Повеќе вести како оваа (25)


Иран не е заинтересиран за ескалација на тензиите во регионот, но има право да се брани, порачал амбасадорот на таа земја во ОН, Маџид Тахт Раванчи. "Не сме ...
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек . „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии. Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени. Портпаролката на Стејт департментот Хедер Нојерт на Твитер соопшти дека „имало мала експлозија во близина на американската амбасада ...
| | веќе видена | слични

„Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии. Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени. Портпаролката на Стејт департментот Хедер Нојерт на Твитер соопшти дека „имало мала експлозија во близина на американската амбасада и оти се работи на идентификување на напаѓачот. Амбасадата ги предупреди граѓаните на САД да останат настрана се до следното известување. „Американската амбасада ...
| | веќе видена | слични

Стејт департментот ги предупреди граѓаните на САД да не заминуваат за Мали и им даде дозвола на диппломатите и вработените кои имаат второстепени задачи во Амбасадата да отпатуваат од земјата. Стејт департментот исто така ги повика Американците, кои се наоѓаат во Мали да ги преразгледаат плановите за личната безбедност и доколку можат да ја напуштат земјата. Во предупредувањето американските граѓани се советуваат да бидат внимателни и да ги избегнуваат местата, на кои се собираат многу луѓе и кои често се посетувани од странци. Тешко вооружени исламистички екстремисти минатиот месец нападнаа луксузен хотел во главниот град на Мали, Бамако, при што убија 20 лица, вклучувајќи и американски граѓани. Стејт департментот соопшти дека одреден период американската Амбасада во Бамако ќе извршува само итни конзуларни активности.
| | веќе видена | слични

Стејт департментот ги предупреди граѓаните на САД да не заминуваат за Мали и им даде дозвола на диппломатите и вработените кои имаат второстепени задачи во Амбасадата да отпатуваат од земјата. Стејт департментот исто така ги повика Американците, кои се наоѓаат во Мали да ги преразгледаат плановите за личната безбедност и доколку можат да ја напуштат земјата. Во предупредувањето американските граѓани се советуваат да бидат внимателни и да ги избегнуваат местата, на кои се собираат многу луѓе и кои често се посетувани од странци. Тешко вооружени исламистички екстремисти минатиот месец нападнаа луксузен хотел во главниот град на Мали, Бамако, при што убија 20 лица, вклучувајќи и американски граѓани. Стејт департментот соопшти дека одреден период американската Амбасада во Бамако ќе извршува само итни конзуларни активности.
| | веќе видена | слични

Стејт департментот ги предупреди граѓаните на САД да не заминуваат за Мали и им даде дозвола на диппломатите и вработените кои имаат второстепени задачи во Амбасадата да отпатуваат од земјата. Стејт департментот исто така ги повика Американците, кои се наоѓаат во Мали да ги преразгледаат плановите за личната безбедност и доколку можат да ја напуштат земјата. Во предупредувањето американските граѓани се советуваат да бидат внимателни и да ги избегнуваат местата, на кои се собираат многу луѓе и кои често се посетувани од странци. Тешко вооружени исламистички екстремисти минатиот месец нападнаа луксузен хотел во главниот град на Мали, Бамако, при што убија 20 лица, вклучувајќи и американски граѓани. Стејт департментот соопшти дека одреден период американската Амбасада во Бамако ќе извршува само итни конзуларни активности. Свет Има видео?:
| | веќе видена | слични

САД ја затвориле својата амбасада во Сирија поради влошената ситуација во Дамаск и одбивањето на сириските власти да ги зајакнат мерките за безбедност, CNN повикувајќи се на сопствени извори во дипломатските кругови. Целиот персонал на американската амбасада, според информацијата, се повикани да се вратат во земјата. Стејт департментот на САД на 21-ви јануари објави дека не ја исклучува можноста за затворање на својата дипломатска мисија во Дамаск поради влошената ситуација во оваа земја. Американската влада, исто така, побара од сириската влада да преземе дополнителни мерки за заштита на амбасадата. САД во неколку наврати го намали бројот на персоналот на својата амбасада во Дамаск поради безбедносни причини. Стејт департментот ги повика американските граѓани да ги избегнуваат патувањата Сирија, а од Американците кои веќе се наоѓаат на нејзината територија веднаш да ја напуштат земјата. Во Сирија, речиси една година не запираат анти-владините протести. Секојдневни се извештаите за десетици судири меѓу ...
| | веќе видена | слични

Непознат човек фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе, потврди црногорската влада. Во соопштението се додава дека била во тек истрага. „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава: „Непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа. Веднаш пред тоа лицето фрли експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар“. Се додава и тоа дека напрвата фрлена во амбасадата „најверојатно“ била рачна граната и оти била во тек истрага. Веб порталот „порталаналитика“, претходно објави дека граѓаните во областа слушнале две експлозии. Медиумите објавија дека полицијата ги блокирала улиците околу амбасадата, но оти немало забележливи знаци за штети на зградата. Полицијата соопшти дека не се познати мотивите на напаѓачот за ваквиот чин. Според сознанијата на Радио Слободна Европа од Подгорица никој од вработените не бил повреден. ...
| | веќе видена | слични

