Повеќе вести како оваа (25)

Android Lockbox е име на неодамна „ископаната“ програма на Google која собира таканаречени „чувствителни“ податоци од Android уреди, со цел да следи како ...
сите 4 | | | веќе видена

Оперативниот систем на информатичкиот гигант „Googlе“ е на добар пат да го надмине „iOS“ системот на „Apple“ како најраспространета платформа кога станува збор ...
| | веќе видена | слични

Голем фронт се отвора против Google и неговата политика сите партнери кои го користат оперативниот систем Android на нивните мобилни уреди да мора да ги ...
| | веќе видена | слични

Многу Android апликации ги преземаат личните податоци дури и кога корисниците не им дале дозвола за тоа, откри новото истражување. Google го подобри начинот на ...
| | веќе видена | слични

Во време кога корисниците користат по неколку уреди на различни платформи, компаниите почнуваат да им го олеснуваат корисничкото искуство преку намалување на ...
| | веќе видена | слични

Односно, Европската Комисија има проблем со начинот на кој Google ти приморувал прозиводителите на смартфони по „дифолт“ да ги инсталираат апликациите Google ...
| | веќе видена | слични

Американската морнарица забранила користење на популарната кинеска апликација TikTok на службените уреди. Со официјално известување се наведува дека TikTok е “ ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...