Повеќе вести како оваа (25)

Facebook ги заострува правилата за преносите во живо за неговите корисници во пресрет на состанокот на светските лидери со цел спречување на онлајн насилството ...
сите 35 | | | веќе видена

„Фејсбук“ ги заострува правилата за лајвстримингот за своите корисници во пресрет на состанокот на светските лидери со шефовите на телефонските компании. ...
| | веќе видена | слични

Марк Закерберг денеска објави дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо. Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо. Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари. Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо. Today we're launching Facebook Live for everyone -- to make it easier to create, share and discover live videos.Live... Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, April 6, 2016
| | веќе видена | слични

Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо. Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари. Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо.
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот парламент ги одобри новите законски измени за оружје со кои се забранува полуавтоматско оружје. Во пресрет на гласањето, премиерката Ардерн го ...
| | веќе видена | слични

Од Фејсбук веќе се појаснува за воведувањето на новата опција. Имено станува збор како што појасни Марк Цукерберг денеска о дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо. Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо. Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари. Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо.
| | веќе видена | слични

Марк Цукерберг денеска објави дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо. Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо. Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари. Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо.
| | веќе видена | слични

Марк Закерберг денеска објави дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо.. Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо. Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари. Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо. Извор: Kajgana.com
| | веќе видена | слични

Марк Цукерберг денеска објави дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо. Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо. Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари. Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо.
| | веќе видена | слични

Мобилната апликација најави дека воведува пренесување на видео во живо, а опцијата за live stream ќе започне со Зимските олимписки игри кои денес стартуваа во Пјонгчанг во Јужна Кореја. Корисниците на Snapchat ќе имаат можност во живо да ги гледаат највозбудливите настани од Олимпијадата како и две посебни шоуа креирани од американската ТВ мрежа NBC која ги врши преносите. Можноста за live stream на видеа потоа ќе биде стандардна опција на Snapchat покрај можноста за емитување на стории.
| | веќе видена | слични

Новозеландскиот парламент ги одобри новите законски измени за оружје со кои се забранува полуавтоматско оружје. Во пресрет на гласањето, премиерката Ардерн го ...
| | веќе видена | слични

Марк Цукерберг денеска објави дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо. Марк Цукерберг денеска објави дека опцијата Facebook Live ќе им биде достапна на сите корисници. Видеото станува сè позначаен дел од Facebook, така што во иднина ќе гледаме многу повеќе видеа во живо.Од социјалната мрежа најавија дека Facebook Live ќе добие многу нови можности за што поголем број од 1,6 милијарди корисници да можат да снимаат и пренесуваат видео во живо.Корисниците сега ќе можат во живо да емитуваат видео на Facebook од различни настани, со активирање на различни филтери, реакции и коментари.Корисниците од 60 земји ќе можат да пренесуваат видео во живо, а на мобилната апликација ќе има посебен дел од кој ќе може да се види што се пренесува во живо.
| | веќе видена | слични

Од неодамна е достапна нова опција на Фејсбук која овозможува емитување во живо за двајца корисници во исто време. Почетната верзија ќе биде достапна за корисниците на Facebook Mentions апликацијата на iOS и ќе бара верификација од двата кориснички налози.Сите неверификувани корисници во САД оваа можност ќе ја имаат од септември, а за остатокот на светот би требало да стане достапна од октомври или ноември.-Во јуни објавивме дека корисниците ќе можат да користат “Facebook Live“ да повикаат други корисници на Фејбук да им се приклучат во “live video“. Сега почнуваме со таа можност за помал број корисници и службени страници. Во следните месеци можноста ќе биде достапна за сите корисници, наведува извор од Фејсбук.
| | веќе видена | слични

Од неодамна е достапна нова опција на Фејсбук која овозможува емитување во живо за двајца корисници во исто време. Почетната верзија ќе биде достапна за корисниците на Facebook Mentions апликацијата на iOS и ќе бара верификација од двата кориснички налози. Сите неверификувани корисници во САД оваа можност ќе ја имаат од септември, а за остатокот на светот би требало да стане достапна од октомври или ноември. -Во јуни објавивме дека корисниците ќе можат да користат “Facebook Live“ да повикаат други корисници на Фејбук да им се приклучат во “live video“. Сега почнуваме со таа можност за помал број корисници и службени страници. Во следните месеци можноста ќе биде достапна за сите корисници, наведува извор од Фејсбук.
| | веќе видена | слични

