Повеќе вести како оваа (25)

Решавање на сивата економија, дигитализација на инситуциите и намалување на парафискалните давачки за поголем економски раст. На традиционалниот деловен ...
сите 2 | | | веќе видена

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства.
| | веќе видена | слични

Над 200 компании, членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК, Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства./ Loading...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства.
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 23 мај 2019 (/) – Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на стопанските комори на Македонија (ССК) на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК) се на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата Зоран Заев и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, министрите, официјални обраќања ќе имаат премиерот Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Бизнисмените пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување на проблемите врз основа на анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска интеграција и приближувањето кон единствениот пазар на ЕУ.
| | веќе видена | слични

Над 200 бизнисмени членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со премиерот Зоран Заев и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска интеграција и приближувањето кон единствениот пазар на ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска ...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска интеграција и ...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри. Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска. На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска интеграција и ...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри.Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска.На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска интеграција и приближувањето ...
| | веќе видена | слични

Над 200 компании членови на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), ќе присуствуваат на традиционалниот деловен појадок со претседателот на Владата на Република Македонија и ресорните министри.Во присуство на бизнисмените, амбасадорите, ресорните министри, официјални обраќања предвидено е да имаат премиерот Зоран Заев и претседателката на ССК Данела Арсовска.На појадокот ќе се дискутира за најзначајните економски прашања, a ќе биде доставен и презентиран пакет на 75 мерки за структурни економски реформи во Македонија. Претставниците на деловната заедница пред ресорните министри ќе ги презентираат предизвиците со кои се соочуваат и ќе понудат предлози за надминување врз основа на утврдена соодветна анализа, позитивни деловни практики и компаративни искуства. Пакетот од 75 мерки е во насока на хармонизација со препораките на ЕУ за неопходноста од спроведување на структурните реформи за подобрување на инвестициската клима во специфичните сектори, потоа регионална економска интеграција и приближувањето ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...