Повеќе вести како оваа (25)


Ја информираме јавноста дека Зоран Заев и Али Ахмети спремаат фалсификување на пописот во 2020 година, како и пописот во 2002 со кој Албанците беа лажно ...
| | веќе видена | слични

Со денешната прес конференција сакаме да упатиме драматична порака, дека на повидок е фалсификување на претстојниот попис во април 2011 година. Така беше фалсификуван и последниот попис во 2002 година, кога Албанците во државата лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто, со цел, да се задоволи потребата на рамковниот договор, кој предвидува македонските Албанци да ги добијат правата само ако учествуваат со над 20 отсто од населението. Истовремено, сакаме да ја расчистиме и големата лага на албанските субјекти дека предлог законот за попис е на штета на Албанците, иако овој закон не е антиалбански, туку е целосно антимакедонски. Сознанијата на НДМ, дека ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ веќе ги договориле пописните проценти за уште еддно лажно прикажување на Албанците во државата се покажуваат како точни, имајќи го предвид Предлог - законот за попис кој веќе е влезен во собраниска процедура. Имено, пописниот фалсификат треба да се изведе преку член 5 став 1 точка 3 и член 6 точка 6 и 7 од законот за попис. Според овие одредби, ...
| | веќе видена | слични

Ја информираме јавноста дека Зоран Заев и Али Ахмети веќе договориле фалсификување на пописот во 2020 година за лажно прикажување на Албанците, со цел, да се ...
| | веќе видена | слични

„Зоран Заев и Али Ахмети веќе договориле фалсификување на пописот во 2020 година за лажно прикажување на Албанците, со цел, да се задоволи потребата на ...
| | веќе видена | слични

Народно движење за Македонија на денешната прес конференција се осврна на тоа, кој и како се обиде како и во 2002 година, повторно да го фалсификува и овој попис во 2011 година. Во продолжение следи интегрален текст од прес конфернцијата. Сведоци сме дека вест број еден во Македонија и понатаму е пописот. За нас во НДМ нема дилема. Како партија која секогаш е на првата линија во борбата за одбрана на национални интереси, успехот на македонската влада во спречување на обидот за фалсификување на пописот има историска димензија. НДМ смета дека историското значење на уште еден фалсификуван попис е поголемо од самиот факт за еден попис, затоа што Македонија доколку дозволеше фалисификување и на овој попис, дефинитивно ќе го изгубеше темелот на својата државност! Граѓаните сеуште бараат одговор на прашањата: кој се обиде да го фалсификува пописот, од каде се тие масовни фотокопии наместо оригинал на лични документи, како член од фамилија попишува отсутни повеќе од 12 месеци, од каде масовно попишување на Албанци ...
| | веќе видена | слични

Единствена Македонија денеска, на прес-конференција сподели документ за како што велат, скандалозното криење на кривичниот предмет за фалсификуваниот попис во 2002 од Специјалното обвинителство.„Пред три дена, Специјалната обвинителка Катица Јанева најави обвинение против Никола Груевски и Али Ахмети за кривично дело со кое го оштетиле државниот буџет за три милиони евра во врска со прекинатиот попис во 2011 година. Меѓутоа, Катица Јанева го крие клучниот кривичен предмет за фалсификуваниот попис во 2002 година со кој Албанците лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто.Оттука и прашањето, како е можно едно кривично дело, па макар биле потрошени и три милиони евра, да биде повредно за Катица Јанева од фалсификуваниот попис во 2002 со кој беа осакатени Македонија и Македонците.Да потсетам, Народно движење за Македонија како правен претходник на Единствена Македонија, на 24 септември 2009, до Јавното обвинителство поднесе кривична пријава за фалсификување на пописот во 2002, меѓутоа, кривичната пријава остана ...
| | веќе видена | слични

