Повеќе вести како оваа (25)


Основното јавно обвинителство Скопје (ОЈО) го очекува известувањето од Министерството за внатрешни работи во врска со наводите што ги пријавил пратеникот Павле ...
| | веќе видена | слични

Пратеникот Павле Богоевски признава дека снимката која што се појави на руска социјална мрежа е автентична и не е монтирана, но негира дека договара за кокаин ...
| | веќе видена | слични

Oбвинителство побарало МВР да го утврди идентитет на сопственикот на профилот Илија Громовник кој ја објави снимката на пратеникот Павле Богоевски, а на која ...
| | веќе видена | слични

На руската социјална мрежа синоќа „ВКонтакте“ под псевдонимот „Илија Громовник“ синоќа одекна уште една „бомба“ што е петта по ред аудио снимка која се ...
| | веќе видена | слични

Скопското обвинителство побарало МВР да го утврди идентитет на сопственикот на профилот Илија Громовник кој ја објави снимката на пратеникот Павле Богоевски, а ...
| | веќе видена | слични

Oбвинителство побарало МВР да го утврди идентитет на сопственикот на профилот Илија Громовник кој ја објави снимката на пратеникот Павле Богоевски, а на која ...
| | веќе видена | слични

Пратеникот Павле Богоевски денеска бил во скопското Јавно обвинителство да се пријави откако призна дека набавувал масло од канабис за негов близок пријател. ...
| | веќе видена | слични

Скопското јавно обвинителство побарало МВР да го утврди идентитет на сопственикот на профилот Илија Громовник кој ја објави аудио снимката на пратеникот Павле ...
| | веќе видена | слични

Иако пратеникот Павле Богоевски денеска бил во Јавното обвинителство да се пријави дека набавувал масло од канабис за негов близок пријател, според извори на ...
| | веќе видена | слични

Иако пратеникот Павле Богоевски денеска бил во Јавното обвинителство да се пријави дека набавувал масло од канабис за негов близок пријател, според извори на ...
| | веќе видена | слични

Основното јавно обвинителство до Министерството за внатрешни работи достави Наредба за да бидат направени проверки околу утврдување на идентитетот на таксистот ...
| | веќе видена | слични

Павле Богоевски, претседателот на собраниската Комисија за мандатно-имунитетни прашања, ќе ја води расправата за одземање на пратеничкиот мандат на поранешниот ...
| | веќе видена | слични

Пратеникот Павле Богоевски денеска дал исказ пред надлежен јавен обвинител за двете дела, за нелегално прибавената аудио снимка и за нејзината содржина – ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието, Талат Џафери е воздржан околу барањето на независните пратеници од ВМРО-ДПМНЕ в понеделник сите пратеници да направат тест за ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието, Талат Џафери е воздржан околу барањето на независните пратеници од ВМРО-ДПМНЕ в понеделник сите пратеници да направат тест за ...
| | веќе видена | слични

Основното јавно обвинителство Скопје преку снимки од безбедносните камери ќе бара докази против лицата приведени во вчерашните протести пред Собранието, а меѓу кои има и петмина малолетници, велт од ОЈО. Во тек на протестите вчера биле лишени од слобода 26 лица, од кои пет малолетници. По утврдување на идентитетот и возраста на лицата, малолетниците согласно Законот за правда на децата се пуштени на слобода.ОЈО на МВР даде насока за обезбедување и доставување релевантен доказен материјал за сите лица лишени од слобода во врска со дејствијата што ги презеле пред Собранието, како и за малолетните лица. Пред сѐ за обезбедување на снимки од видео записи од поставените безбедносни камери со цел документирање на евентуално незаконито дејствување. Воедно ќе се утврдува и идентитетот и на други лица инволвирани во настанот, за кои ќе постои сомнение дека со своето однесување се сторители на кривични дела. Согласно на содржината на видео записите и другите докази ќе следи поднесување на кривични пријави или ...
| | веќе видена | слични

Јавното обвинителство нема ингеренции да постапува во услови на елементарни непогоди и во случаи каде нема сомнение за сторено кривично дело. Сепак, откако дежурен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство од Скопје беше известен од МВР за човечките жртви во поплавите тој ги даде сите потребни инструкции за постапување на полициските екипи на терен, велат од Јавното обвинителство. „Според Законот за кривична постапка „преглед и обдукција на леш ќе се преземе кога постои сомневање дека смртта е предизвикана со кривично дело“. Со оглед на тоа што во случајот не постоеше сомнение за сторено кривично дело, надлежен јавен обвинител не издаде наредба за обдукција туку даде насока телата на починатите да се однесат во капелата во Бутел за идентификација и потоа да се предадат на семејствата за погреб. Секако, според насоките дадени од јавниот обвинител, за секоја спорна смрт и за лица на кои не може да се утврди идентитетот дополнително ќе се изврши обдукција. Јавниот обвинител наредува обдукција само ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...