Повеќе вести како оваа (25)


Гувернерката на Алабама, Кеј Ајви, го потпиша предлог-законот за забрана на речиси сите видови абортус во таа сојузна држава, а на лекарите кои ќе ја извршат ...
| | веќе видена | слични

На бирото на гувернерката на Алабама се наоѓа најстрогиот документ за абортус, со кој може да се казнат докторите кои ќе извршат абортус со доживотна казна ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Во изминатите шест месеци илјадници жени во САД нарачале апчиња за прекин на бременоста преку Интернет, како последица на потешкотиите за изведување безбеден ...
| | веќе видена | слични

Законот за забрана на абортус на жените им го одзема правото на избор, што налути многу луѓе на светот. Законот ќе стапи на сила по шест месеци откако ќе биде ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Длабоко во пустината Мохаве се наоѓа затвор со најголеми мерки на безбедност наречен „Јард А“ (Yard A). Во него нема егзекуции, но никој од затворениците не излегува жив од него. „Прогресивниот програмски објект“ на калифорнискиот државен затвор за мажи е дом на 600 затвореници кои служат доживотна затворска казна. Никој од затворениците не чека погубување, но сите тие ќе живеат и умрат – во „Јард А“. Станува збор за затвореници кои направиле тешки злосторства, меѓу кои и убиства. Тројца затвореници од „Јард А“ се субјекти на документарец кој ќе биде објавен во Австралија. Филмот ја истражува реалноста на „другиот вид на смртна казна“ и прикажува тројца мажи кои во затворот бараат самоподобрување и духовен развој. Меѓу затворениците е и Кен Хартман кој на смрт претепал еден маж кога имал 10 години и бил пијан. Тој во затворот се наоѓа веќе 36 години. „Јас сум осуден на доживотна казна без можност на помилување. Тоа не е подобро од смртна казна, бидејќи тоа е смртна казна“, рекол Хартман. Во 2000 година ...
| | веќе видена | слични

Длабоко во пустината Мохаве се наоѓа затвор со најголеми мерки на безбедност наречен „Јард А“ (Yard A). Во него нема егзекуции, но никој од затворениците не излегува жив од него. „Прогресивниот програмски објект“ на калифорнискиот државен затвор за мажи е дом на 600 затвореници кои служат доживотна затворска казна. Никој од затворениците не чека погубување, но сите тие ќе живеат и умрат – во „Јард А“. Станува збор за затвореници кои направиле тешки злосторства, меѓу кои и убиства. Тројца затвореници од „Јард А“ се субјекти на документарец кој ќе биде објавен во Австралија, пишува „ news.com.au “. Филмот ја истражува реалноста на „другиот вид на смртна казна“ и прикажува тројца мажи кои во затворот бараат самоподобрување и духовен развој. Меѓу затворениците е и Кен Хартман кој на смрт претепал еден маж кога имал 10 години и бил пијан. Тој во затворот се наоѓа веќе 36 години. „Јас сум осуден на доживотна казна без можност на помилување. Тоа не е подобро од смртна казна, бидејќи тоа е смртна казна“, рекол ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...