Повеќе вести како оваа (25)

Апартманот со отпад ми е скоро комплетиран, вели познатиот охридски нуркач Никола Паскали кој деновиве кај Трпејца на езерското дно на Охридското езеро најде ...
сите 9 | | | веќе видена

Апартманот со отпад ми е скоро комплетиран, вели познатиот охридски нуркач Никола Паскали кој деновиве кај Трпејца на езерското дно на Охридското езеро најде ...
| | веќе видена | слични

Апартманот со отпад ми е скоро комплетиран, вели познатиот охридски нуркач Никола Паскали кој деновиве кај Трпејца на езерското дно на Охридското езеро најде ...
| | веќе видена | слични

Откако на дното на Охридското езеро беше пронајдена стара када, а потоа и градежен шут и куќни елементи, деновиве кај Трпејца, нуркачите од “Акватек” пронашле ...
| | веќе видена | слични

Од Охридското Езеро најден и бојлер, а нуркачот вели „апартманот е скоро комплетиран, само уште неколку елементи…“ – Локација село Трпејца кај местото викано ...
| | веќе видена | слични

Помеѓу Мостот на желбите и Сараиште, охридски нуркачи открија фрлени автомобилски гуми и градежен шут. „Да не речат охриѓани само од Вардар во Скопје се вадат ...
| | веќе видена | слични

На локација кај селото Трпејца, кај местото викано На Дол, нуркачот Никола Паскали во Охридското езеро најде стар бојлер. Фотографиите од бојлерот нуркачот ги ...
| | веќе видена | слични

По бојлерот, старата када и вреќата со плочки, нуркачот Никола Паскали сега во Охридско езеро најде и правосмукалка и перална, со што подводниот „апартман“ се ...
| | веќе видена | слични

Нуркачот Никола Паскали продолжува да собира колекција за „апартманот“, со предмети пронајдени на дното на најголемото национално езеро, заштитено под УНЕСКО. ...
| | веќе видена | слични

Охрид, 18. септември 2019 (ИНПРЕС) – Од Нуркачкиот центар „Акватек“ дел по дел го вадат „комплетното WC“, кое „најдобрите“ меѓу нас го фрлиле во водите на ...
| | веќе видена | слични

Продолжува „доопремувањето на апартманот“ со предмети пронајдени на дното на Охридското езеро. Членот на нуркачкиот клуб „Акватек“, Никола Паскали, деновиве, ...
| | веќе видена | слични

Продолжува „доопремувањето на апартманот“ со предмети пронајдени на дното на Охридското езеро. Членот на нуркачкиот клуб „Акватек“, Никола Паскали, деновиве, ...
| | веќе видена | слични

Познатиот охридски нуркач Никола Паскали деновиве од дното на Охридското Езеро кај Мостот на желбите извади када, што некој ја фрлил на околу 100 метри од ...
| | веќе видена | слични

ПОДВОДНИТЕ ДОЖИВУВАЊА НА ОХРИДСКИОТ НУРКАЧ НИКОЛА ПАСКАЛИ Младиот охридски нуркач Никола Паскали од нуркачкиот клуб Боттом Тиме на дното од Охридското езерото кај Свети Наум доживеа несекојдневнен танц со јагули. Тоа се случи при едно од неговите последни нуркања на овој дел од крајбрежјето кое ќе го памети долго. Овој еден вид подводен танц се случил на околу десеттина метри длабочина. -Долго ќе паметам една случајна и ненадејна средба со јато јагули. Беа на дното, склопчени. Прво помислив дека се змии, бидејќи беа на самото дно. Се доближив уште малку и видов дека се јагули. Крупни, моќни риби, како што може да биде јагулата. Ги гледав едно време и тие не се помрднуваат. Во еден миг од клопчето се извдоија неколку. Нивните змијулести тела лесно се движеа низ водата. Очекував да побегнат. Но, за чудо тие останаа во моја близина. Почнаа да се одлепуваат од езерското дно. Се движеа кон површината. Јагулите запливаа околу мене. Тоа беше некој нивен танц. Го прифатив тој подводен танц. Се движев полека. Не ...
| | веќе видена | слични

Екипата на нуркачкиот клуб „Акватек“ од Охрид најде правосмукалка и перална во водите на Охридското Езеро. Овие предмети се најдени кај крајбрежјето во близина ...
| | веќе видена | слични

По бојлерот, кадата и вреќата со плочки, нуркачот Никола Паскали сега во Охридско езеро најде и правосмукалка и перална.„Делови од правосмукалка и перална ...
| | веќе видена | слични

По бојлерот, кадата и вреќата со плочки, нуркачот Никола Паскали сега во Охридско езеро најде и правосмукалка и перална.„Делови од правосмукалка и перална ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...