Повеќе вести како оваа (25)

Без разлика дали вашата долгорочна цел е да купите сопствен дом, да ги школувате вашите деца на добар факултет или да се пензионирате во удобност, постои една ...
сите 8 | | | веќе видена

Македонските граѓани негуваат култура на штедење. Токму затоа, особено последнава деценија, перманентно растат депозитите во банките кои се најсигурно место за ...
| | веќе видена | слични

Онлајн депозитот кој во октомври, месецот на штедење, Халкбанк го понуди на пазарот, претставува иновативен производ кој овозможува едноставно и лесно, само со ...
| | веќе видена | слични

Онлајн депозитот кој во октомври, месецот на штедење, Халкбанк го понуди на пазарот, претставува иновативен производ кој овозможува едноставно и лесно, само со ...
| | веќе видена | слични

Халкбанк АД Скопје традиционално го одбележува меѓународниот месец на штедење-Октомври со ПРОМО ДЕПОЗИТ. Производ со атрактивни фиксни каматни стапки до 3,30% за денари и 2,30 % за евра со рокови на орочување на 13 и 24 месеци Промотивниот период за овој производ важи до 31.10.2017 . Повеќе информации и карактеристки за Промо депозитот може да погледете на линкот на Халкбанк АД Скопје.
| | веќе видена | слични

Октомври или Листопад е десеттиот месец во годината според Грегоријанскиот календар и еден од седумте месеци според овој календар што имаат 31 ден. Ова значи дека имаме 31 ден да почнеме да штедиме и да го спремиме финансискиот план за наредната година. Затоа, Халкбанк се тука да помогнат во припремањето на планот и да ве поттикнат да штедите преку Промо Депозит , промотивен производ со атрактивни каматни стапки за штедење во денари и евра. И за да не заборавите да ја отворите своја нова штедна книшка, промотивниот период трае до 31ви октомври. Карактеристиките на промо депозитот се: Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно Тип на каматна стапка: фиксна Рок на орочување: 13 и 24 месеци Метод на пресметката на камата: пропорционален (28/31-365/366) Реорочување: При доспевање депозитот се реорочува односно согласно договорот Делумно повлекување на средствата: не е дозволено пред истекот на периодот на орочување Дополнителни ...
| | веќе видена | слични

Штедењето повторно станува актуелно со тоа што се создадени и понудени нови производи што го прават штедењето лесно и едноставно. ХалкБанк неодамна, токму во ...
| | веќе видена | слични

Скопје/Охрид, 18. октомври 2018 (ИНПРЕС) – Охридска банка Сосиете Женерал презентира еден нов, поинаков концепт за детско штедење наречен „Оби Роби и малите штедачи“. Станува збор за концепт кој освен поволните каматни стапки кои се гарантирани и непроменливи за целиот период на орочување, нуди и дополнителна вредност за клиентите. Преку малиот робот Оби Роби, Банката сака да се доближи до најмладите, односно преку едукативни материјали, сликовници, боенки и детски совети, Оби Роби да им ја претстави важноста на штедењето на децата, како и да ги воведе во иднината на детското штедење. Имено, клиентите кои ќе одлучат да отворат депозит за детско штедење, имаат можност за штедење во денари, евра и долари, преку избор на различен рок на депозитот (24/36/48/60 месеци). Во зависност од периодот на орочување дефинирани се различни каматни стапки, па така на пример за орочени денарски депозити на 36 месеци каматната стапка изнесува 3,20%. Од особена важност е тоа што каматните стапки се непроменливи и гарантирани ...
| | веќе видена | слични

