Повеќе вести како оваа (25)

Фејсбук изјави дека денес ќе бидат објавени новите рестрикции за користењето на алатката за снимањето во живо, по нападот на џамиите во Нов Зеланд во кој беа ...
сите 30 | | | веќе видена

Фејсбук изјави дека денес ќе бидат објавени новите рестрикции за користењето на алатката за снимањето во живо, по нападот на џамиите во Нов Зеланд во кој беа ...
| | веќе видена | слични

„Фејсбук“ ги заострува правилата за лајвстримингот за своите корисници во пресрет на состанокот на светските лидери со шефовите на телефонските компании. ...
| | веќе видена | слични

Мажот од Нов Зеланд кој во живо на Фејсбук ги емитуваше нападите на џамиите во Крајстчрч, беше осуден на затворска казна од 21 месец, пренесува Би-би-си. Филип ...
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот комесар за заштита на приватноста Џон Едвардс оцени дека социјалната мрежа Фејсбук морално банкротирала и се заложи неговата земја да ја следи ...
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот комесар за заштита на приватноста Џон Едвардс оцени дека социјалната мрежа Фејсбук морално банкротирала и се заложи неговата земја да ја следи ...
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот комесар за заштита на приватноста Џон Едвардс оцени дека социјалната мрежа Фејсбук морално банкротирала и се заложи неговата земја да ја следи ...
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот комесар за заштита на приватноста Џон Едвардс оцени дека социјалната мрежа Фејсбук морално банкротирала и се заложи неговата земја да ја следи ...
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот комесар за заштита на приватноста Џон Едвардс оцени дека социјалната мрежа Фејсбук морално банкротирала и се заложи неговата земја да ја следи ...
| | веќе видена | слични

Ревизијата на политиката на приватност на најпопуларната социјална мрежа „Фејсбук“, која требаше да ја направи оваа мрежа потранспарентна за корисниците, предизвика спротивен ефект. Многу предлози наидоа на оправдан гнев кај корисниците. „Фејсбук“ неодамна објави нацрт на своите ревидирани услови за користење и им даде на корисниците рок од една недела да ги коментираат промените. Некои промени се однесуваат само на семантички измени, како што е на пример исфрлањето на зборот „приватност“ од „Фејсбук“, па „политиката на приватност“ сега е именувана како „политика на употреба на податоците“. Појаснувањата кои ги налутија корисниците „Фејсбук“ тврди дека промените во неговите документи кои се однесуваат на условите на користење на оваа социјална мрежа „не одразуваат никакви актуелни промени во начинот на кој страната работи“. „Фејсбук“ на пример, предложува покрај постоечката категорија „корисници“, воведување на уште една категорија – „некорисници“, за луѓето кои имаат некаква интеракција со „Фејсбук“. ...
| | веќе видена | слични

Компанијата Фејсбук во првите 24 часа по нападот врз двете џамии на Нов Зеланд отстранила 1,5 милиони снимки од тој грозоморен чин. – Во првите 24 часа ...
| | веќе видена | слични

Компанијата Фејсбук во првите 24 часа по нападот врз двете џамии на Нов Зеланд отстранила 1,5 милиони снимки од тој грозоморен чин. – Во првите 24 часа ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...