На повидок е фалсификување на претстојниот попис во април 2011 година, како што беше фалсификуван и последниот попис во 2002 година, предупредува претседателот на Народното движење за Македонија Јанко Бачев. “Значи, при очигледниот фалсификат на пописот во 2002 година, прашуваме, за кој процент од 34 отсто Албанци во државата зборува ДПА, или, за кои 30 отсто Албанци во државата брифираат деновиве од ДУИ, кога фактите во однос на пописот во 2002 година претставуваат само уште една потврда дека овој попис е фалсификуван во корист на Албанците, кои според приложените докази кон кривичната пријава на НДМ, изнесуваат 17 отсто!?“, вели Бачев. Тој потсети дека партијата веќе има поднесено кривична пријава поради фалсификат на пописот од 2002 година. “Од приложените факти и докази кон оваа кривична пријава, јасно се гледа дека албанското малцинство во државата е околу 17 отсто од населението“, истакнува Бачев.
| | веќе видена | слични

Заменик претседателот на Единствена Македонија, Стефан Влахов Мицов денеска на прес-конференција обвини дека Специјалното обвинителство го крие кривичниот предмет за пописот во 2002-та година. „Специјалната обвинителка Катица Јанева најави обвинение против Никола Груевски и Али Ахмети за кривично дело со кое го оштетиле државниот буџет за три милиони евра во врска со прекинатиот попис во 2011 година. Меѓутоа, Катица Јанева го крие клучниот кривичен предмет за фалсификуваниот попис од 2002-та година, со кој Албанците лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто. Оттука и прашањето, како е можно едно кривично дело, па макар биле потрошени и три милиони евра, да биде повредно за Катица Јанева од фалсификуваниот попис со кој беа осакатени Македонија и Македонците“, праша Влахов Мицов. Тој посети дека Народното движење за Македонија како правен претходник на Единствена Македонија, во 2009-та година, до Јавното обвинителство поднело кривична пријава за пописот во 2002, меѓутоа, кривичната пријава останала закочена во ...
| | веќе видена | слични

Заменик претседателот на Единствена Македонија, Стефан Влахов Мицов денеска на прес-конференција обвини дека Специјалното обвинителство го крие кривичниот предмет за пописот во 2002-та година. „Специјалната обвинителка Катица Јанева најави обвинение против Никола Груевски и Али Ахмети за кривично дело со кое го оштетиле државниот буџет за три милиони евра во врска со прекинатиот попис во 2011 година. Меѓутоа, Катица Јанева го крие клучниот кривичен предмет за фалсификуваниот попис од 2002-та година, со кој Албанците лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто. Оттука и прашањето, како е можно едно кривично дело, па макар биле потрошени и три милиони евра, да биде повредно за Катица Јанева од фалсификуваниот попис со кој беа осакатени Македонија и Македонците“, праша Влахов Мицов. Тој посети дека Народното движење за Македонија како правен претходник на Единствена Македонија, во 2009-та година, до Јавното обвинителство поднело кривична пријава за пописот во 2002, меѓутоа, но кривичната пријава останала закочена ...
| | веќе видена | слични

Заменик претседателот на Единствена Македонија, Стефан Влахов Мицов денеска на прес-конференција обвини дека Специјалното обвинителство го крие кривичниот предмет за пописот во 2002-та година. - „Специјалната обвинителка Катица Јанева најави обвинение против Никола Груевски и Али Ахмети за кривично дело со кое го оштетиле државниот буџет за три милиони евра во врска со прекинатиот попис во 2011 година. Меѓутоа, Катица Јанева го крие клучниот кривичен предмет за фалсификуваниот попис од 2002-та година, со кој Албанците лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто. Оттука и прашањето, како е можно едно кривично дело, па макар биле потрошени и три милиони евра, да биде повредно за Катица Јанева од фалсификуваниот попис со кој беа осакатени Македонија и Македонците“, праша Влахов Мицов. Потсети дека Народното движење за Македонија како правен претходник на Единствена Македонија, во 2009-та година, до Јавното обвинителство поднело кривична пријава за пописот во 2002, меѓутоа, но кривичната пријава останала закочена во ...
| | веќе видена | слични

