Повеќе вести како оваа (25)


Утрово е најстудено во Крива Паланка, минус четири степени, а максимални три се измерени во Претор. Најмногу дожд, пак, ноќеска наврна во Дебар, 14 литри на метар квадратен. Според УХМР, до осум часот температурата била -3 степени во Маврово, Берово и Ѓуриште, -2 во Лазарополе, Демир Капија и Пожаране, -1 во Штип, Скопје Петровец и Битола, нула во Крушево, Тополчани, Струмица, Скопје -Зајчев Рид, Виница, Тетово, Прилеп и Дебар, еден е во Охрид, а три степени во Гевгелија. Висината на снежната покривка достигнала 10 сантиметри во Ѓуриште, четири во Пожаране, три во Маврово и Берово и еден сантиметар во Крива Паланка. Во изминатите 24 часа наврнале 12 литри на метар квадратен дожд во Лазарополе и Маврово, девет во Демир Капија, осум во Берово, шест во Крушево, Претор, Пожаране и Скопје, пет во Крива Паланка, Тетово, Гевгелија и Охрид, четири во Ѓуриште и Штип, три во Виница, Битола, Прилеп и Струмица, како и два литра во Тополчани.
| | веќе видена | слични

Утрово е најстудено во Крива Паланка, минус четири степени, а максимални три се измерени во Претор. Најмногу дожд, пак, ноќеска наврна во Дебар, 14 литри на метар квадратен. Според УХМР, до осум часот температурата била -3 степени во Маврово, Берово и Ѓуриште, -2 во Лазарополе, Демир Капија и Пожаране, -1 во Штип, Скопје Петровец и Битола, нула во Крушево, Тополчани, Струмица, Скопје -Зајчев Рид, Виница, Тетово, Прилеп и Дебар, еден е во Охрид, а три степени во Гевгелија. Висината на снежната покривка достигнала 10 сантиметри во Ѓуриште, четири во Пожаране, три во Маврово и Берово и еден сантиметар во Крива Паланка. Во изминатите 24 часа наврнале 12 литри на метар квадратен дожд во Лазарополе и Маврово, девет во Демир Капија, осум во Берово, шест во Крушево, Претор, Пожаране и Скопје, пет во Крива Паланка, Тетово, Гевгелија и Охрид, четири во Ѓуриште и Штип, три во Виница, Битола, Прилеп и Струмица, како и два литра во Тополчани.
| | веќе видена | слични

Утрово е најстудено во Крива Паланка, минус четири степени, а максимални три се измерени во Претор. Најмногу дожд, пак, ноќеска наврна во Дебар, 14 литри на метар квадратен. Според УХМР, до осум часот температурата била -3 степени во Маврово, Берово и Ѓуриште, -2 во Лазарополе, Демир Капија и Пожаране, -1 во Штип, Скопје Петровец и Битола, нула во Крушево, Тополчани, Струмица, Скопје -Зајчев Рид, Виница, Тетово, Прилеп и Дебар, еден е во Охрид, а три степени во Гевгелија. Висината на снежната покривка достигнала 10 сантиметри во Ѓуриште, четири во Пожаране, три во Маврово и Берово и еден сантиметар во Крива Паланка. Во изминатите 24 часа наврнале 12 литри на метар квадратен дожд во Лазарополе и Маврово, девет во Демир Капија, осум во Берово, шест во Крушево, Претор, Пожаране и Скопје, пет во Крива Паланка, Тетово, Гевгелија и Охрид, четири во Ѓуриште и Штип, три во Виница, Битола, Прилеп и Струмица, како и два литра во Тополчани.
| | веќе видена | слични

Изутрината во 7 часот се измерени - 2 степени Целзиусови во Берово, Битола и Маврово, -1 во Крушево, 0 степени во Тетово, Прилеп и Струмица, 1 во Охрид, Лазарополе и Претор, 2 во Крива Паланка, Дебар, Куманово, 3 Демир Капија, 4 Штип, 6 Дојран. Во изминатите 24 часа најмногу дожд, 22 литри на метар квадратен, се наврна во Маврови Анови, 21 Тетово, 12 Лазарополе и Охрид, 11 Дебар, 9 Битола и Претор, 8 Прилеп, 7 Крушево, 5 Тополчани, 4 Скопје, 2 Крива Паланка, Виница, Гевгелија, Берово. Нависока снежна покривка од 62 сантиметри има Маврови Анови, 58 во Крушево, 17 во Пожаране 5 Претор и 4 во Охрид. Оцени ја веста
| | веќе видена | слични

