Повеќе вести како оваа (25)

Исмајлоска-Старова: За да станеме пратеници, ВМРО-ДПМНЕ бараше да кажеме дека ќе гласаме за промена на името Услов да се биде на пратеничка листа на ВМРО-ДПМНЕ ...
сите 14 | | | веќе видена

Услов да се биде на пратеничка листа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите во 2014 година беше да се прифати да се гласа за промена на името – вели пратеничката Нола ...
| | веќе видена | слични

Услов да се биде на пратеничка листа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите во 2014 година беше да се прифати да се гласа за промена на името. Пратеничките Нола ...
| | веќе видена | слични

Пратеничката Нола Исмајлоска Старова најави дека е возможно формирање на посебна пратеничка група која ќе делува независно од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ на која таа до неодамна припаѓаше, но беше исклучена од партијата откако гласаше за промена на Уставовот. Старова во емисија на ТВ 24 рече дека пратениците кои се исклучени од ВМРО ДПМНЕ имаат потреба да придонесуваат и натаму политички во Собрание на РМ и е сосема извесно дека тоа може да го прават преку посебна пратеничка група. Осум опозициски пратеници изминатиот петок дадоа поддршка на процесот на уставни промени заради имплементирање на Договорот со Грција. Седум од нив беа членови на ВМРО ДПМНЕ, сега сите исклучени од партијата. Излегување од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ најави и пратеникот на ГРОМ, Панчо Минов, коалициски партнер на оваа партија.
| | веќе видена | слични

Пратеничката Нола Исмајлоска Старова најави дека е возможно формирање на посебна пратеничка група која ќе делува независно од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ на која таа до неодамна припаѓаше, но беше исклучена од партијата откако гласаше за промена на Уставот. Старова во емисија на ТВ 24 рече дека пратениците кои се исклучени од ВМРО ДПМНЕ имаат потреба да придонесуваат и натаму политички во Собрание на РМ и е сосема извесно дека тоа може да го прават преку посебна пратеничка група. Осум опозициски пратеници изминатиот петок дадоа поддршка на процесот на уставни промени заради имплементирање на Договорот со Грција. Седум од нив беа членови на ВМРО ДПМНЕ, сега сите исклучени од партијата. Излегување од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ најави и пратеникот на ГРОМ, Панчо Минов, коалициски партнер на оваа партија.
| | веќе видена | слични

