Повеќе вести како оваа (25)


Најмногу, вкупно 36 литри на метар квадратен, наврнале изминатите 24 часа во Ѓуриште, а најмалку, два литра, во Дојран. Во Скопје до осум часот водниот талог ...
| | веќе видена | слични

Утрово е најстудено во Крива Паланка, минус четири степени, а максимални три се измерени во Претор. Најмногу дожд, пак, ноќеска наврна во Дебар, 14 литри на метар квадратен. Според УХМР, до осум часот температурата била -3 степени во Маврово, Берово и Ѓуриште, -2 во Лазарополе, Демир Капија и Пожаране, -1 во Штип, Скопје Петровец и Битола, нула во Крушево, Тополчани, Струмица, Скопје -Зајчев Рид, Виница, Тетово, Прилеп и Дебар, еден е во Охрид, а три степени во Гевгелија. Висината на снежната покривка достигнала 10 сантиметри во Ѓуриште, четири во Пожаране, три во Маврово и Берово и еден сантиметар во Крива Паланка. Во изминатите 24 часа наврнале 12 литри на метар квадратен дожд во Лазарополе и Маврово, девет во Демир Капија, осум во Берово, шест во Крушево, Претор, Пожаране и Скопје, пет во Крива Паланка, Тетово, Гевгелија и Охрид, четири во Ѓуриште и Штип, три во Виница, Битола, Прилеп и Струмица, како и два литра во Тополчани.
| | веќе видена | слични

Утрово е најстудено во Крива Паланка, минус четири степени, а максимални три се измерени во Претор. Најмногу дожд, пак, ноќеска наврна во Дебар, 14 литри на метар квадратен. Според УХМР, до осум часот температурата била -3 степени во Маврово, Берово и Ѓуриште, -2 во Лазарополе, Демир Капија и Пожаране, -1 во Штип, Скопје Петровец и Битола, нула во Крушево, Тополчани, Струмица, Скопје -Зајчев Рид, Виница, Тетово, Прилеп и Дебар, еден е во Охрид, а три степени во Гевгелија. Висината на снежната покривка достигнала 10 сантиметри во Ѓуриште, четири во Пожаране, три во Маврово и Берово и еден сантиметар во Крива Паланка. Во изминатите 24 часа наврнале 12 литри на метар квадратен дожд во Лазарополе и Маврово, девет во Демир Капија, осум во Берово, шест во Крушево, Претор, Пожаране и Скопје, пет во Крива Паланка, Тетово, Гевгелија и Охрид, четири во Ѓуриште и Штип, три во Виница, Битола, Прилеп и Струмица, како и два литра во Тополчани.
| | веќе видена | слични

Утрово е најстудено во Крива Паланка, минус четири степени, а максимални три се измерени во Претор. Најмногу дожд, пак, ноќеска наврна во Дебар, 14 литри на метар квадратен. Според УХМР, до осум часот температурата била -3 степени во Маврово, Берово и Ѓуриште, -2 во Лазарополе, Демир Капија и Пожаране, -1 во Штип, Скопје Петровец и Битола, нула во Крушево, Тополчани, Струмица, Скопје -Зајчев Рид, Виница, Тетово, Прилеп и Дебар, еден е во Охрид, а три степени во Гевгелија. Висината на снежната покривка достигнала 10 сантиметри во Ѓуриште, четири во Пожаране, три во Маврово и Берово и еден сантиметар во Крива Паланка. Во изминатите 24 часа наврнале 12 литри на метар квадратен дожд во Лазарополе и Маврово, девет во Демир Капија, осум во Берово, шест во Крушево, Претор, Пожаране и Скопје, пет во Крива Паланка, Тетово, Гевгелија и Охрид, четири во Ѓуриште и Штип, три во Виница, Битола, Прилеп и Струмица, како и два литра во Тополчани.
| | веќе видена | слични

Најмногу, вкупно 36 литри на метар квадратен, наврнале изминатите 24 часа во Ѓуриште, а најмалку, два литра, во Дојран. Во Скопје до осум часот водниот талог ...
| | веќе видена | слични