( Фото: Facebook ) „Фејсбук Лајв“ веќе некое време е популарна платформа за преноси во живо на социјалната мрежа, а наскоро ќе ја воведе опцијата за приватен „чат“ за време на преносот. Досега, имавме можност во живо и јавно да ги коментираме преносите на „Фејсбук“, а сега ќе има и опција за креирање посебен „чат“ во кој ќе може да се разговара со одбрани пријатели и да се разменуваат приватни коментари додека трае видеото. Станува збор за две нови опции кои наскоро би требало да станат широко достапни: Live chat with friends и Live with . Како што стои во објавата на „Фејсбук“, намерата е да се создаде чувство на поголема близина со пријателите. Live chat with friends е приватен „чат“ во кој можете да ги повикате пријателите со кои сакате да прокоментирате некое видео во живо. Работата е многу едноставна; додека го гледате преносот, имате опција да повикате пријатели во приватен „чат“ при што ќе можете да го коментирате видеото само со одбрани корисници. Со други зборови, вашите коментари ќе ги гледаат само ...
| | веќе видена | слични

Ако може да им се верува на гласините кои што започнаа да кружат на интернет, и корисниците на Инстаграм наскоро ќе добијат можност за пренос на видеа во живо. Откако Инстаграм неодамна ја претстави опцијата Stories која што е практично копија на истата функција на Snapchat, социјалната мрежа на Цукерберг сега тестира нова опција која што ќе ги израдува корисниците. Иако нема официјални информации, според гласините, и оваа социјална мрежа ја тестира опцијата за пренос на видео во живо – откако минатата година се појавија Meerkat и Periscope, апликации кои што овозможуваа едноставен пренос во живо, а истите чекори ги следеше и Фејсбук. Фотографиите објавени на неколку руски блогови кои што подоцна биле избришани, прикажувале опција Go Insta. Со активацијата на оваа опција, корисниците започнуват со видео пренос во живо. Додека корисникот пренесува видео во живо, покрај профилната слика ќе има ознака Live, па така и другите корисници лесно ќе можат да видат и брзо и едноставно да се вклучат во преносот. Од ...
| | веќе видена | слични

Сега и „обичните“ корисници на најголемата социјална мрежа на светот ќе можат да ја користат оваа навистина интересна опција. Facebook Live Video полека но сигурно доаѓа кај сите корисници ширум светот. Како што веќе ви е познато, споменатата опција беше резервирана само за корисниците од Соединетите Американски Држави, јавните личности и сите корисници со верификуван профил. Опцијата Live Video за прв пат стана достапна за поголемиот дел од корисниците во декември минатата година, а опцијата секако се наоѓа во менито на официјалната апликација на Фејсбук за памети телефони. Кога ќе ја изберете Live Video опцијата, можете во живо да пренесувате некое случување со помош на својот паметен телефон, а ќе можете да видите и колку луѓе моментално го следат видеото кое што го пренесувате. Гледачите ќе можат да се претплатат доколку им се допаѓа тоа што го гледаат, а кога ќе завршите со преносот, Фејбук автоматски ќе го сочува видеото со цел и останатите да можат да го погледнат видеото подоцна.
| | веќе видена | слични

Додека корисниците на iOs веќе ја имаат можноста во живо да емитуваат видеа на Facebook, корисниците на Android како и секогаш се трпеливи и ќе треба да почекаат уште неколку дена додека новитетот за live streaming не пристигне и на нивните уреди. За користење на опцијата ќе треба да го стиснете полето What's on your mind? и да ја одберете иконата Live Video по што ќе може да стримате без проблеми. Надградбата на Facebook апликацијата за Android пристигнува наскоро.
| | веќе видена | слични

Facebook известува дека новата опција е единствен начин преку кој корисниците ќе може да помогнат некому што му е потребно... Facebook ги зголемува своите алатки за превенција на самоубиство, вклучувајќи ја новата опција за да можат корисниците да ја пријават личноста што би се повредила самата себеси за време на вклучување во живо на опцијата “Facebook live”. Со пријавувањето на корисник, Facebook може брзо да реагира и директно ќе ги известува извршните органи кога лицето е некаде во близина.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...