Охридска банка Сосиете Женерал презентира еден нов, поинаков концепт за детско штедење наречен „Оби Роби и малите штедачи“. Станува збор за концепт кој освен поволните каматни стапки кои се гарантирани и непроменливи за целиот период на орочување, нуди и дополнителна вредност за клиентите. Преку малиот робот Оби Роби , Банката сака да се доближи до најмладите, односно преку едукативни материјали, сликовници, боенки и детски совети, Оби Роби да им ја претстави важноста на штедењето на децата, како и да ги воведе во иднината на детското штедење. Имено, клиентите кои ќе одлучат да отворат депозит за детско штедење , имаат можност за штедење во денари, евра и долари, преку избор на различен рок на депозитот (24/36/48/60 месеци). Во зависност од периодот на орочување дефинирани се различни каматни стапки, па така на пример за орочени денарски депозити на 36 месеци каматната стапка изнесува 3,20%. Од особена важност е тоа што каматните стапки се непроменливи и гарантирани за целиот период на орочување и ...
| | веќе видена | слични

Охридска банка Сосиете женерал воведе нови производи, во рамките на успешната палета на „прогрес“ депозити со фиксни каматни стапки, соопштуваат од банката. Овие производи овозможуваат атрактивна растечка каматна стапка по периоди, што е можност за дополнителни вложувања и гарантирани каматни стапки. Отсега, за денарскиот и девизниот депозит „прогрес“, достапна е целосна понуда, со рок на орочување на 12, 24 и на 36 месеци, поделен на 4 (за 12 и 24 месеци) или 6 периоди (за 36 месеци), при што секој нареден период носи повисока камата. Каматните стапки се фиксни и не се менуваат за периодот на орочување. Оваа понуда нуди бројни поволности, и тоа растечка каматна стапка - таа се зголемува во секој нареден период, потоа гарантирани и непроменливи каматни стапки за целиот период на орочување, можност за орочување депозити во денари и во евра и можност за избор на различен рок на депозитот.
| | веќе видена | слични

Штедењето повторно станува актуелно со тоа што се создадени и понудени нови производи што го прават штедењето лесно и едноставно. ХалкБанк неодамна, токму во ...
| | веќе видена | слични

Охридска банка „Сосиете женерал“ воведе нови производи во рамките на палетата прогрес-депозити со фиксни каматни стапки со кои се овозможува растечка каматна стапка по периоди. Тоа, според банката, е можност за дополнителни вложувања и гарантирани каматни стапки. - Отсега, за денарскиот и девизниот депозит прогрес достапна е целосна понуда со рок на орочување на 12, 24 и на 36 месеци, поделен на 4 (за 12 и 24 месеци) или 6 периоди (за 36 месеци), при што секој нареден период носи повисока камата. Kаматните стапки се фиксни и не се менуваат за периодот на орочување - соопштија од Охридска банка „Сосиете женерал“. Оваа понуда, се вели во соопштението, на клиентите им нуди многубројни поволности: растечка каматна стапка – каматната стапка се зголемува во секој нареден период, гарантирани и непроменливи каматни стапки за целиот период на орочување, како и можности за орочување депозити во денари и во евра и за избор на различен рок на депозитот. Дополнителна предност за корисникот, како што соопштуваат, е ...
| | веќе видена | слични

Стопанска банка воведе нов деветмесечен орочен депозит со годишна каматна стапка од 3,6% за депозити во евра и 6,6% камата за депозити во денари. Како што информираат од банката, понудата трае од 1 октомври до 1 декември годинава, а каматните стапки се гарантирани до крајот на периодот на орочување. “Новиот орочен депозит со гарантирана каматна стапка е креиран на барање на клиентите кои сакаат зголемена сигурност за порастот на нивната заштеда, но на пократок рок“, велат од банката. Од Стопанска банка потенцираат дека каматните стапки се гарантирани за целиот период на орочување на депозитот, што ги ублажува ефектите од движењата на пазарот и клиентот останува сигурен дека висината на приносот од каматната стапка останува непроменета. “Најголем дел од клиентите што орочуваат средства истото го прават на 12 или на 6 месеци. Затоа, новиот период од 9 месеци нуди поголема можност за избор кај клиентите кои сега почнуваат да штедат или за искусните штедачи“, велат од банката.
| | веќе видена | слични

