Повеќе вести како оваа (25)

Тие по четири дена блокирање на сообраќаот во Центарот на Скопје одлучија протестот да биде ставен во мирување се до понеделник. На вчерашната средба на ...
сите 19 | | | веќе видена

По четири дена по ред претпладневно блокирање на сообраќајот во центарот на Скопје, протестот на закупувачите на тезгите од Зелен пазар денеска биде ставен во ...
| | веќе видена | слични

Но, пред се приоритет ни се граѓаните кои живеат на територија на Општина Центар. Дел од мерките ќе се случуваат и понатаму, подготвени сме да најдеме решение ...
| | веќе видена | слични

Утринава протестите продолжија четврт ден по ред со блокирање на улицата „Кирил и Методиј“ во центарот на Скопје, каде околу 40 граѓани кои работат на Зелениот ...
| | веќе видена | слични

Пазарџиите од Зелениот пазар во Скопје утрово излегоа на протест поради поскапувањето на цената за паркингот во Општина Центар. Протестот предизвика блокирање ...
| | веќе видена | слични

Не бегаме од одговорност и не сакаме некого да оштетиме, туку напротив сакаме да воведеме ред. Но, пред се приоритет ни се граѓаните кои живеат на територија ...
| | веќе видена | слични

Барањата на пазарџиите на Зелен Пазар ќе ги разгледа Советот на Општина Центар на наредна седница, а ќе ги достави градоначалникот на Општината Саша ...
| | веќе видена | слични

Не бегаме од одговорност и не сакаме некого да оштетиме, туку напротив сакаме да воведеме ред. Но, пред се приоритет ни се граѓаните кои живеат на територија ...
| | веќе видена | слични

Пазарџиите од Зелениот пазар во Скопје утрово излегоа на протест, поради поскапувањето на цената за паркингот во Општина Центар. Протестот предизвика блокирање ...
| | веќе видена | слични

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, вчера имаа средба со пазарџиите од „Зелен ...
| | веќе видена | слични

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, вчера имаа средба со пазарџиите од „Зелен ...
| | веќе видена | слични

ЈП Паркинзи на Општина Центар (ПОЦ) информираат дека е постигнат договор со пазарџиите кој ќе го реши проблемот со неуреденото паркиралиште „Аутомакедонија“. ...
| | веќе видена | слични

Општина Центар вчера ја поништи одлуката за изградба на панорамско тркало, но Панорамското тркало ќе продолжи да се гради затоа што тоа е веќе почната градба. Се стопира и пробивањето на сервисната улица на Кеј 13 Ноември, како и катната гаража кај зградата Автомакедонија. – На просторот на Автомакедонија нема да се гради спорната катна гаража, односно спречивме да се узурпира јавниот простор на жителите во овој дел на Центар. Тоа го носат измените на четирите детални урбанистички планови, кои Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ сакаа да ги запрат со каменување на Општина Центар и со нарачаното насилство врз градоначалникот на општината, Андреј Жерновски, за што веќе има обвинение против експремерот Никола Груевски – рече директорот на „Паркинзи на Општина Центар“, Саша Богдановиќ. Тој рече дека општинската инспекција има рок од седум дена од објавување на одлуката во Службен весник и дека во тој период е должна да достави предлог до градоначалникот Жерновски за поништување на издадените одобренија по поранешните ...
| | веќе видена | слични

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, вчера имаа средба со пазарџиите од „Зелен ...
| | веќе видена | слични

На денот на изборите нема да се наплаќа паркирањето на паркиралишта Дом на градежници, Трготекстил, Автомакедонија и Зелен пазар, известува јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи“ на општина Центар. “Нема да се наплаќа во текот на целиот ден се со цел да им се овозможи на граѓаните непречен пристап до избирачките места и остварување на избирачкото право“, стои во соопштението на општина Центар.
| | веќе видена | слични

На денот на изборите нема да се наплаќа паркирањето на паркиралишта Дом на градежници, Трготекстил, Автомакедонија и Зелен пазар, известува јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи“ на општина Центар. - Нема да се наплаќа во текот на целиот ден се со цел да им се овозможи на граѓаните непречен пристап до избирачките места и остварување на избирачкото право, соопшти општина Центар.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...