Повеќе вести како оваа (25)


Европскиот систем за брзо предупредување забележал фалсификувано италијанско маслиново масло, но не добиле нотификација за фалсификувано маслиново масло на нашиот пазар, ниту пак имало поплаки од потрошувачи. Италијанската полиција разби криминална група која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените, продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. - Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки. По ова откритие, сосема на место е прашањето што има во шишињата со етикети екстра вирџин маслиново масло, наредени на рафтовите во македонските ...
| | веќе видена | слични

Европскиот систем за брзо предупредување забележал фалсификувано италијанско маслиново масло, но не добиле нотификација за фалсификувано маслиново масло на нашиот пазар, ниту пак имало поплаки од потрошувачи. Италијанската полиција разби криминална група која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено.Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените, продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси.- Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.По ова откритие, сосема на место е прашањето што има во шишињата со етикети екстра вирџин маслиново масло, наредени на рафтовите во македонските ...
| | веќе видена | слични

Од Агенцијата за храна и ветеринарство информираат дека од европскиот систем за брзо предупредување не добиле нотификација за фалсификувано маслиново масло на нашиот пазар, ниту пак имало поплаки од потрошувачи, но најавуваат засилени контроли при увозот на овој производ, кој во светски рамки е еден од најчесто фалсификуваните Италијанската полиција разби криминална група која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените, продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. - Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки. По ова откритие, сосема на ...
| | веќе видена | слични

Од Агенцијата за храна и ветеринарство информираат дека од европскиот систем за брзо предупредување не добиле нотификација за фалсификувано маслиново масло на нашиот пазар, ниту пак имало поплаки од потрошувачи, но најавуваат засилени контроли при увозот на овој производ, кој во светски рамки е еден од најчесто фалсификуванитеИталијанската полиција разби криминална група која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено.Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените, продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси.- Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.По ова откритие, сосема на место е ...
| | веќе видена | слични

Грчката полиција уапси седум лица поради продажба на големи количини сончогледово како маслиново масло во Грција и неколку други земји.Четиричлено семејство и тројца нивни роднини отвориле работилница во која на сончогледовото масло му додавале боја со цел да добие зеленката нијанса и да потсетува на маслиново масло.Тие се уапсени на 150 километри јужно од Солун.Лажното маслиново масло било продавано во маркети низ земјата во лименки од пет литри, а биле е извезувани и во амбалажа од еден тон, претежно во Германија.извор: Makfax
| | веќе видена | слични

Поради вмешаност во измама со продажба на голема количина сончогледово масло како маслиново масло, грчката полиција денеска уапси седум лица.Уапсените на сончогледовото масло му додавале боја за да добие зелена нијанса и да наликува на маслиново. Четиричлено семејство и тројца нивни роднини биле уапсени во близина на Лариса.Лажното маслиново масло било продавано во Грција во лименки од пет литри, но истото било извезувано и надвор, а се претпоставува дека околу еден тон бил извезен во Германија.Тие маслото го продавале по цена за 50 отсто пониска од оригиналното маслиново масло.
| | веќе видена | слични

Грчката полиција денеска уапси седум лица поради вмешаност во измама за продажба на голема количина сончогледово масло како маслиново масло. Четиричлено семејство и тројца нивни роднини на сончогледовото масло му додавале боја за да добие зелена нијанса и да наликува на маслиново. Тие се уапсени во близина на Лариса, околу 150 километри од Солун, јави БТА. Лажното маслиново масло е продавано во Грција и во други земји во лименки од пет литри, а извезена е количина од околу еден тон, претежно во Германија. Цената на производот била околу 50 отсто пониска во однос на цената со вистинското масло.
| | веќе видена | слични

Грчката полиција уапси седум лица поради продажба на големи количини сончогледово како маслиново масло во Грција и неколку други земји. Четиричлено семејство и тројца нивни роднини отвориле работилница во која на сончогледовото масло му додавале боја со цел да добие зеленката нијанса и да потсетува на маслиново масло. Тие се уапсени на 150 километри јужно од Солун. Лажното маслиново масло било продавано во маркети низ земјата во лименки од пет литри, а извезена е количина од околу еден тон, претежно во Германија. Цената на производот била околу 50 отсто пониска во однос на цената со вистинското масло.
| | веќе видена | слични

Грчката полиција уапси седум лица поради продажба на големи количини сончогледово како маслиново масло во Грција и неколку други земји. Четиричлено семејство и тројца нивни роднини отвориле работилница во која на сончогледовото масло му додавале боја со цел да добие зеленката нијанса и да потсетува на маслиново масло. Тие се уапсени на 150 километри јужно од Солун. Лажното маслиново масло било продавано во маркети низ земјата во лименки од пет литри, а биле е извезувани и во амбалажа од еден тон, претежно во Германија. извор: Makfax
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено.Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени.Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси.Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени.Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Италијанската полиција разби криминална група, која извезувала неквалитено и старо маслиново масло во САД, а го претставувала како ладно цедено. Дванаесет лица, поврзани со мафијата Ндрангета во Калабрија беа уапсени. Криминалната група доставувала евтино масло во САД. Таму производот бил етикетиран како екстра ладно цедено, кое е барано поради вкусот и позитивните ефекти врз здравјето. По измените продуктот бил доставуван во големите продавници во Њу Џерси. Обичното маслиново масло чини една десетина од цената на ладно цеденото, кое се продава за околу десет евра за литар, изјави Давид Граниери, раководител на Асоцијацијата за производство на маслинки.
| | веќе видена | слични

Во акција на австриската полиција разбиена е австриско-српска нарко банда која со месеци го снабдувала илегалниот пазар во Виена со марихуана. Во акцијата се уапсени 12 лица, а истрагата покажала дека бандата брои 30 членови, и дека имала околу 1.500 „клиенти“, соопшти полицијата. Во Виена оваа криминална група организирала и посебен сервис на достава, дрогата била транспортирана во реони северно од Дунав. Главен центар од каде се продавала дрогата бил еден дисконт за пијалаци, чиј сопственик бил водач на бандата. Во извештајот на полицијата се наведува дека навечер во овој дисконт, со посебна лозинка, покрај пијалок можело да се добие марихуана. Најмалата количина на марихуана се продавала по цена од 20 евра. Зависниците марихуаната можеле да ја нарачаат и преку интернет, што е прв ваков случај во Австрија. За време на претресот на 12 станови, полицијата пронашла еден килограм марихуана, хероин и повеќе илјади евра во кеш, како и фалсификувани словачки пасоши и возачки дозволи. крај/бл/нц
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...