Заменик претседателот на Единствена Македонија, Стефан Влахов Мицов денеска на прес-конференција обвини дека Специјалното обвинителство го крие кривичниот предмет за пописот во 2002-та година.„Специјалната обвинителка Катица Јанева најави обвинение против Никола Груевски и Али Ахмети за кривично дело со кое го оштетиле државниот буџет за три милиони евра во врска со прекинатиот попис во 2011 година. Меѓутоа, Катица Јанева го крие клучниот кривичен предмет за фалсификуваниот попис од 2002-та година, со кој Албанците лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто. Оттука и прашањето, како е можно едно кривично дело, па макар биле потрошени и три милиони евра, да биде повредно за Катица Јанева од фалсификуваниот попис со кој беа осакатени Македонија и Македонците“, праша Влахов Мицов.Тој посети дека Народното движење за Македонија како правен претходник на Единствена Македонија, во 2009-та година, до Јавното обвинителство поднело кривична пријава за пописот во 2002, меѓутоа, но кривичната пријава останала закочена во ...
| | веќе видена | слични

Стеван Влахов-Мицов, потпретседател на Единствена Македонија, денеска јавно го праша Специјалното јавно обвинителство зошто не презема ништо за, според нив, фалсификуваниот попис од 2002 година, како што отвори истрага за пропаднатиот попис во 2011 година против Никол Груевски и Али Ахмети. Тој потсети дека правниот претходник на партијата – Народно движење за Македонија во 2009 година поднела кривична пријава до Јавното обвинителство за фалсификување на пописот во 2002, додека во 2015 година до СЈО поднеле предлог за преземање на кривичниот предмет, меѓутоа досега не се презеле никакви мерки. - Фрапантни се сознанијата до кои дојдовме при прибирањето на доказите, според кои произлегува дека албанското малцинство во земјата е околу 14 отсто, и како е изведена оваа фалсификувана статистичка операција со извонредно разработената криминална технологија од фазата на попишување и собирање податоци на теренот па се до влезот на податоците во компјутерскиот систем од аналогна во електронска форма – рече тој.
| | веќе видена | слични

НДМ на денешната прес конференција побара привремен прекин на редовните месечни вработувања во јавната и државната администрација на припадниците на албанското малцинство според таканаречената рамковна спогодба. Повод за денешната прес конференција е најновото врачување решенија од вицепремерот Абдулаќим Адеми, пред два дена, за вработување припадници на албанското малцинство во јавната и државната администрација согласно таканаречената рамковна спогодба. До крајот на годината се очекува бројот на новопримени административци-Албанци да биде околу 1000. Според нашите сознанија застапеноста на Албанците во јавната и државната администрација веќе надминува 20 отсто, и забрзано се приближува до линијата од 25 отсто. По тој повод, премиерот Груевски во четвртокот истакна дека Рамковниот бил општо прифатено начело од сите и дека мора да се спроведува, за македонските Албанци да постигнат застапеност од 25 отсто во администрацијата. Вчудоневидени сме од леснотијата на вака изреченото од премиерот Груевски, а на ...
| | веќе видена | слични

Фантомските гласачи на кои укажуваше опозицијата на претходните избори на овие избори се намножија. Поради тоа, потребно е спроведување попис, со што партнерите Груевски и Ахмети свесно калкулираат веќе подолг период. Тоа е петтото барање на СДСМ и коалициските партнери, беше категоричен став на лидерот на социјалдемократите, Зоран Заев, по парламентарните избори во 2014 година, чии резултати не ги призна. Следната година, на декемврискиот конгрес на партијата таквата заложба за пребројување на населението повторно беше нагласена. - СДСМ кога ќе дојде на власт, ќе спроведе попис на населението според меѓународни критериуми и стандарди - изјави Заев од конгресната говорница, на која ги набројуваше и нивните главни заложби во идната изборна програма. Откажување до 2020 година Следствено на тоа такво ветување беше преточено и во партиската изборна програма со која под слоганот „План за живот во Македонија“, покрај другото, беше наведено дека оваа статистичка операција ќе биде безусловно спроведена. - Ќе ...
| | веќе видена | слични