Во текот на изминатите 24 часа најмногу дожд наврнало на Лазарополе, а најстудено утрово било во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат дека во Лазарополе се наврнати 42 литри на метар квадратен воден талог, во Маврово 31, Пожаране 29, Дебар 27, Тетово 25, Крушево 23, Охрид 22, Претор 21, Струмица, Тополчани, Крива Паланка, Битола и Прилеп 12, Берово и Куманово 10, Скопје 9, Пожар 8, Штип 6, Дојран, Виница и Демир Капија 3 и во Гевгелија и Ѓуриште два литри на метар квадратен. Имерените температури утрово се движеле од 1 во Маврово, 4 во Пожар и Ѓуриште, 5 во Пожаране, 6 во Лазарополе и Крушево, 7 во Тополчани, Берово и Крива Паланка, 8 во Куманово, Скопје, Дебар, Тетово и Прилеп, 9 во Штип, Битола, Виница, Струмица и Претор, 10 Скопје Петровец и Дојран, 11 во Охрид и Демир Капија до 13 во Гевгелија.
| | веќе видена | слични

Во изминатото деноноќие најмногу дожд наврна во Лазарополе. Според мерењата на УХМР наврнат е воден талот од 92 литри на метар квадратен. До осум часот утрово наврнати се Маврово 71 литар на метар квадратен, Пожаране 68, Крушево 65, Тетово 52, Скопје-Зајчев Рид 48, Дебар 43, Охрид 38, Претор 34, Тополчани и Битола 26, Прилеп 25, Берово 18, Крива Паланка 17, Виница осум, Демир Капија и Ѓуриште седум, Скопје-Петровец, Струмица и Штип шест, Дорајн четири и три литри во Гевгелија. Снег има на Маврово и Лазарополе. Снежната покривка изнесува во Маврово еден сантиметар во Лазарополе шест. Минималните температури биле позитивни секаде во земјата и се движеле од нула во Крушево, Маврово и Лазарополе, три во Претор, четири во Пожаране, Охрид, Ѓуриште и Тополчани, пет во Крива Паланка, Дебар и Берово, шест во Прилеп, Скопје Петровец, Тетово и Битола, седум во Скопје и Виница, осум во Штип, девет во Струмица и Демир Капија до 10 во Гевгелија и Дојран.
| | веќе видена | слични

Во изминатите 24 часа најмногу дожд падна во Дојран. Според УХМР во Дојран наврнале 88 литри на метар квадратен. Во Штип се наврнати 31 литар, Струмица и Берово 30, Крушево 28, Крива Паланка 25, Прилеп, Тополчани и Виница 23, Скопје - Петровец 19, Ѓуриште и Охрид 15, Демир Капија и Куманово 14, Битола и Скопје 12, Лазарополе 11, Маврово 10, Дебар 9, Гевгелија 8, Пожаране 6, Тетово 5 и Претор 4. Најниска температура од 0 степени утрово е измерена во Маврово, 1 во Крушево и Ѓуриште, 2 во Лазарополе, 3 во Крива Паланка, 4 во Пожаране, Куманово и Тополчани, 5 во Виница, Претор, Берово, Штип, Скопје и Прилеп, 6 во Дебар, Битола, Скопје Петровец, Тетово и Охрид, 7 во Демир Капија и Струмица, 8 во Дојран и 10 во Гевгелија.
| | веќе видена | слични

Најмногу дожд во текот на изминатите 24 часа наврна во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат наврнат талог од 84 литри на метар квадаратен, во Крушево 62, Гевгелија 47, Лазарополе 46, Пожаране 37, Дојран 34, Битола 32, Тополчани 28, Скопје 26, Дебар 24, Тетово и Претор 19, Куманово 16, Ѓуриште 12, Демир Капија и Прилеп 11, Охрид 10, Струмица 9, Штип 6, Пожар и Виница 5, Крива Паланка и Берово 2 литра
| | веќе видена | слични

Најмногу дожд во текот на изминатите 24 часа наврна во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат наврнат талог од 84 литри на метар квадаратен, во Крушево 62, Гевгелија 47, Лазарополе 46, Пожаране 37, Дојран 34, Битола 32, Тополчани 28, Скопје 26, Дебар 24, Тетово и Претор 19, Куманово 16, Ѓуриште 12, Демир Капија и Прилеп 11, Охрид 10, Струмица 9, Штип 6, Пожар и Виница 5, Крива Паланка и Берово 2 литра.
| | веќе видена | слични

