Повеќе вести како оваа (25)


Во Австралија е наредена итна евакуција на неколку области, меѓу кои и на главната туристичка дестинација Нуса, додека пожарникарите се борат со повеќе од 150 ...
| | веќе видена | слични

Повеќе од 85 пожари активно горат во Њу Саут Велс, а според најавите на властите, за денеска се предвидени катастрофални услови погодни за ширење на пожарите, ...
| | веќе видена | слични

Наредена е евакуација на 200.000 луѓе, поради четири големи пожари кои беснеат на потег од Лос Анџелес до крајбрежниот град Вентура во американската сојузна држава Калифорнија. Наредена е евакуација на 200.000 луѓе, поради четири големи пожари кои беснеат на потег од Лос Анџелес до крајбрежниот град Вентура во американската сојузна држава Калифорнија. Пожарите досега уништија околу 150 куќи и зафатија голема површина. Првпат е наредена евакуација во областа Санта Барбара во Калифорнија, а автопатот помеѓу Лос Анџелес и Вентура е затворен периодично поради пожарот што ја зафаќа трасата над автопатот. Околу 300 жители на крајбрежниот град Карпинтерија добија наредба да го напуштат градот пред изгрејсонце, додека пожарникарите се борат со пожарот само неколку километри од градот. Во текот на ноќта, послаби ветрови им овозможија на пожарникарите на терен успешно да го одбранат одморалиштето Охајо, каде 7.000 жители исто така добија наредба да се евакуираат. Националната метеоролошка служба соопшти дека се ...
| | веќе видена | слични

Властите на канадската провинција Британска Колумбија наредија евакуција на речиси 7.000 семејства, поради ширењето на шумските пожари што со денови беснеат во тој дел на западна Канада. Како што јави телевиизјата Си-Би-Си, во Британска Колумбија денеска се активни речиси 600 шумски пожари, од кои околу 150 избувнаа во текот на изминатиот викенд. Најголем дел од пожарите, кои досега уништија над 3.000 хектари површина и околу 30 станбени објекти, избувнале како последица на удари на громови за време на летните бури. Во гасенњето на пожарите се вклучени над 2.800 пожарникари од неколку канадски провинции, како и нивни колеги од Австралија, Мексико и Нов Зеланд.
| | веќе видена | слични

Властите на канадската провинција Британска Колумбија наредија евакуција на речиси 7.000 семејства, поради ширењето на шумските пожари што со денови беснеат во тој дел на западна Канада. Како што јави телевиизјата Си-Би-Си, во Британска Колумбија денеска се активни речиси 600 шумски пожари, од кои околу 150 избувнаа во текот на изминатиот викенд. Најголем дел од пожарите, кои досега уништија над 3.000 хектари површина и околу 30 станбени објекти, избувнале како последица на удари на громови за време на летните бури. Во гасенњето на пожарите се вклучени над 2.800 пожарникари од неколку канадски провинции, како и нивни колеги од Австралија, Мексико и Нов Зеланд.
| | веќе видена | слични

Властите на канадската провинција Британска Колумбија наредија евакуција на речиси 7.000 семејства, поради ширењето на шумските пожари што со денови беснеат во тој дел на западна Канада. Како што јави телевиизјата Си-Би-Си, во Британска Колумбија денеска се активни речиси 600 шумски пожари, од кои околу 150 избувнаа во текот на изминатиот викенд. Најголем дел од пожарите, кои досега уништија над 3.000 хектари површина и околу 30 станбени објекти, избувнале како последица на удари на громови за време на летните бури. Во гасенњето на пожарите се вклучени над 2.800 пожарникари од неколку канадски провинции, како и нивни колеги од Австралија, Мексико и Нов Зеланд. МИА
| | веќе видена | слични

Властите на канадската провинција Британска Колумбија наредија евакуција на речиси 7.000 семејства, поради ширењето на шумските пожари што со денови беснеат во тој дел на западна Канада. Како што јави телевиизјата Си-Би-Си, во Британска Колумбија денеска се активни речиси 600 шумски пожари, од кои околу 150 избувнаа во текот на изминатиот викенд. Најголем дел од пожарите, кои досега уништија над 3.000 хектари површина и околу 30 станбени објекти, избувнале како последица на удари на громови за време на летните бури. Во гасењето на пожарите се вклучени над 2.800 пожарникари од неколку канадски провинции, како и нивни колеги од Австралија, Мексико и Нов Зеланд.
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
| | веќе видена | слични

Најголемиот и најразорниот пожар што гори во Јужна Калифорнија го зафати автопатот и стигна речиси до брегот на океанот, поради што е наредена итна евакуација. Пожарникарите изјавија дека една од главните цели е да се спречи пожарот кој гори северно од големиот автопат, да ги зафати крајбрежните градови во Калифорнија. „Одеднаш видов како пожарот се шири и се приближува кон нас. Беше многу страшно. Не би сакал тоа да му се случи никому. Фала му на бога за пожарникарите.“ „Нема да биде готово се додека не се смири ветрот. Ова е неописливо.“ Огнената стихија сепак ја зафати областа околу камената плажа Солимар, која се наоѓа северозападно од густо населениот град Вентура. Коњи и други животни беа евакуирани од различни места, и засега нема информации за повредени или загинати животни. „Лудо е. Не знам каде да ги однесеме. Мојот автомобил и мојот цимер се некаде заглавени. Не можат да излезат. Ова е лудо.“ Според властите, недостатокот од вегетација во тој дел го ублажува ширењето на пожарот. Огнот уништил ...
| | веќе видена | слични

Наредена е евакуација на 200.000 луѓе, поради четири големи пожари кои беснеат на потег од Лос Анџелес до крајбрежниот град Вентура во американската сојузна држава Калифорнија. Пожарите досега уништија околу 150 куќи и зафатија голема површина. Првпат е наредена евакуација во областа Санта Барбара во Калифорнија, а автопатот помеѓу Лос Анџелес и Вентура е затворен периодично поради пожарот што ја зафаќа трасата над автопатот. Околу 300 жители на крајбрежниот град Карпинтерија добија наредба да го напуштат градот пред изгрејсонце, додека пожарникарите се борат со пожарот само неколку километри од градот. Во текот на ноќта, послаби ветрови им овозможија на пожарникарите на терен успешно да го одбранат одморалиштето Охајо, каде 7.000 жители исто така добија наредба да се евакуираат. Националната метеоролошка служба соопшти дека се очекува опасен налет на ветер, но дека пожарите нема да достигнат историски пропорции, како што претходно се очекуваше.
| | веќе видена | слични

Наредена е евакуација на 200.000 луѓе, поради четири големи пожари кои беснеат на потег од Лос Анџелес до крајбрежниот град Вентура во американската сојузна држава Калифорнија. Пожарите досега уништија околу 150 куќи и зафатија голема површина. Првпат е наредена евакуација во областа Санта Барбара во Калифорнија, а автопатот помеѓу Лос Анџелес и Вентура е затворен периодично поради пожарот што ја зафаќа трасата над автопатот. Околу 300 жители на крајбрежниот град Карпинтерија добија наредба да го напуштат градот пред изгрејсонце, додека пожарникарите се борат со пожарот само неколку километри од градот. Во текот на ноќта, послаби ветрови им овозможија на пожарникарите на терен успешно да го одбранат одморалиштето Охајо, каде 7.000 жители исто така добија наредба да се евакуираат. Националната метеоролошка служба соопшти дека се очекува опасен налет на ветер, но дека пожарите нема да достигнат историски пропорции, како што претходно се очекуваше.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...