Повеќе вести како оваа (25)


Поранешниот шеф на британската дипломатија и лондонски градоначалник Борис Џонсон во средата ја зацврсти својата фаворитска позиција во трката за нов челник на ...
| | веќе видена | слични

По серијата гласања, Џонсон и Хант останаа единствени кандидати со најголема поддршка за нов заменик на позицијата на Тереза Меј, додека од трката се ...
| | веќе видена | слични

Британската конзервативна партија ќе избира нов лидер меѓу Борис Џонсон и Џереми Хант, кој ќе биде и нов премиер на државата. По серијата гласања, Џонсон и ...
| | веќе видена | слични

Британската конзервативна партија ќе избира нов лидер меѓу Борис Џонсон и Џереми Хант, кој ќе биде и нов премиер на државата. По серијата гласања, Џонсон и ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата.Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата. Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата. Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата. Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата. Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата. Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

Борис Џонсон го зголеми своето водство по третиот круг гласање на конзервативните пратеници за наследник на Тереза Мај како лидер на партијата. Секретарот за ...
| | веќе видена | слични

По четвертиот круг од гласањето за нов челник на владејачката британска Конзервативна партија, Борис Џонс ја зголеми својата предност, додека министерот за ...
| | веќе видена | слични

Британската конзервативна партија ќе избира нов лидер меѓу Борис Џонсон и Џереми Хант, кој ќе биде и нов премиер на државата.По серијата гласања, Џонсон и Хант ...
| | веќе видена | слични

Поранешниот шеф на британската дипломатија Борис Џонсон освои најмногу гласови од пратениците на Конзервативната партија во првиот круг од изборите за лидер на ...
| | веќе видена | слични

Поранешниот шеф на британската дипломатија Борис Џонсон освои најмногу гласови од пратениците на Конзервативната партија во првиот круг од изборите за лидер на ...
| | веќе видена | слични

За да почен процесот беа потребни потписите од 15 проценти од пратениците на владејачката партија во Долниот дом на Парламентот , односно 48 мина. Гласањето почнува во 19 и ќе трае до 21 часот За да остане на функција на Меј ќе и бидат потребни мнозинство гласови плус 1 глас , односно 158. Во тој случај една година не смее да се поведе нова постапка за доверба , а доколку не ги собере потребните гласови , ќе почне процедурата за избор на нејзин наследник. За него се гласа во партијата меѓу пратениците од владејачкото мнозинство ,а конечниот збор ќе го има членството , така што постапката би можела да потрае неколку недели. Како можни кандидати за наследник на Меј се спомнува поранешниот министер за надворешни работи и градоначалник на Лондон , Борис Џонсон (54). Тој важи за еден од најгласните критичари на Брегзитот. Џереми Хант (52) го замени Џонсон на местото министер за надоврешни работи и ги повика ториевците да се обединат против заедничкиот непријател – Европската Унија. Се спомнува и Џејкоб Рис-Мог ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...