Повеќе вести како оваа (25)


Полициската станица Кочани поднесе кривична пријава против В.Ј.(40) од Кочани, за сторено кривично дело „проневера во службата“. Во периодот од ноември 2012 до октомври 2013 година, пријавениот во својство на одговорно лице-содружник во ИГМ „Градба“ ДОО Кочани во 29 случаи со бизнис картичка сопственост на друштвото купувал трговска стока во износ од 334.944 денари, а во 82 случаи со картичката од банкомати подигнал парични средства во износ од 1.308.000 денари. На овој начин, пријавениот се стекнал со противправна имотна корист во износ од 1.642.944 денари, за кој износ ја оштетил ИГМ „Градба“ ДОО Кочани. (Крај)
| | веќе видена | слични

Полициската станица Струга поднесе кривична пријава против Д.С. (56) од Куманово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело затајување. Пријавениот, казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“ во Струга. Бесправно за себе присвоил парични средства кои му биле доверени по основ за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари,
| | веќе видена | слични

Четириесет и едногодишниот О.О. доби кривична пријава од СВР Куманово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „разбојништво“. Имено, пријавениот на 01.03.2014 година во село Отља кумановско со намера да прибави противправна имотна корист, со употреба на сила и сериозна закана, му вперил нож на Б.Б. од с. Отља, при што од паричникот му одзел околу 600 денари.
| | веќе видена | слични

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Б.М. (42) од с. Матејче, службено лице во АД „Македонски пошти“, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „проневера во службата“. Пријавениот, со намера за себе да прибави противправна имотна корист, во периодот од 12.03.2015 до 28.01.2016 година, во повеќе наврати од главната благајна противправно присвојувал парични средства кои потоа ги покривал со неисплатување на пензии и социјална помош на крајните корисници, со што се стекнал со 242.061 денари. СВР Куманово поднесе кривична пријава против М.Т. (60) од Куманово, управител на ДПТУ „Обла Трејд“ ДООЕЛ Куманово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „самовластие“. Пријавениот, кој е содружник во правниот субјект ДПТУ „Пет рециклинг“ ДООЕЛ, со намера да се стекне со противправна имотна корист во периодот од јуни до септември 2015 година во повеќе наврати, без претходна согласност на управителот на правниот субјект, присвоил еден дел од опремата со што го оштетил истиот за ...
| | веќе видена | слични

СВР Штип до ОЈО Штип поднесе кривична пријава против П.М.(55) од Штип, главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница – Штип порадаи постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „проневера во службата“. Имено пријавениот во повеќе наврати во периодот од јануари 2011 до декември 2013 година, како главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница – Штип, со намера да се стекне со противправна имотна корист, проневерил парични средства, на начин што паричните средства ги присвоил од благајната, наплатени од пациенти по основ на полагање на стручен испит, вршење на лекарски прегледи на кандидати за возачи, издавање на лекарски уверенија и препис на документација со што во наведениот период проневерил парични средства во вкупен износ од 966.030 денари со кој го оштетил Буџетот на ЈЗУ Клиничка болница – Штип.
| | веќе видена | слични

Штип, 3. март 2015 (ИНПРЕС) – СВР Штип поднесе кривична пријава против П.М.(55) од Штип, главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница – Штип поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „проневера во службата“. Пријавениот во повеќе наврати во периодот од јануари 2011 до декември 2013 година, како главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница – Штип, со намера да се стекне со противправна имотна корист, проневерил парични средства, на начин што паричните средства ги присвоил од благајната, наплатени од пациенти по основ на полагање на стручен испит, вршење на лекарски прегледи на кандидати за возачи, издавање на лекарски уверенија и препис на документација. Во наведениот период проневерил парични средства во вкупен износ од 966.030 денари со кој го оштетил Буџетот на ЈЗУ Клиничка болница – Штип. (Крај) извор: МВР фото: архива
| | веќе видена | слични

СВР Штип до ОЈО Штип поднесе кривична пријава против П.М.(55) од Штип, главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница - Штип порадаи постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „проневера во службата“. Имено пријавениот во повеќе наврати во периодот од јануари 2011 до декември 2013 година, како главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница - Штип, со намера да се стекне со противправна имотна корист, проневерил парични средства, на начин што паричните средства ги присвоил од благајната, наплатени од пациенти по основ на полагање на стручен испит, вршење на лекарски прегледи на кандидати за возачи, издавање на лекарски уверенија и препис на документација со што во наведениот период проневерил парични средства во вкупен износ од 966.030 денари со кој го оштетил Буџетот на ЈЗУ Клиничка болница – Штип. < Пред Следно >
| | веќе видена | слични

СВР Штип до Јавното обвинителство Штип поднесе кривична пријава против П.М.(55) од Штип, главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница - Штип поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „проневера во службата“. Имено пријавениот во повеќе наврати во периодот од јануари 2011 до декември 2013 година, како главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница - Штип, со намера да се стекне со противправна имотна корист, проневерил парични средства, на начин што паричните средства ги присвоил од благајната, наплатени од пациенти по основ на полагање на стручен испит, вршење на лекарски прегледи на кандидати за возачи, издавање на лекарски уверенија и препис на документација. Во наведениот период проневерил парични средства во вкупен износ од 966.030 денари со кој го оштетил Буџетот на ЈЗУ Клиничка болница – Штип.
| | веќе видена | слични