Пратеничката Нола Исмајлоска Старова најави дека е возможно формирање на посебна пратеничка група која ќе делува независно од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ на која таа до неодамна припаѓаше, но беше исклучена од партијата откако гласаше за промена на Уставот. Старова во емисија на ТВ 24 рече дека пратениците кои се исклучени од ВМРО ДПМНЕ имаат потреба да придонесуваат и натаму политички во Собрание на РМ и е сосема извесно дека тоа може да го прават преку посебна пратеничка група. Осум опозициски пратеници изминатиот петок дадоа поддршка на процесот на уставни промени заради имплементирање на Договорот со Грција. Седум од нив беа членови на ВМРО ДПМНЕ, сега сите исклучени од партијата. Излегување од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ најави и пратеникот на ГРОМ, Панчо Минов, коалициски партнер на оваа партија.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот, како што рече, затоа што 7700 стружани кои гласаа на предходните парламентарни избори не и дале легитимитет да гласа за промена на Уставот и името на Република Македонија. Според тоа, ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, по предлог на ИК на партијата, едногласно донесе одлука за поведување дисциплинска постапка-исклучување од партија на Нола Исмајлоска-Старова, која гласаше спротивно од партискиот став, но пред се, спротивно на волјата на граѓаните на Република Македонија, рече Аџиоски. Додаде дека Зоран Заев и неколку луѓе околу него, по секоја цена, без да се бираат средства успеале да обезбедат 2/3 (двотретинско) мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот, како што рече, затоа што 7700 стружани кои гласаа на предходните парламентарни избори не и дале легитимитет да гласа за промена на Уставот и името на Република Македонија. Според тоа, ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, по предлог на ИК на партијата, едногласно донесе одлука за поведување дисциплинска постапка-исклучување од партија на Нола Исмајлоска-Старова, која гласаше спротивно од партискиот став, но пред се, спротивно на волјата на граѓаните на Република Македонија, рече Аџиоски. Додаде дека Зоран Заев и неколку луѓе околу него, по секоја цена, без да се бираат средства успеале да обезбедат 2/3 (двотретинско) мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот. „7700 граѓани кои гласаа на предходните парламентарни избори не ви дадоа легитимитет да гласате за промена на Уставот и името, вратете го мандатот“, и порача Аџиоски на пратеничката. Тој додаде дека во Собранието се случило најголемото предавство во историјата на земјата и не се испочитувала волјата на народот искажана на референдумот. „Се докажаа аспирациите на Зоран Заев и неколку луѓе околу него, кои по секоја цена, без да се бираат средства успеаја да обезбедат двотретинско мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова. Вие пратеничке, ги изневеривте вашите сограѓани, ја изневеривте државата во која живеете и загазивте врз волјата на граѓаните на Република Македонија“, изјави Аџиоски. Текстот ВМРО-ДПМНЕ-Струга бара Исмајлоска Старова да го врати пратеничкиот ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ-Струга, Мирче Аџиоски, денеска на прес-конференција ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени во Собранието, да го врати мандатот. Аџиоски го побара тоа затоа што рече дека 7.700 стружани кои гласаа на предходните парламентарни избори не и дале легитимитет да гласа за промена на Уставот и името на Република Македонија. „ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, по предлог на ИК на партијата, едногласно донесе одлука за поведување дисциплинска постапка-исклучување од партија на Нола Исмајлоска-Старова, која гласаше спротивно од партискиот став, но пред се, спротивно на волјата на граѓаните на Република Македонија“ - вели Аџиоски.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот, како што рече, затоа што 7700 стружани кои гласаа на предходните парламентарни избори не ѝ дале легитимитет да гласа за промена на Уставот и името на Република Македонија, објави ohridnews .com. „Според тоа, ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, по предлог на ИК на партијата, едногласно донесе одлука за поведување дисциплинска постапка-исклучување од партија на Нола Исмајлоска-Старова, која гласаше спротивно од партискиот став, но пред сè, спротивно на волјата на граѓаните на Република Македонија“, вели Аџиоски.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот.Прес-конференција на Претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Струга, Мирче АџиоскиПочитувани граѓани, ​Вчера бевме сведоци на најголемото предавство во поновата историја на Република Македонија.Се изврши насилство врз државата, но пред се, врз македонскиот народ, без да се почитува волјата на граѓаните, која што беше јасно искажана на референдумот.Се докажаа аспирациите на Зоран Заев и неколку луѓе околу него, кои по секоја цена, без да се бираат средства успеаја да обезбедат 2/3 (двотретинско) мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова.Вие пратеничке, ги изневеривте вашите сограѓани, ја изневеривте државата во која живеете и загазивте врз волјата на граѓаните на Република Македонија.Зарем вреди да се живее со предавство и жигот кој сами си го закачивте на вашето ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот. „7700 граѓани кои гласаа на предходните парламентарни избори не ви дадоа легитимитет да гласате за промена на Уставот и името, вратете го мандатот“, и порача Аџиоски на пратеничката. Тој додаде дека во Собранието се случило најголемото предавство во историјата на земјата и не се испочитувала волјата на народот искажана на референдумот. „Се докажаа аспирациите на Зоран Заев и неколку луѓе околу него, кои по секоја цена, без да се бираат средства успеаја да обезбедат двотретинско мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова. Вие пратеничке, ги изневеривте вашите сограѓани, ја изневеривте државата во која живеете и загазивте врз волјата на граѓаните на Република Македонија“, изјави Аџиоски.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот. „7700 граѓани кои гласаа на предходните парламентарни избори не ви дадоа легитимитет да гласате за промена на Уставот и името, вратете го мандатот“, и порача Аџиоски на пратеничката. Тој додаде дека во Собранието се случило најголемото предавство во историјата на земјата и не се испочитувала волјата на народот искажана на референдумот. „Се докажаа аспирациите на Зоран Заев и неколку луѓе околу него, кои по секоја цена, без да се бираат средства успеаја да обезбедат двотретинско мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова. Вие пратеничке, ги изневеривте вашите сограѓани, ја изневеривте државата во која живеете и загазивте врз волјата на граѓаните на Република Македонија“, изјави Аџиоски.
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот.„7700 граѓани кои гласаа на предходните парламентарни избори не ви дадоа легитимитет да гласате за промена на Уставот и името, вратете го мандатот“, и порача Аџиоски на пратеничката.Тој додаде дека во Собранието се случило најголемото предавство во историјата на земјата и не се испочитувала волјата на народот искажана на референдумот.„Се докажаа аспирациите на Зоран Заев и неколку луѓе околу него, кои по секоја цена, без да се бираат средства успеаја да обезбедат двотретинско мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова. Вие пратеничке, ги изневеривте вашите сограѓани, ја изневеривте државата во која живеете и загазивте врз волјата на граѓаните на Република Македонија“, изјави Аџиоски.извор: Makfax
| | веќе видена | слични