Во Струмица изминатите 24 часа наврнале 71 литар на метар квадратен воден талог, соопшти УХМР. Во Струмица изминатите 24 часа наврнале 71 литар на метар квадратен воден талог, соопшти УХМР.Врнежите достигнале осум литри во Крива Паланка, 14 во Штип, 16 во Битола, 17 во Дебар, 18 во Скопје, Берово и Охрид, 19 во Прилеп, 20 во Виница, 21 во Гевгелија, 22 во Тополчани, 23 во Демир Капија, 24 во Маврово, 25 во Претор и Крушево, 26 во Тетово, 28 во Куманово и Лазарополе, 32 во Пожаране, 35 во Дојран и 36 литри во Ѓуриште.Утрово најстудено е во Крушево, Маврово и Лазарополе, со измерени минимални шест степени, додека највисока е температурата во Дојран, 13 степени. Седум степени е во Ѓуриште и Тополчани, осум во Пожаране, девет во Претор и Охрид, 10 во Берово, Крива Паланка, Прилеп, Тетово и Куманово, 11 во Штип, Битола, Скопје Петровец, Виница и Скопје, 12 во Демир Капија, Гевгелија и Струмица.Времето до крајот на денот ќе биде претежно облачно и свежо со врнежи од дожд кои на места ќе бидат обилни, ...
| | веќе видена | слични

Висината на снежната покривка е 49 сантиметри во Пожаране, 45 во Лазарополе, 35 во Тополчани, 28 во Тетово, 27 во Дебар, 24 во Крушево, 23 во Ѓуриште, 22 во Берово, 17 во Крива Паланка, 16 во Битола, 12 во Куманово и Демир Капија, 11 во Охрид и Претор, 10 во Штип, Прилеп и Виница, 9 во Струмица, 8 во Скопје Зајчев Рид и Скопје Петровец и еден сантиметар во Дојран. Температурата е -18 во Лазарополе и Крушево, -16 во Ѓуриште, -15 во Тополчани, Пожаране и Берово, -14 во Дебар и Прилеп, -13 во Виница, Претор, Крива Паланка, Куманово и Тетово, -12 во Битола, Скопје Зајчев Рид, Охрид и Скопје Петровец, -11 во Штип, -10 во Демир Капија и Струмица, -9 во Дојран и -8 во Гевгелија. До осум часот се наврнати три литри на метар квадратен воден талог во Маврово, два во Крушево, Претор, Д. Капија, Ѓуриште, Лазарополе, Пожаране, еден во Тетово, Битола и Дојран, нула во Гевгелија, Скопје, Прилеп, Виница, Кр. Паланка, Тополчани, Штип, Берово, Дебар, Куманово, Охрид, Струмица, Според УХМР, утрово во земјава е облачно и многу ...
| | веќе видена | слични

Во последните 24 часа најмногу дожд, 51 литар на метар квадратен, наврна во Крушево, а најмалку, еден литар, во Берово. Како што соопшти УХМР, до осум часот водниот талог во Скопје Петровец бил 41 литар на метар квадратен, во Демир Капија 40, во Скопје 33, во Тополчани 32, во Тетово 30, во Маврово 29, во Битола 28, во Ѓуриште 27, во Охрид 19, во Претор 18, во Пожаране 16, во Лазарополе 14, во Куманово 13, во Виница 11, во Прилеп, Дебар, Гевгелија, Штип и Пожар 9, а во Крива Паланка два литра, И денеска Македонија ќе биде под влијание на влажна и нестабилна воздушна маса од Медитеранот.
| | веќе видена | слични

Висината на снежната покривка е 49 сантиметри во Пожаране, 45 во Лазарополе, 35 во Тополчани, 28 во Тетово, 27 во Дебар, 24 во Крушево, 23 во Ѓуриште, 22 во Берово, 17 во Крива Паланка, 16 во Битола, 12 во Куманово и Демир Капија, 11 во Охрид и Претор, 10 во Штип, Прилеп и Виница, 9 во Струмица, 8 во Скопје Зајчев Рид и Скопје Петровец и еден сантиметар во Дојран. Висината на снежната покривка е 49 сантиметри во Пожаране, 45 во Лазарополе, 35 во Тополчани, 28 во Тетово, 27 во Дебар, 24 во Крушево, 23 во Ѓуриште, 22 во Берово, 17 во Крива Паланка, 16 во Битола, 12 во Куманово и Демир Капија, 11 во Охрид и Претор, 10 во Штип, Прилеп и Виница, 9 во Струмица, 8 во Скопје Зајчев Рид и Скопје Петровец и еден сантиметар во Дојран.Температурата е -18 во Лазарополе и Крушево, -16 во Ѓуриште, -15 во Тополчани, Пожаране и Берово, -14 во Дебар и Прилеп, -13 во Виница, Претор, Крива Паланка, Куманово и Тетово, -12 во Битола, Скопје Зајчев Рид, Охрид и Скопје Петровец, -11 во Штип, -10 во Демир Капија и ...
| | веќе видена | слични

