Повеќе вести како оваа (25)

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повикаа Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен ...
сите 21 | | | веќе видена

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повикаа Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повикаа Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден" со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повикаа Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повикаа Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повика Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ – Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повика Македонците во Република Албанија и ширум светот да се ...
| | веќе видена | слични

Почитувани верниците со Исламска Вероисповед во Република Албанија и во целиот свет во името на Македонско друштво “Илинден“-Тирана и Македонско друштво “Илинден”-Тирана Огранок Голо Брдо ви честита Курбан Бајрам, со желба за многу лични успеси и бериќетна година – стои во честитката потпишана од претседателот на друштвото Никола Ѓурѓај и претседателот на разгранокот за Голо Брдо Или Халилај.
| | веќе видена | слични

Почитувани верниците со Исламска Вероисповед во Република Албанија и во целиот свет во името на Македонско друштво “Илинден“-Тирана и Македонско друштво ...
| | веќе видена | слични

Тие сметаат дека сега е моментот во Собранието на Албанија конечно да има и претставник на Македонците . Претседателот на здружението „Илинден" со седиште во Тирана Николај Ѓурѓај заедно со огранокот во Голо Брдо на чие чело е Или Халилај, преку соопштение ги повикуваат сите Македонци во Албанија да гласаат за листите на Македонската партија која делува во Албанија и која учествува на парламентарните избори кои ќе се одржат на 23 јуни. Сега е време да се избере пратеник Македонец во албанското собрание, нагласува претседателот на здружението „Илинден" Никола Ѓурѓај и додава дека тоа е многу битно за Македонците во оваа земја. Инаку на овие парламентарни избори партијата на Македонците Македонска Алијанса за Европска интеграција е во колиција со владеачката Демократска партија на Сали Бериша.
| | веќе видена | слични