Претеникот Зеќир Рамчиловиќ ја напуштил Независна пратеничка група од ВМРО – ДПМНЕ. Тој на први месецов писмено го известил претседателот на Собранието, Талат ...
| | веќе видена | слични

Експратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска-Старова, за „Макфакс“ вели дека не се кае што гласала за отпочнување на процесот за уставни измени, а најголема поддршка како што вели, добила од сопартијците. Исмајлоска-Старова вели дека постапила според сопственото убедување, а ги отфрла шпекулациите дека добивала закани за да гласа. „Гласав за отворање на Уставот, токму за да придонесам кон подобрувањето на решенијата, а со тоа и да помогнам за процесот. Постапив според сопственото уверување. Поддршката која отворено пристигна од голем број граѓани, а и од меѓународниот фактор, е момент кој треба да се обидеме да го искористиме во наша полза, за нашата татковина. Одговорно ги отфрлам наводите за некакви закани кон мене при одлуката којашто ја донесов во македонското Собрание. Мојата постапка е исклучиво водена од желбата за просперитет на Македонија“, вели Исмајлоска-Старова за „Макфакс“. Пратеничката не сакаше да ја коментира одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да ја исфрлат од партијата, но вели дека е убедена во ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струга, Мирче Аџиоски, ја повика пратеничката Нола Исмајлоска Старова, која гласаше за уставните измени, да го врати мандатот. „7700 граѓани кои гласаа на предходните парламентарни избори не ви дадоа легитимитет да гласате за промена на Уставот и името, вратете го мандатот“, и порача Аџиоски на пратеничката. Тој додаде дека во Собранието се случило најголемото предавство во историјата на земјата и не се испочитувала волјата на народот искажана на референдумот. „Се докажаа аспирациите на Зоран Заев и неколку луѓе околу него, кои по секоја цена, без да се бираат средства успеаја да обезбедат двотретинско мнозинство, за жал со помош од 8 пратеници на опозицијата, меѓу кои и пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Струга, Нола Исмајлоска Старова. Вие пратеничке, ги изневеривте вашите сограѓани, ја изневеривте државата во која живеете и загазивте врз волјата на граѓаните на Република Македонија“, изјави Аџиоски. Прес-конференција на Претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Струга, Мирче ...
| | веќе видена | слични

Осумтемина избркани пратеници од ВМРО ДПМНЕ, го информираа претседателот на Собранието Талат Џафери, дека во иднина ќе дејствуваат под нова пратеничка група која ќе се вика „Независна пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за подобра Македонија“. Во оваа пратеничка група ќе членуваат Елизабета Канческа Милевска, Владанка Авировиќ, Зеќир Рамчиловиќ, Емилија Александрова, Нола Исмајлоска Старова, Крсто Мукоски, Сашо Василевски, Љубен Арнаудов.
| | веќе видена | слични

Со 80 гласови за Собранието вечерва го усвои предлогот за промена на уставот согласно Преспанскиот договор со кој Македонија ќе стане Република Северна Македонија. Покрај 72 гласа од пратениците на власта за промена на името на државата гласаа и 8 пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата: Бети Канчевска Милевска Љубен Арнаудов Крсто Мукоски Сашо Василевски Нола Исмајлоска Старова Зекир Рамчиловиќ Емилија Александрова Владанка Авировиќ
| | веќе видена | слични

Експратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска-Старова, за „Макфакс“ вели дека не се кае што гласала за отпочнување на процесот за уставни измени, а најголема поддршка како што вели, добила од сопартијците. Исмајлоска-Старова вели дека постапила според сопственото убедување, а ги отфрла шпекулациите дека добивала закани за да гласа. „Гласав за отворање на Уставот, токму за да придонесам кон подобрувањето на решенијата, а со тоа и да помогнам за процесот. Постапив според сопственото уверување. Поддршката која отворено пристигна од голем број граѓани, а и од меѓународниот фактор, е момент кој треба да се обидеме да го искористиме во наша полза, за нашата татковина. Одговорно ги отфрлам наводите за некакви закани кон мене при одлуката којашто ја донесов во македонското Собрание. Мојата постапка е исклучиво водена од желбата за просперитет на Македонија“, вели Исмајлоска-Старова за „Макфакс“. Пратеничката не сакаше да ја коментира одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да ја исфрлат од партијата, но вели дека е убедена во ...
| | веќе видена | слични

Експратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска-Старова, за „Макфакс“ вели дека не се кае што гласала за отпочнување на процесот за уставни измени, а најголема поддршка како што вели, добила од сопартијците. Исмајлоска-Старова вели дека постапила според сопственото убедување, а ги отфрла шпекулациите дека добивала закани за да гласа. „Гласав за отворање на Уставот, токму за да придонесам кон подобрувањето на решенијата, а со тоа и да помогнам за процесот. Постапив според сопственото уверување. Поддршката која отворено пристигна од голем број граѓани, а и од меѓународниот фактор, е момент кој треба да се обидеме да го искористиме во наша полза, за нашата татковина. Одговорно ги отфрлам наводите за некакви закани кон мене при одлуката којашто ја донесов во македонското Собрание. Мојата постапка е исклучиво водена од желбата за просперитет на Македонија“, вели Исмајлоска-Старова за „Макфакс“. Пратеничката не сакаше да ја коментира одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да ја исфрлат од партијата, но вели дека е убедена во ...
| | веќе видена | слични

Експратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска-Старова, за „Макфакс“ вели дека не се кае што гласала за отпочнување на процесот за уставни измени, а најголема поддршка како што вели, добила од сопартијците. Исмајлоска-Старова вели дека постапила според сопственото убедување, а ги отфрла шпекулациите дека добивала закани за да гласа пишува Макфакс. -Гласав за отворање на Уставот, токму за да придонесам кон подобрувањето на решенијата, а со тоа и да помогнам за процесот. Постапив според сопственото уверување. Поддршката која отворено пристигна од голем број граѓани, а и од меѓународниот фактор, е момент кој треба да се обидеме да го искористиме во наша полза, за нашата татковина. Одговорно ги отфрлам наводите за некакви закани кон мене при одлуката којашто ја донесов во македонското Собрание. Мојата постапка е исклучиво водена од желбата за просперитет на Македонија “, вели Исмајлоска-Старова за „Макфакс“. Пратеничката не сакаше да ја коментира одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да ја исфрлат од партијата, но вели дека е ...
| | веќе видена | слични

Експратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска-Старова, за „Макфакс“ вели дека не се кае што гласала за отпочнување на процесот за уставни измени, а најголема поддршка како што вели, добила од сопартијците. Исмајлоска-Старова вели дека потапила според сопственото убедување, а ги отфрла шепкулациите дека добивала закани за да гласа.„Гласав за отворање на Уставот, токму за да придонесам кон подобрувањето на решенијата, а со тоа и да помогнам за процесот. Постапив според сопственото уверување. Поддршката која отворено пристигна од голем број граѓани, а и од меѓународниот фактор, е момент кој треба да се обидеме да го искористиме во наша полза, за нашата татковина. Одговорно ги отфрлам наводите за некакви закани кон мене при одлуката којашто ја донесов во македонското Собрание. Мојата постапка е исклучиво водена од желбата за просперитет на Македонија“, вели Исмајлоска-Старова за „Макфакс“.Пратеничката не сакаше да ја коментира одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да ја исфрлат од партијата, но вели дека е убедена во фактот ...
| | веќе видена | слични

Маја Старова, свекрва на одметнатата пратеничка на ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска Старова, е поставена за В.Д. директор на основното училиште “Јан Амос Коменски”, ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...