Повеќе вести како оваа (25)


Турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу, изјави денеска дека нема потреба сериозно да се сфаќаат чекорите на ЕУ против Анкара во врска со ...
| | веќе видена | слични

Турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу, изјави денеска дека нема потреба сериозно да се сфаќаат чекорите на ЕУ против Анкара во врска со ...
| | веќе видена | слични

Турскиот министер за надворешни работи, Мевлут Чавушоглу, изјави денеска дека нема потреба сериозно да се сфаќаат чекорите на ЕУ против Анкара во врска со ...
| | веќе видена | слични

Мерките вклучуваат намалување на финансиската помош за земјата и предлог на ЕИБ да го ревидира своето кредитирање во земјата Министрите за надворешни работи на ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ја предупреди ЕУ дека неговата држава би можела да ги ослободи припадниците на терористичката група Исламска држава и ...
| | веќе видена | слични

„Кажав и претходно. Можеби го потценувате ова. Таа врата ќе биде отворена. Почна испраќањето на членовите на Даеш и тоа ќе продолжи.“, изјави Ердоган ...
| | веќе видена | слични

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се закани дека Турција ќе се откаже од Договорот за реадмисија со ЕУ се додека европскиот блок не го ...
| | веќе видена | слични

Во спорот околу можните наоѓалишта на природен гас пред брегот на Кипар, турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган предупреди од натамошни дупчења. Тој порача дека турските сили се подготвени за секаков вид дејство. Турскиот претседател ги предупреди денеска Грција, Кипар и меѓународните компании кои бараат природни енергенси во Сердоземното Mоре да „не ја пречекоруваат границата“ и да не ги загрозуваат човековите права. „Во моментов нашите воени бродови, воздухопловните сили и другите безбедносни единици точно го следат развојот на настаните во регионот, со овластување, доколку е неопходно, да преземат секаков вид на дејство“, рече Ердоган. Тој ги предупреди Кипар, Грција и меѓународните компании да не си прават погрешни пресметки. Од петокот наваму турски воени бродови го попречуваат бродот за дупчење изнајмен од италијанската енергетска компанија Ени да стигне до поморскиот регион југоисточно од кипарскиот град Ларнака, каде треба да започне дупчење за пронаоѓање на можни извори на природен гас. Ердоган ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател ги предупреди денеска Грција, Кипар и меѓународните компании кои бараат природни енергенси во Сердоземното Mоре да „не ја пречекоруваат границата“ и да не ги загрозуваат човековите права. Во спорот околу можните наоѓалишта на природен гас пред брегот на Кипар, турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган предупреди на натамошни дупчења и порача дека турските сили се подготвени за секаков вид дејство. „Во моментов нашите воени бродови, воздухопловните сили и другите безбедносни единици точно го следат развојот на настаните во регионот, со овластување, доколку е неопходно, да преземат секаков вид на дејство“, рече Ердоган. Ги предупреди Кипар, Грција и меѓународните компании, да не прават погрешни пресметки. Од петокот наваму турски воени бродови го попречуваат бродот за дупчење изнајмен од италијанската енергетска компанија „Eni“ да стаса до поморскиот регион југоисточно од кипарскиот град Ларнака, каде треба да започне дупчење за пронаоѓање на можни извори на природен гас. Ердоган уште ...
| | веќе видена | слични

Турскиот претседател ги предупреди денеска Грција, Кипар и меѓународните компании кои бараат природни енергенси во Сердоземното Mоре да „не ја пречекоруваат границата“ и да не ги загрозуваат човековите права. Во спорот околу можните наоѓалишта на природен гас пред брегот на Кипар, турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган предупреди на натамошни дупчења и порача дека турските сили се подготвени за секаков вид дејство. „Во моментов нашите воени бродови, воздухопловните сили и другите безбедносни единици точно го следат развојот на настаните во регионот, со овластување, доколку е неопходно, да преземат секаков вид на дејство“, рече Ердоган. Ги предупреди Кипар, Грција и меѓународните компании, да не прават погрешни пресметки. Од петокот наваму турски воени бродови го попречуваат бродот за дупчење изнајмен од италијанската енергетска компанија „Eni“ да стаса до поморскиот регион југоисточно од кипарскиот град Ларнака, каде треба да започне дупчење за пронаоѓање на можни извори на природен гас. Ердоган уште ...
| | веќе видена | слични

Турција смета дека нејзините интереси во регионот се загрозени, откако Кипар одлучи да почне со експлоатација на нафта и гас во морското дно. Сепак, никој нема интерес од ескалација на состојбата.Заканата е повеќе од јасна: Булент Бостаноглу, командантот на турската воена морнарица, деновиве соопшти дека неговите војници добиле нови наредби во задачите на истокот на Медитеранот, за да бидат подготвени за „ситуација“ во која би можеле да се соочат со бродови на други земји. Адмиралот Бостаноглу не мораше на турските новинари да им објаснува што мисли под „ситуација“. Република Кипар наголемо истражува наоѓалишта на нафта и гас на морското дно под својот брег, што според Турција, ги крши правата на жителите на северен Кипар и на државата која единствено Турција ја признава. Како реакција на тоа и Турција започна сопствено истражување на нафтените наоѓалишта, а како заштита ги испрати своите воени бродови. Како врв на сето, турската воена морнарица внимателно набљудува и сe што под морето го прават јужните, ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...