СВР Штип до ОЈО Штип поднесе кривична пријава за П.М.(55) од Штип, главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница – Штип поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело проневера во службата. Имено, пријавениот повеќе пати во периодот од јануари 2011 до декември 2013 година, како главен благајник во ЈЗУ Клиничка болница – Штип, со намера да се стекне со противправна имотна корист, проневерил парични средства, на начин што паричните средства ги присвоил од благајната, наплатени од пациенти по основа на полагање стручен испит, вршење лекарски прегледи на кандидати за возачи, издавање лекарски уверенија и препис на документација со што во наведениот период проневерил парични средства во вкупен износ од 966.030 денари, со што го оштетил буџетот на ЈЗУ Клиничка болница – Штип.
| | веќе видена | слични

Надворешната канцеларија Прилеп при Секторот за внатрешни работи Битола поднесе кривична пријава против Д.К.(30) од Неготино поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „измама“.Пријавениот под лажно име на веб-страницата „Пазар 5“ нудел посредување за вработување во Германија, по што оштетениот Б.Б. контактирал со пријавениот кој му посочил дека доколку сака да работи во Германија потребно е на неговата трансакциска сметка да изврши уплата на парични средства. Откако оштетениот уплатил 36.550 денари пријавениот му потврдил дека дозволата за работа во Германија ќе ја добие за некое време.По подолг период оштетениот се посомневал дека бил измамен, по што го пријавил случајот.
| | веќе видена | слични

Надворешната канцеларија Прилеп при Секторот за внатрешни работи Битола поднесе кривична пријава против Д.К.(30) од Неготино поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело “измама“. Пријавениот под лажно име на веб страницата „Пазар 5“ нудел посредување за вработување во Германија, по што оштетениот Б.Б. контактирал со пријавениот кој му посочил дека доколку сака да работи во Германија потребно е на неговата трансакциска сметка да изврши уплата на парични средства. Откако оштетениот уплатил 36.550 денари пријавениот му потврдил дека дозволата за работа во Германија ќе ја добие за некое време. По подолг период оштетениот се посомневал дека бил измамен, по што го пријавил случајот.
| | веќе видена | слични

Надворешната канцеларија Прилеп при Секторот за внатрешни работи Битола поднесе кривична пријава против Д.К.(30) од Неготино поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело измама. Пријавениот, велат од МВР, под лажно име на веб страницата „Пазар 5“ нудел посредување за вработување во Германија, по што оштетениот Б.Б. контактирал со пријавениот кој му посочил дека доколку сака да работи во Германија потребно е на неговата трансакциска сметка да изврши уплата на парични средства. Откако оштетениот уплатил 36.550 денари пријавениот му потврдил дека дозволата за работа во Германија ќе ја добие за некое време. По подолг период оштетениот се посомневал дека бил измамен, по што го пријавил случајот. Извор:МКД
| | веќе видена | слични

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против 56-годишно лице од Куманово. - Пријавениот, казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“ лоциран во населба „Езерски лозја“ во Струга. Тој бесправно, за себе присвоил парични средства кои му биле доверени по основ за гориво, телефонски сметки, храна и слично, информира портпаролот на СВР Охрид, Стефан Димоски. Со ваквите постапки лицето ја оштетило заедницата и се стекнало со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари.
| | веќе видена | слични

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против Д.С. (56) од Куманово. „Пријавениот, казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“ лоциран во населба „Езерски лозја“ во Струга“, информираше Стефан Димоски, портпарол на СВР Охрид. Тој бесправно, за себе присвоил парични средства кој му биле доверени по основ за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари.
| | веќе видена | слични

Полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против 56-годишниот Д.С. од Куманово поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“. Пријавениот казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“ лоциран во населба „Езерски лозја“ во Струга. Тој бесправно за себе присвоил парични средства кој му биле доверени по основ за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари, соопшти потпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.
| | веќе видена | слични

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против Д.С. (56) од Куманово. Пријавениот казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“, лоциран во населба Езерски лозја во Струга. Тој бесправно, за себе присвоил парични средства кои му биле доверени по основа за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари .
| | веќе видена | слични

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против Д.С. (56) од Куманово. Пријавениот казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“, лоциран во населба Езерски лозја во Струга. Тој бесправно, за себе присвоил парични средства кои му биле доверени по основа за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари.
| | веќе видена | слични

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против Д.С. (56) од Куманово. Пријавениот казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“, лоциран во населба Езерски лозја во Струга. Тој бесправно, за себе присвоил парични средства кои му биле доверени по основа за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари. Loading...
| | веќе видена | слични

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против Д.С.(56) од Куманово. Пријавениот, казненото дело го сторил во текот на 2014 и 2015 година во својство на претседател на Заедница на сопственици на апартмански комплекс „Еуротел“ лоциран во населба „Езерски лозја“ во Струга. Тој бесправно, за себе присвоил парични средства кој му биле доверени по основ за гориво, телефонски сметки, храна и слично, со што ја оштетил заедницата и се стекнал со противправна имотна корист од вкупно 563.070 денари.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...