | | | веќе видена

Иницијативата на Македонското Женско Лоби за промена на изборната регулатива во насока на зголемување на квотите на жените на изборните листи од сегашните 33 ...
| | веќе видена | слични

Форумот на жени на ДОМ, честитајчи им го честита 8-ми Март на жените, соопшти дека дава поддршка на платформата „Планета 50-50 до 2030 година“, поставена од ...
| | веќе видена | слични

Националниот совет за родова рамноправност вчера од Државната изборна комисија побара да обезбеди почитување на законските одредби за правилна застапеност на ...
| | веќе видена | слични

Строги услови на безбедност за дводневната посета Барак Обама пристигна во Кенија каде што владеат крајно строги услови на безбедност за дводневната посета на ...
| | веќе видена | слични

Зархона Балох е мајка на осум деца и кандидат за пратеник на парламентарни избори во Авганистан што треба да се одржат в сабота. Дипломата по економија и ...
| | веќе видена | слични

ЦИВИЛ Фем е неформална група граѓанки и граѓани која делува како составен дел од ЦИВИЛ – Центар за слобода. Оваа група се залага за родова еднаквост и ...
| | веќе видена | слични

ЦИВИЛ Фем е неформална група граѓанки и граѓани која делува како составен дел од ЦИВИЛ – Центар за слобода. Оваа група се залага за родова еднаквост и ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...