Повеќе вести како оваа (25)

Собранискиот спикер Талат Џафери ја извести Комисијата за мандатно-имунитетни и деловнички прашања дека претникот Никола Груевски шест месеци неоправдано ...
сите 75 | | | веќе видена

Седницата за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски не е одложена, од едноставна причина што таа не ни била закажана, вели за 1ТВ претседателот на ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја известил Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања дека пратеникот во азил Никола Груевски шест месеци ...
| | веќе видена | слични

Собраниската комисија за мандатно – имунитетни прашања денеска треба да расправа за одземање на пратеничкиот имунитет на Никола Груевски. Седницата е ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, пратеникот Павле Богоевски, најави седница за следната недела на која треба да се ...
| | веќе видена | слични

Павле Богоевски, претседател на Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, вели дека се уште е рано да се зборува дали ќе биде постигнато 2/3 ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ја известува дека пратеникот Никола ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања со кој ја известува дека пратеникот Никола ...
| | веќе видена | слични

Место Собранието уште веднаш да се повика на Уставот и задачата што му ја дава, опозицијата и власта се подготвуваат за маратонски седници, како на Комисијата ...
| | веќе видена | слични

Членовите на Комисијата за деловничко и мандатно-имунитетни прашања денеска треба да расправаат за предлогот за одземањето на мандатот на пратеникот Никола ...
| | веќе видена | слични

Дали 80 пратеници ќе гласаат ЗА одземање на мандатот на експремиерот и лидер на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски и натаму е неизвесно. За опозициската ВМРО-ДПМНЕ ...
| | веќе видена | слични

Собраниската Комисија за мандатно имунитетни прашања со пет гласови „за“, ниту еден против и ниту еден воздржан утврди предлог за одземање на мандатот на ...
| | веќе видена | слични

Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, со пет гласа „за“, донесе одлука дека пратеникот Никола Груевски е недостоен за вршење на пратеничката ...
| | веќе видена | слични

Поранешниот премиер Никола Груевски, кој доби азил во Унгарија, преку е-пошта бил известен дека е почната постапка за одземање на неговиот пратенички имунитет. ...
| | веќе видена | слични

Поранешниот премиер Никола Груевски, кој доби азил во Унгарија, преку меил бил известен дека е почната постапка за одземање на неговиот пратенички имунитет. ...
| | веќе видена | слични

На координација кај претседателот на Собранието Талат Џафери донесен е заклучок дека пратеникот Никола Груевски од денешниот ден се смета за неоправдано ...
| | веќе видена | слични

Пратеничката оставка на Никола Груевски се уште не стасала до Законодавниот дом . Власта го чека лично да ја достави, опозицијата пак вели доволно е Груевски ...
| | веќе видена | слични

Осудениот пратеник Никола Груевски платата за секој ден неоправдано отсуство од Собранието ќе му се намалува за 5 отсто за секој неоправдан ден. Досега во ...
| | веќе видена | слични

Во исчекување на закажаната седницата на Комисијата за мандатно имунитетни прашања за во понеделник на која ќе се расправа за одземање на пратеничкиот мандат ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за мандатно-имунитетни прашања дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отсутен од ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Собранието Талат Џафери испрати допис до Комисијата за мандатно-имунитетни прашања дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отсутен од ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...