Стејт департментот ги предупреди граѓаните на САД да не заминуваат за Мали и им даде дозвола на диппломатите и вработените кои имаат второстепени задачи во Амбасадата да отпатуваат од земјата.Стејт департментот исто така ги повика Американците, кои се наоѓаат во Мали да ги преразгледаат плановите за личната безбедност и доколку можат да ја напуштат земјата.Во предупредувањето американските граѓани се советуваат да бидат внимателни и да ги избегнуваат местата, на кои се собираат многу луѓе и кои често се посетувани од странци.Тешко вооружени исламистички екстремисти минатиот месец нападнаа луксузен хотел во главниот град на Мали, Бамако, при што убија 20 лица, вклучувајќи и американски граѓани.Стејт департментот соопшти дека одреден период американската Амбасада во Бамако ќе извршува само итни конзуларни активности.
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек. „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии. Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени. All visa services at the embassy are cancelled for today, Thursday, February 22. Interviews will be rescheduled as soon as possible. ...
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек. „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии. Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени. All visa services at the embassy are cancelled for today, Thursday, February 22. Interviews will be rescheduled as soon as possible. ...
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек. „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии. Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени. All visa services at the embassy are cancelled for today, Thursday, February 22. Interviews will be rescheduled as soon as possible. ...
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек. „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии. Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени. All visa services at the embassy are cancelled for today, Thursday, February 22. Interviews will be rescheduled as soon as possible. ...
| | веќе видена | слични

Црногорската полиција се сомнева дека 43- годишниот Далибор Јауковиќ е мажот кој синоќа фрли бомба во дворот на американската амбасада, а потоа изврши самоубиство, дознаваат „Вијести“. Јауковиќ живеел во Подгорица, а роден е во Кралево. Во експлозијата нема други жртви, а мотивот за нападот се уште не е познат. На Фејсбук профилот на Јауковиќ се гледа дека е награден со медал за заслуги во областа на одбраната и безбедноста на Сојузна Република Југославија во 1999 година. „Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара. На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. ...
| | веќе видена | слични

Германија ги прекинува воените обуки во Ирак поради зголемените тензии во регионот, изјавил портпаролот на германското Министерство за одбрана. Портпаролот ...
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек.„Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара.На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии.Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени.All visa services at the embassy are cancelled for today, Thursday, February 22. Interviews will be rescheduled as soon as possible. ...
| | веќе видена | слични

Маж фрли рачна граната во зградата на американската амбасада во Подгорица, Црна Гора, пред да се разнесе. Мотивите за нападот не се познати. Истрагата е во тек.„Нападот се случи кратко по полноќ“, објави владата на Црна Гора на Твитер. Во првото официјално соопштение за нападот се додава дека непознат човек изврши самоубиство со експлозивна направа, а дека пред тоа фрлил експлозивна направа во американската амбасада од раскрсницата во близина на спортскиот центар. Притоа се додава дека направата фрлена во амбасадата најверојатно е кашикара.На местото на нападот, како што јавуваат медиумите има големо полициско обезбедување. На зградата на дипломатското претставништо нема видливи оштетувања. Граѓаните во областа претходно слушнале две експлозии.Првично нема информации за повредени. Амбасадата спроведува интерна процедура за да ја потврди безбедноста на сите нејзини вработени.All visa services at the embassy are cancelled for today, Thursday, February 22. Interviews will be rescheduled as soon as possible. ...
| | веќе видена | слични

Стејт департментот ги предупреди граѓаните на САД да не заминуваат за Мали и им даде дозвола на диппломатите и вработените кои имаат второстепени задачи во Амбасадата да отпатуваат од земјата. Стејт департментот исто така ги повика Американците, кои се наоѓаат во Мали да ги преразгледаат плановите за личната безбедност и доколку можат да ја напуштат земјата. Во предупредувањето американските граѓани се советуваат да бидат внимателни и да ги избегнуваат местата, на кои се собираат многу луѓе и кои често се посетувани од странци. Тешко вооружени исламистички екстремисти минатиот месец нападнаа луксузен хотел во главниот град на Мали, Бамако, при што убија 20 лица, вклучително и американски граѓани.
| | веќе видена | слични

Стејт департментот ги предупреди граѓаните на САД да не заминуваат за Мали и им даде дозвола на диппломатите и вработените кои имаат второстепени задачи во Амбасадата да отпатуваат од земјата.Стејт департментот исто така ги повика Американците, кои се наоѓаат во Мали да ги преразгледаат плановите за личната безбедност и доколку можат да ја напуштат земјата.Во предупредувањето американските граѓани се советуваат да бидат внимателни и да ги избегнуваат местата, на кои се собираат многу луѓе и кои често се посетувани од странци.Тешко вооружени исламистички екстремисти минатиот месец нападнаа луксузен хотел во главниот град на Мали, Бамако, при што убија 20 лица, вклучително и американски граѓани.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...