Фантомските гласачи на кои укажуваше опозицијата на претходните избори на овие избори се намножија. Поради тоа, потребно е спроведување попис, со што партнерите Груевски и Ахмети свесно калкулираат веќе подолг период. Тоа е петтото барање на СДСМ и коалициските партнери, беше категоричен став на лидерот на социјалдемократите, Зоран Заев, по парламентарните избори во 2014 година, чии резултати не ги призна. Следната година, на декемврискиот конгрес на партијата таквата заложба за пребројување на населението повторно беше нагласена, анализира „ Дневник “. – СДСМ кога ќе дојде на власт, ќе спроведе попис на населението според меѓународни критериуми и стандарди – изјави Заев од конгресната говорница, на која ги набројуваше и нивните главни заложби во идната изборна програма. Откажување до 2020 година Следствено на тоа такво ветување беше преточено и во партиската изборна програма со која под слоганот „План за живот во Македонија“, покрај другото, беше наведено дека оваа статистичка операција ќе биде безусловно ...
| | веќе видена | слични

Фантомските гласачи на кои укажуваше опозицијата на претходните избори, на овие избори се намножија. Поради тоа, потребно е спроведување попис, со што партнерите Груевски и Ахмети свесно калкулираат веќе подолг период. Тоа е петтото барање на СДСМ и коалициските партнери, беше категоричен став на лидерот на социјалдемократите, Зоран Заев, по парламентарните избори во 2014 година, чиишто резултати не ги призна. В година, на декемврискиот конгрес на партијата таквата заложба за пребројување на населението повторно беше нагласена, анализира „ Дневник “. – СДСМ кога ќе дојде на власт, ќе спроведе попис на населението според меѓународни критериуми и стандарди – изјави Заев од конгресната говорница, на која ги набројуваше и нивните главни заложби во идната изборна програма. Откажување до 2020 година Следствено на тоа такво ветување беше преточено и во партиската изборна програма со која под слоганот „План за живот во Македонија“, покрај другото, беше наведено дека оваа статистичка операција ќе биде безусловно ...
| | веќе видена | слични

Еден фалсификуван и еден пропаднат попис за само една деценија. На кого му смета толку да се преброиме? Очигледно на оние кои што тврдат дека ги има многу повеќе отколку што навистина живеаат во нашата земја. Новинската агенција Курир направи анaлиза за тоа во која насока се движат демографските трендови во Македонија и дали е направен фалсификат на пописот во 2002 година. Според податоците на последниот попис од 2002 година во Македонија има вкупно 2.022.547 жители, од кои Македонци се 1.297.981 или 64,18 проценти. Бројот на Албанци изнесува 509.083 или 25,17 проценти. Етничката структура вклучува 3,85 отсто Турци и 2,66 отсто Роми, додека етничките Срби сочинуваат 1,78 отсто од вкупното население. Што се однесува до верската припадност на населението 64,7 отсто се православни и 33,3 отсто се муслимани. Особено е интересно како растел бројот на Албанците од попис до попис. На првиот попис во 1953 година во Македонија се регистрирани 162.534 жители Албанци или 12,5 отсто од вкупното население во државата. На ...
| | веќе видена | слични

Откако изборите на 11 декември завршија и откако се видоа резултатите, од страна на оваа партија престана и да се зборува за пописот – ветување што последните две години беше најкатегорично најавувано. Пописот не е споменат со ниту еден збор во програмата за работата на Владата во периодот од 2017 до 2020 година, која ја претстави лидерот на СДСМ, Зоран Заев. Зошто социјалдемократите се откажаа од ова изборно ветување и не го предвидоа во владината програма? – Пописот ќе се регулира со закон, а законите не се предвидуваат во владините програми. Затоа ниту во програмата ниту во сегашните коалициски преговори за него нема место, тој би бил задача за новата влада, но не е предмет на разговори во овој момент меѓу идните владини коалициски партнери, изјави вчера за „Дневник“ портпаролот на партијата и пратеник, Петре Шилегов. Во програмата на идната влада, која е објавена од партискиот лидер Зоран Заев, инаку, постојат цела серија ветувања – од тоа за употребата на јазикот на етничките заедници, па до тие од ...
| | веќе видена | слични

