Повеќе вести како оваа (25)


Единствен исклучок ќе биде ризик по здравјето на жената, но, не и силување и инцест Законодавците во сојузната држава Алабама донесоа закон за речиси целосна ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Сенатот на американската држава Алабама усвои закон со кој се забранува абортус, со многу малку исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка ...
| | веќе видена | слични

Кога Законот ќе стапи на сила, таа што сама ќе ја прекине беменоста ќе се смета за убиец. Тој закон завчера го потпишал гувернерот на Џорџија, а со одредбите ...
| | веќе видена | слични

Во изминатите шест месеци илјадници жени во САД нарачале апчиња за прекин на бременоста преку Интернет, како последица на потешкотиите за изведување безбеден ...
| | веќе видена | слични

На бирото на гувернерката на Алабама се наоѓа најстрогиот документ за абортус, со кој може да се казнат докторите кои ќе извршат абортус со доживотна казна ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Ирска Мајкл Д. Хигинс денеска го потпиша првиот предлог-закон за абортусот, со кој ќе се легализира праксата во специјални случаи кога докторите ќе оценат дека животот на жените е во опасност. Претседателот на Ирска Мајкл Д. Хигинс денеска го потпиша првиот предлог-закон за абортусот, со кој ќе се легализира праксата во специјални случаи кога докторите ќе оценат дека животот на жените е во опасност. Хигинс ги изненади аналитичарите со потпишувањето на предлог-законот за заштита на животот за време на бременоста, без да го проследи до ирскиот Врховен суд за да се утврди неговата уставност. Новиот закон ја менува уставната забрана за абортус во Ирска. Законот дозволува абортус во случај кога постои голема опасност за животот на бремената жена. Досега единствен закон за абортус кој важел во Ирска е британскиот закон од 1867 година, според кој абортусот е противзаконски, а максималната казна е доживотен затвор. Новата максимална казна е 14 години затвор.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...