Повеќе вести како оваа (25)

Населбата Блок 4 или стара Циглана, конечно доби сообраќајница канализација и улично осветлување. Целокупната инвестиција изнесуваа 9.5 милиони денари, ...
сите 14 | | | веќе видена

Булеварот „Благоја Тоска“ ќе започне да се пробива наредниот месец, ветија општинските власти. Но на делницата каде треба да помине булеварот има индивидуални ...
| | веќе видена | слични

Пробивање на булевари те , решавање на проблемот со дивите депонии, функционирање на јавниот градски превоз , рекон с трукција на сообраќајната делница „Гоце ...
| | веќе видена | слични

Дивата депонија, каде тетовското комунално претпријатие го претовара сметот и оваа година ќе биде рак рана на градот. На оваа локација каде се претовара ...
| | веќе видена | слични

Дивата депонија, каде тетовското комунално претпријатие го претовара сметот и оваа година ќе биде рак рана на градот. На оваа локација каде се претовара ...
| | веќе видена | слични

Пробивањето на булеварот „Видео Смилевски-Бато“ во Тетово само го дислицира проблемот со сообраќајот во градот, обвинија од Комисијата за транспорт и врски при ...
| | веќе видена | слични

Во Тетово се запрени проектите кои се финансирани од странски организации. Како пример е доизградбата на булеварот Индустриска која започна минатиот месец, а ...
| | веќе видена | слични

Од Еко герила бараат премиерот Зоран Заев да и’ ги одземе ингеренциите на градоначалничката на Тетово Теута Арифи, која како што велат раководи со општината ...
| | веќе видена | слични

Сите четири булевари во Тетово почнуваат или завршуваат на крстосници со двонасочни улици и на тој начин тие места веќе долги години претставуваат таканаречени ...
| | веќе видена | слични

Оваа улица позади Клиничката болница во Тетово започна да се гради пред 5 години. По неколку месеци градежните активности престанаа. Дури сега општинсктие ...
| | веќе видена | слични

Дали и кога потребата за повеќе паркинг места во Тетово ќе се надминува со изградба на катни гаражи. Опозицијата во Советот на општината посочува дека долго ...
| | веќе видена | слични

Речиси завршува градежната сезона, но на терен нема никакви активности околу најавеното пробивање на булеварите „Индустриска“ и „Благоја Тоска“ во Тетово. За ...
| | веќе видена | слични

Дваесетина години жителите што живеат во близина на тетовската Клиничката болница чекаат да биде извршена експропријација на нивните домови, каде треба да се ...
| | веќе видена | слични

Делумното пробивањето на булеварот Благоја Тоска во Тетово кај касарната и најава за продолжувањето на делницата кај болницата влева надеж кај тетовци дека ќе ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...