Ако платформата на албанските партии, односно условите поставени во неа, биде прифатена од страна на СДСМ, потоа дури и да се спроведе попис, кој се очекува да покаже дека во Македонија има помалку од 20 отсто Албанци, тоа ќе биде небитно бидејќи албанската заедница веќе ќе има третман на државотворна, која, ако сака, ќе може и да излезе од државата, анализира ДНЕВНИК. Тоа, всушност, значи дека албанската платформа е еден вид превентива бидејќи ако пописот покаже дека нивниот број во РМ е околу 16 отсто, пропаѓа Рамковниот договор, односно стануваат неприменливи амандманите на Уставот донесени врз негова основа. Во таков случај албанските партии ќе треба да бараат гаранции и од останатите заедници, пред с` од македонскиот народ дека нема да се намалуваат нивните права стекнати врз основа на Рамковниот договор, но тоа ги става во дефанзивна положба и им ја одзема моќта да уценуваат што сега ја имаат. Оттука пропаѓаат и преговорите на ДУИ со ВМРО-ДПМНЕ, а сега албанските партии делумно отстапуваат во ...
| | веќе видена | слични

Ако платформата на албанските партии, односно условите поставени во неа, биде прифатена од страна на СДСМ, потоа дури и да се спроведе попис, кој се очекува да покаже дека во Македонија има помалку од 20 отсто Албанци, тоа ќе биде небитно бидејќи албанската заедница веќе ќе има третман на државотворна, која, ако сака, ќе може и да излезе од државата, анализира ДНЕВНИК. Тоа, всушност, значи дека албанската платформа е еден вид превентива бидејќи ако пописот покаже дека нивниот број во РМ е околу 16 отсто, пропаѓа Рамковниот договор, односно стануваат неприменливи амандманите на Уставот донесени врз негова основа. Во таков случај албанските партии ќе треба да бараат гаранции и од останатите заедници, пред с` од македонскиот народ дека нема да се намалуваат нивните права стекнати врз основа на Рамковниот договор, но тоа ги става во дефанзивна положба и им ја одзема моќта да уценуваат што сега ја имаат. Оттука пропаѓаат и преговорите на ДУИ со ВМРО-ДПМНЕ, а сега албанските партии делумно отстапуваат во ...
| | веќе видена | слични

Ако платформата на албанските партии, односно условите поставени во неа, биде прифатена од страна на СДСМ, потоа дури и да се спроведе попис, кој се очекува да покаже дека во Македонија има помалку од 20 отсто Албанци, тоа ќе биде небитно бидејќи албанската заедница веќе ќе има третман на државотворна, која, ако сака, ќе може и да излезе од државата, анализира Тоа, всушност, значи дека албанската платформа е еден вид превентива бидејќи ако пописот покаже дека нивниот број во РМ е околу 16 отсто, пропаѓа Рамковниот договор, односно стануваат неприменливи амандманите на Уставот донесени врз негова основа. Во таков случај албанските партии ќе треба да бараат гаранции и од останатите заедници, пред с` од македонскиот народ дека нема да се намалуваат нивните права стекнати врз основа на Рамковниот договор, но тоа ги става во дефанзивна положба и им ја одзема моќта да уценуваат што сега ја имаат. Оттука пропаѓаат и преговорите на ДУИ со ВМРО-ДПМНЕ, а сега албанските партии делумно отстапуваат во преговорите со ...
| | веќе видена | слични