Најмногу дожд во изминатото деноноќие наврнало во Ѓуриште 36 литри на метар квадратен, во Лазарополе 35 и во Демир Капија 34, соопшти УХМР. Најмногу дожд во изминатото деноноќие наврнало во Ѓуриште 36 литри на метар квадратен, во Лазарополе 35 и во Демир Капија 34, соопшти УХМР.Во Пожаране и Крива Паланка наврнале 29 литри на метар квадратен, 25 во Штип, 24 во Дебар, 22 во Виница и Маврово, 21 во Куманово, 20 во Охрид, 19 во Берово, 18 во Скопје на Зајчев Рид, 18 во Кавадарци, 17 во Тетово, 15 во Крушево, 14 во Дојран, 13 во Претор и Струмица, 12 во Скопје-Петровец, Гевгелија и Пожаране, 11 во Битола и Тополчани и 10 во Прилеп.Снег најмногу има во Маврово односно во Маврови Анови каде се измерени 50 сантиметри, потоа 44 во Лазарополе, 38 во Крушево и осум во Пожаране.Утринава во 7 часот во Маврово биле измерени -3 степени, -1 во Крушево, Лазарополе и Берово, 0 Крива Паланка, 1 Скопје-Петровец и Куманово, 2 Тетово, Дебар, Виница, Претор, Струмица, Прилеп, Битола, Штип и Д.Капија, 3 Скопје-Зајчев Рид, ...
| | веќе видена | слични

Во Струмица изминатите 24 часа наврнале 71 литар на метар квадратен воден талог, соопшти УХМР. Врнежите достигнале осум литри во Крива Паланка, 14 во Штип, 16 во Битола, 17 во Дебар, 18 во Скопје, Берово и Охрид, 19 во Прилеп, 20 во Виница, 21 во Гевгелија, 22 во Тополчани, 23 во Демир Капија, 24 во Маврово, 25 во Претор и Крушево, 26 во Тетово, 28 во Куманово и Лазарополе, 32 во Пожаране, 35 во Дојран и 36 литри во Ѓуриште. Утрово најстудено е во Крушево, Маврово и Лазарополе, со измерени минимални шест степени, додека највисока е температурата во Дојран, 13 степени. Седум степени е во Ѓуриште и Тополчани, осум во Пожаране, девет во Претор и Охрид, 10 во Берово, Крива Паланка, Прилеп, Тетово и Куманово, 11 во Штип, Битола, Скопје Петровец, Виница и Скопје, 12 во Демир Капија, Гевгелија и Струмица. Времето до крајот на денот ќе биде претежно облачно и свежо со врнежи од дожд кои на места ќе бидат обилни, особено во претпладневните часови. Ќе дува умерен повремено засилен северен ветер, изразен во северните ...
| | веќе видена | слични

Во Струмица изминатите 24 часа наврнале 71 литар на метар квадратен воден талог, соопшти УХМР. Врнежите достигнале осум литри во Крива Паланка, 14 во Штип, 16 во Битола, 17 во Дебар, 18 во Скопје, Берово и Охрид, 19 во Прилеп, 20 во Виница, 21 во Гевгелија, 22 во Тополчани, 23 во Демир Капија, 24 во Маврово, 25 во Претор и Крушево, 26 во Тетово, 28 во Куманово и Лазарополе, 32 во Пожаране, 35 во Дојран и 36 литри во Ѓуриште. Утрово најстудено е во Крушево, Маврово и Лазарополе, со измерени минимални шест степени, додека највисока е температурата во Дојран, 13 степени. Седум степени е во Ѓуриште и Тополчани, осум во Пожаране, девет во Претор и Охрид, 10 во Берово, Крива Паланка, Прилеп, Тетово и Куманово, 11 во Штип, Битола, Скопје Петровец, Виница и Скопје, 12 во Демир Капија, Гевгелија и Струмица. Времето до крајот на денот ќе биде претежно облачно и свежо со врнежи од дожд кои на места ќе бидат обилни, особено во претпладневните часови. Ќе дува умерен повремено засилен северен ветер, изразен во северните ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...