Македонско друштво „Илинден” со седиште во Тирана одржа изборно Собрание, на кое за претседател едногласно е реизбран Никола Ѓурѓај. За потпретседател е избран ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо, од името на сите Македонци во Албанија, упати честитка по повод 11 Октомври. „Во име на Македонско друштво „Илинден“ – Тирана и огранокот за Голо Брдо Ви го честитаме 11-ти Октомври Денот на востанието на Република Македонија, да го почитуваме и славиме овој голем ден,“ се наведува во честитката. Денеска, се наведува во честитката, да се потсетиме и да им оддадеме достојна почит на оние кои се бореа за слободата, потврдувајќи ја нивната пожртвуваност и патриотизам. „До сите Македонци каде и да се на земјината топка порачуваме да ја сакаме и почитуваме како светост нашата Македонија“, порачува Македонското друштво „Илинден“, во честитката потпишана од претседателот на друштвото Никола Ѓурѓај и претседателот на огранокот за Голо Брдо, Али Халилај.
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо, од името на сите Македонци во Албанија, упати честитка по повод 11 Октомври.„Во име на Македонско друштво „Илинден“ – Тирана и огранокот за Голо Брдо Ви го честитаме 11-ти Октомври Денот на востанието на Република Македонија, да го почитуваме и славиме овој голем ден,“ се наведува во честитката.Денеска, се наведува во честитката, да се потсетиме и да им оддадеме достојна почит на оние кои се бореа за слободата, потврдувајќи ја нивната пожртвуваност и патриотизам.„До сите Македонци каде и да се на земјината топка порачуваме да ја сакаме и почитуваме како светост нашата Македонија“, порачува Македонското друштво „Илинден“, во честитката потпишана од претседателот на друштвото Никола Ѓурѓај и претседателот на огранокот за Голо Брдо, Али Халилај.
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и органокот за Голо Брдо, искажуват целосна поддршка за македоснката партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, за прртстојните парламентарни избори во Албанија. - Ги повикуваме Македонците да го дадат својот глас за кандидатот на македонската партија, Васил Стерјовски, кој е на кандидатската листа за округот Корча, на партијата Движење за социјалистичка интеграција(ЛСИ) со која МАЕИ е во коалиција. Да го дадеме нашиот глас и да испишеме историја и по првпат да имаме пратеник Македонец од нашата партија, порачува друштвото во соопштение за јавноста. Сите Македонци во Албанија, стои понатаму, независно од политичката припадност, да не дозволат да бидат заплашувани, туку масовно да излезат и да го заокружат бројот еден на гласачкото ливче зашто „гласајќи за Стерјовски и ЛСИ гласаат за подобро утре“. - Време е Македонците во Албанија да бидат претставени во Парламентот на Албанија. Договорот на МАЕИ со ЛСИ ќе овозможи интеграција на ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и органокот за Голо Брдо, искажуват целосна поддршка за македоснката партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, за прртстојните парламентарни избори во Албанија. – Ги повикуваме Македонците да го дадат својот глас за кандидатот на македонската партија, Васил Стерјовски, кој е на кандидатската листа за округот Корча, на партијата Движење за социјалистичка интеграција(ЛСИ) со која МАЕИ е во коалиција. Да го дадеме нашиот глас и да испишеме историја и по првпат да имаме пратеник Македонец од нашата партија, порачува друштвото во соопштение за јавноста. Сите Македонци во Албанија, стои понатаму, независно од политичката припадност, да не дозволат да бидат заплашувани, туку масовно да излезат и да го заокружат бројот еден на гласачкото ливче зашто „гласајќи за Стерјовски и ЛСИ гласаат за подобро утре“. – Време е Македонците во Албанија да бидат претставени во Парламентот на Албанија. Договорот на МАЕИ со ЛСИ ќе овозможи интеграција на ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и органокот за Голо Брдо, искажуват целосна поддршка за македоснката партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, за прртстојните парламентарни избори во Албанија. - Ги повикуваме Македонците да го дадат својот глас за кандидатот на македонската партија, Васил Стерјовски, кој е на кандидатската листа за округот Корча, на партијата Движење за социјалистичка интеграција(ЛСИ) со која МАЕИ е во коалиција. Да го дадеме нашиот глас и да испишеме историја и по првпат да имаме пратеник Македонец од нашата партија, порачува друштвото во соопштение за јавноста. Сите Македонци во Албанија, стои понатаму, независно од политичката припадност, да не дозволат да бидат заплашувани, туку масовно да излезат и да го заокружат бројот еден на гласачкото ливче зашто „гласајќи за Стерјовски и ЛСИ гласаат за подобро утре“. - Време е Македонците во Албанија да бидат претставени во Парламентот на Албанија. Договорот на МАЕИ со ЛСИ ќе овозможи интеграција на ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и органокот за Голо Брдо, искажуват целосна поддршка за македоснката партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, за прeтстојните парламентарни избори во Албанија. – Ги повикуваме Македонците да го дадат својот глас за кандидатот на македонската партија, Васил Стерјовски, кој е на кандидатската листа за округот Корча, на партијата Движење за социјалистичка интеграција(ЛСИ) со која МАЕИ е во коалиција. Да го дадеме нашиот глас и да испишеме историја и по првпат да имаме пратеник Македонец од нашата партија, порачува друштвото во соопштение за јавноста. Сите Македонци во Албанија, стои понатаму, независно од политичката припадност, да не дозволат да бидат заплашувани, туку масовно да излезат и да го заокружат бројот еден на гласачкото ливче зашто „гласајќи за Стерјовски и ЛСИ гласаат за подобро утре“. – Време е Македонците во Албанија да бидат претставени во Парламентот на Албанија. Договорот на МАЕИ со ЛСИ ќе овозможи ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо доставија барање до албанскиот претседател Илир Мета, врз основа на неговите уставни надлежности, да ги врати на повторно разгледување во Парламентот Законот за заштита на малцинствата. Во барањето се посочува дека „Законот усвоен на 13 октомври годинава се смета за многу значаен за малцинставата во Република Албанија, поради што не може да се дозволи искривување на вистината и да се признае непостоечко бугарско малцинство во областите Преспа, Голо Брдо и Гора, кои се населени со припадници на македонското малцинство“. – Македонското друштво „Илинден“ и огранокот за Голо Брдо во име на сите Македонци оценуваат дека признавањето на непостоечко бугарско малцинство претставува тешка повреда на меѓународните закони и конвенции. Исторските факти и пописите на населението спроведени со децении наназад потврдуваат дека во Република Албанија не постои бугарско малцинство. Но, докажуваат дека во споменатите подрачја живее само македонско малцинство, ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо доставија барање до албанскиот претседател Илир Мета, врз основа на неговите уставни надлежности, да ги врати на повторно разгледување во Парламентот Законот за заштита на малцинствата. Во барањето се посочува дека „Законот усвоен на 13 октомври годинава се смета за многу значаен за малцинставата во Република Албанија, поради што не може да се дозволи искривување на вистината и да се признае непостоечко бугарско малцинство во областите Преспа, Голо Брдо и Гора, кои се населени со припадници на македонското малцинство“. – Македонското друштво „Илинден“ и огранокот за Голо Брдо во име на сите Македонци оценуваат дека признавањето на непостоечко бугарско малцинство претставува тешка повреда на меѓународните закони и конвенции. Историските факти и пописите на населението спроведени со децении наназад потврдуваат дека во Република Албанија не постои бугарско малцинство. Но, докажуваат дека во споменатите подрачја живее само македонско малцинство, ...
| | веќе видена | слични

Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо доставија барање до албанскиот претседател Илир Мета, врз основа на неговите уставни надлежности, да ги врати на повторно разгледување во Парламентот Законот за заштита на малцинствата.Во барањето се посочува дека „Законот усвоен на 13 октомври годинава се смета за многу значаен за малцинставата во Република Албанија, поради што не може да се дозволи искривување на вистината и да се признае непостоечко бугарско малцинство во областите Преспа, Голо Брдо и Гора, кои се населени со припадници на македонското малцинство“. – Македонското друштво „Илинден“ и огранокот за Голо Брдо во име на сите Македонци оценуваат дека признавањето на непостоечко бугарско малцинство претставува тешка повреда на меѓународните закони и конвенции. Историските факти и пописите на населението спроведени со децении наназад потврдуваат дека во Република Албанија не постои бугарско малцинство. Но, докажуваат дека во споменатите подрачја живее само македонско малцинство, ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...