Со желба да им обезбеди дополнителни погодности и предности на своите клиенти, Халкбанк АД Скопје донесе одлука за зголемување на каматните стапки на депозитите за физички лица – односно на производите ГОЛД и СМАРТ ДЕПОЗИТ.Во моментот највисоката каматна стапка за депозит за физички лица која ја нуди Халкбанк АД Скопје изнесува 4%. ГОЛД ДЕПОЗИТ Покрај атрактивната каматна стапка која се добива со Голд Депозитот ,на клиентите им се изработува и Visa Gold картичка и подарок AMSM Europe Premium картичка . Каматните стапки и карактеристиките на ГОЛД депозитот можете да ги погледнете тука . СМАРТ ДЕПОЗИТ За своите лојални клиенти кои користат некој од производите/услуги на Халкбанк АД Скопје,Банката нуди и Смарт депозит со каматни стапки повисоки од Генералното Штедење. Каматните стапки и карактеристиките на СМАРТ депозитот можете да ги погледнете тука . Халкбанк АД Скопје ги повикува штедачите да ги искористат предностите и атрактивните каматни стапки
| | веќе видена | слични

Охридска банка, Групација Сосиете Женерал воведе промотивни каматни стапки за денарски Депозит прогрес. Со промотивната понуда се овозможува атрактивен депозит со растечка каматна стапка по периоди, можност за дополнителни вложувања и гарантирани каматни стапки. Во текот на октомври, месецот на штедење, Охридска банка, Групација Сосиете Женерал воведува атрактивни каматни стапки за денарски Депозит прогрес. Промоцијата важи за нови депозити отворени во периодот од 1. октомври до 7. ноември 2015 година. Рокот на Депозит прогрес е една година, поделена на 4 квартали, при што секој нареден период носи повисока камата. Каматните стапки се фиксни и не се менуваат за периодот на орочување. Каматната стапка за првиот период изнесува 0,80%, а потоа се зголемува соодветно: 1,90% за вториот период, 2,80% за третиот период и 3,70% за четвртиот период. Дополнителна предност за корисникот е можноста за дополнително вложување износи на основниот влог и на тој начин користење на растечката камата за секој вложен износ на ...
| | веќе видена | слични

Од вчера ТТК банка воведе промотивни каматни стапки за штедење во евра на 13 месеци во рамки на производот ТОП депозит за физички лица. Со ТОП депозитот ТТК нуди најповолни каматни стапки. За штедни влогови на 13 месеци во евра корисниците добиваат 5,2 отсто камата за целиот период на орочување. Каматната стапка на годишно ниво изнесува 4,8 проценти. ТОП депозит е резултат на грижата и посветеноста на ТТК банка за зголемување на задоволството на корисниците и претставува уште еден чекор поблиску до крајната стратешка цел: да биде модерна банка на избор на малите и средните претпријатија, големите клиенти и населението. Следејќи ја својата определба, ТТК банка постојано врши проширување и подобрување на своето портфолио на услуги.
| | веќе видена | слични

ТТК Банка од денеска воведе промотивни каматни стапки за штедење во евра на 13 месеци во рамки на производот ТОП Депозит за физички лица. Со ТОП Депозитот, ТТК нуди најповолни каматни стапки. За штедни влогови на 13 месеци во евра корисниците добиваат 5,2% за целиот период на орочување. Каматната стапка на годишно ниво изнесува 4,8%. ТОП Депозит е резултат на грижата и посветеноста на ТТК Банка за зголемување на задоволството на корисниците и претставува уште еден чекор поблиску до крајната стратешка цел: да биде модерна банка на избор на малите и средните претпријатија, големите клиенти и населението. Следејќи ја својата определба, ТТК Банка постојано врши проширување и подобрување на своето портфолио на услуги. (Крај)
| | веќе видена | слични