Ако платформата на албанските партии, односно условите поставени во неа, биде прифатена од страна на СДСМ, потоа дури и да се спроведе попис, кој се очекува да покаже дека во Македонија има помалку од 20 отсто Албанци, тоа ќе биде небитно бидејќи албанската заедница веќе ќе има третман на државотворна, која, ако сака, ќе може и да излезе од државата, анализира ДНЕВНИК. Тоа, всушност, значи дека албанската платформа е еден вид превентива бидејќи ако пописот покаже дека нивниот број во РМ е околу 16 отсто, пропаѓа Рамковниот договор, односно стануваат неприменливи амандманите на Уставот донесени врз негова основа. Во таков случај албанските партии ќе треба да бараат гаранции и од останатите заедници, пред с` од македонскиот народ дека нема да се намалуваат нивните права стекнати врз основа на Рамковниот договор, но тоа ги става во дефанзивна положба и им ја одзема моќта да уценуваат што сега ја имаат. Оттука пропаѓаат и преговорите на ДУИ со ВМРО-ДПМНЕ, а сега албанските партии делумно отстапуваат во ...
| | веќе видена | слични

Ако платформата на албанските партии, односно условите поставени во неа, биде прифатена од страна на СДСМ, потоа дури и да се спроведе попис, кој се очекува да покаже дека во Македонија има помалку од 20 отсто Албанци, тоа ќе биде небитно бидејќи албанската заедница веќе ќе има третман на државотворна, која, ако сака, ќе може и да излезе од државата. Тоа, всушност, значи дека албанската платформа е еден вид превентива бидејќи ако пописот покаже дека нивниот број во РМ е околу 16 отсто, пропаѓа Рамковниот договор, односно стануваат неприменливи амандманите на Уставот донесени врз негова основа. Во таков случај албанските партии ќе треба да бараат гаранции и од останатите заедници, пред с` од македонскиот народ дека нема да се намалуваат нивните права стекнати врз основа на Рамковниот договор, но тоа ги става во дефанзивна положба и им ја одзема моќта да уценуваат што сега ја имаат. Оттука пропаѓаат и преговорите на ДУИ со ВМРО-ДПМНЕ, а сега албанските партии делумно отстапуваат во преговорите со СДСМ не ...
| | веќе видена | слични

Во редовниот извештај на Специјалното јавно обвинителство го нема клучниот предмет за Македонија и Македонците - фалсификуваниот попис во 2002, со кој Албанците лажно беа прикажани дека се 25,17 отсто. На 24 септември 2009 година до Јавното обвинителство поднесе кривична пријава за фалсификување на пописот во 2002, соопшти партијата.„На 12 декември 2015 година до Специјалното јавно обвинителство поднесеовме предлог за преземање на кривичниот предмет за фалсфикуваниот попис од 2002 од Јавното обвинителство на Република Македонија. СЈО има надлежност да постапува по овој предмет, бидејќи пописот се спомнува во политичките бомби на СДСМ“, соопшти НДМ.Партијата смета дека во тоа време највисоки јавни и државни функции преземале активности за да влијаат при извршеното пребројување на прашалниците од страна на 160 лица кои во тоа време биле подготвени за кодирање и обработка на податоците со намера невистинито да прикажат дека бројноста на албанското малцинство во државата изнесува 25,17% со цел да ги задоволи ...
| | веќе видена | слични

Тоа, всушност, значи дека албанската платформа е еден вид превентива бидејќи ако пописот покаже дека нивниот број во РМ е околу 16 отсто, пропаѓа Рамковниот договор, односно стануваат неприменливи амандманите на Уставот донесени врз негова основа. Во таков случај албанските партии ќе треба да бараат гаранции и од останатите заедници, пред с` од македонскиот народ дека нема да се намалуваат нивните права стекнати врз основа на Рамковниот договор, но тоа ги става во дефанзивна положба и им ја одзема моќта да уценуваат што сега ја имаат. Оттука пропаѓаат и преговорите на ДУИ со ВМРО-ДПМНЕ, а сега албанските партии делумно отстапуваат во преговорите со СДСМ не барајќи промена на Уставот во делот со јазикот бидејќи сметаат дека со ова раководство на СДСМ и нивните цели се пред историска шанса – сега или никогаш. Имено, платформата дојде во клучен период токму како превентивно средство за резултатите од пописот за кои е повеќе од очигледно дека резултатите ќе покажат оти Албанците се под 20 отсто од вкупниот број ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...