Традиционално во октомври, месецот на штедење, Охридска банка Сосиете Женерал подготви атрактивна понуда за своите клиенти кои сакаат да штедат во денари и евра. Со Депозит Прогрес клиентите за орочување на средства добиваат растечки и гарантирани каматни стапки во денари и евра согласно избраниот период на штедење. Депозит Прогрес е производ од портфолиото на Охридска банка Сосиете Женерал кој на клиентите им нуди можност за избор на различен рок на депозит, гарантирани и фиксни каматни стапки, кои во зависност од периодот на орочување на средствата, прогресивно растат по периоди: за средства орочени на 12 и 24 месеци, каматните стапки растат во четири периоди на секои 3 односно 6 месеци, додека за средства орочени на 36 месеци, каматните стапки растат во шест периоди, односно на секои 6 месеци. Со оваа понуда, клиентите кои ќе се одлучат за денарски депозит на 12 месеци, добиваат растечка каматна стапка во последниот период до 3,25%. Клиентите пак, кои ќе ги орочат своите средства во денари на 24 месеци, ...
| | веќе видена | слични

Традиционално во октомври, месецот на штедење, Охридска банка Сосиете Женерал подготви понуда за своите клиенти кои сакаат да штедат во денари и евра, стои во соопштението. Со Депозит Прогрес клиентите за орочување на средства добиваат растечки и гарантирани каматни стапки во денари и евра согласно избраниот период на штедење. Депозит Прогрес е производ од портфолиото на Охридска банка Сосиете Женерал, којшто на клиентите им нуди можност за избор на различен рок на депозит, гарантирани и фиксни каматни стапки, кои во зависност од периодот на орочување на средствата, прогресивно растат по периоди: за средства орочени на 12 и 24 месеци, каматните стапки растат во четири периоди на секои три односно шест месеци, додека за средства орочени на 36 месеци, каматните стапки растат во шест периоди, односно на секои шест месеци. Со оваа понуда, клиентите кои ќе се одлучат за денарски депозит на 12 месеци, добиваат растечка каматна стапка во последниот период до 3,25%. Клиентите пак, кои ќе ги орочат своите средства во ...
| | веќе видена | слични

Со оглед на важноста на штедењето за населението и за компаниите, но и за банките, Стопанска банка воведува нов деветмесечен орочен депозит по барање на клиентите. „Новиот орочен депозит со гарантирана каматна стапка е креиран на барање на клиентите што сакаат зголемена сигурност за порастот на нивната заштеда, но на пократок рок. Со промотивната понуда, банката воведе нов деветмесечен орочен депозит со годишни каматни стапки од 3,6 отсто за депозити во евра и 6,6 отсто годинава за депозити во денари. Понудата трае од 1 октомври до 1 декември, а каматните стапки се гарантирани до крајот на периодот на орочување. Каматните стапки се гарантирани за целиот период на орочување на депозитот, што ги ублажува ефектите од движењата на пазарот, и клиентот останува сигурен дека висината на приносот од каматната стапка останува непроменета“, информираат од Стопанска банка. (Ек.Р.)
| | веќе видена | слични

Традиционално во октомври, месецот на штедење, Охридска банка Сосиете Женерал подготви атрактивна понуда за своите клиенти кои сакаат да штедат во денари. Имено, од денеска па се до 26-ти ноември 2016 г., клиентите кои ќе ја одберат опцијата Депозит Прогрес добиваат одлични услови за штедење во денари, односно зголемени растечки и гарантирани каматни стапки согласно избраниот период на штедење. Депозит Прогрес во денари е производ од портфолиото на Охридска банка Сосиете Женерал кој на клиентите им нуди можност за избор на различен рок на депозит, гарантирани и фиксни каматни стапки, кои во зависност од периодот на орочување на средствата, прогресивно растат по периоди: за средства орочени на 12 и 24 месеци, каматните стапки растат во четири периоди на секои 3 односно 6 месеци, додека за средства орочени на 36 месеци, каматните стапки растат во шест периоди, односно на секои 6 месеци. Со новата понуда, каматните стапки на денарскиот Депозит Прогрес се зголемени, па така, клиентите кои ќе се одлучат за ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...