Во текот на изминатите 24 часа најмногу дожд наврнало на Лазарополе, а најстудено утрово било во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат дека во Лазарополе се наврнати 42 литри на метар квадратен воден талог, во Маврово 31, Пожаране 29, Дебар 27, Тетово 25, Крушево 23, Охрид 22, Претор 21, Струмица, Тополчани, Крива Паланка, Битола и Прилеп 12, Берово и Куманово 10, Скопје 9, Пожар 8, Штип 6, Дојран, Виница и Демир Капија 3 и во Гевгелија и Ѓуриште два литри на метар квадратен. Имерените температури утрово се движеле од 1 во Маврово, 4 во Пожар и Ѓуриште, 5 во Пожаране, 6 во Лазарополе и Крушево, 7 во Тополчани, Берово и Крива Паланка, 8 во Куманово, Скопје, Дебар, Тетово и Прилеп, 9 во Штип, Битола, Виница, Струмица и Претор, 10 Скопје Петровец и Дојран, 11 во Охрид и Демир Капија до 13 во Гевгелија.
| | веќе видена | слични

Изутрината во 7 часот се измерени - 2 степени Целзиусови во Берово, Битола и Маврово, -1 во Крушево, 0 степени во Тетово, Прилеп и Струмица, 1 во Охрид, Лазарополе и Претор, 2 во Крива Паланка, Дебар, Куманово, 3 Демир Капија, 4 Штип, 6 Дојран. Изутрината во 7 часот се измерени - 2 степени Целзиусови во Берово, Битола и Маврово, -1 во Крушево, 0 степени во Тетово, Прилеп и Струмица, 1 во Охрид, Лазарополе и Претор, 2 во Крива Паланка, Дебар, Куманово, 3 Демир Капија, 4 Штип, 6 Дојран.Во изминатите 24 часа најмногу дожд, 22 литри на метар квадратен, се наврна во Маврови Анови, 21 Тетово, 12 Лазарополе и Охрид, 11 Дебар, 9 Битола и Претор, 8 Прилеп, 7 Крушево, 5 Тополчани, 4 Скопје, 2 Крива Паланка, Виница, Гевгелија, Берово. Нависока снежна покривка од 62 сантиметри има Маврови Анови, 58 во Крушево, 17 во Пожаране 5 Претор и 4 во Охрид.
| | веќе видена | слични

Најмногу дожд во текот на вчерашното невреме наврна во Штип - 21 литри на метар квадратен, 14 во Крива Паланка, по 13л/м2 во Крушево, Охрид, 12 во Берово, 9 во Скопје –Зајчев Рид и Прилеп. Нaјмалку врнежи имаше во Пожаране, Маврово, Демир Капија, Гевгелија и Дојран по 1 л/м2. Врнежи имаше и во Претор (8), Тополчани (7), Куманово, Битола (6), Виница, Лазарополе (5), Кавадарци (4), Тетово, Пожар, Дебар (3) и во Струмица 2 во л/м2.
| | веќе видена | слични

Студено е утрово во Македонија, невообичаено за овој период од годината. Измерени се 6 степени во Лазарополе, 8 во Крушево, 9 во Битола, Претор, Маврово, 10 во Ѓуриште, Крива Паланка, Тополчани, Охрид, Прилеп, Берово, 11 во Пожаране, 12 во Дебар, Тетово, Куманово, Скопје Петровец, 13 во Виница, Штип, 14 во Скопје, Дојран, Струмица, Гевгелија, Демир Капија. Во Македонија во текот на вчерашниот ден и ноќта имаше слаб дожд. Наврнаа 1 литар дожд на метар квадратен во Штип, Демир Капија, Виница, Охрид, Гевгелија, Струмица, 3 во Пожаране, Маврово, 4 во Тетово, Дојран, Скопје, 5 во Берово, 6 во Крива Паланка, 10 во Тополчани, 12 во Куманово, 16 во Ѓуриште и Прилеп.
| | веќе видена | слични

Во изминатото деноноќие најмногу дожд наврна во Лазарополе. Според мерењата на УХМР наврнат е воден талот од 92 литри на метар квадратен. До осум часот утрово наврнати се Маврово 71 литар на метар квадратен, Пожаране 68, Крушево 65, Тетово 52, Скопје-Зајчев Рид 48, Дебар 43, Охрид 38, Претор 34, Тополчани и Битола 26, Прилеп 25, Берово 18, Крива Паланка 17, Виница осум, Демир Капија и Ѓуриште седум, Скопје-Петровец, Струмица и Штип шест, Дорајн четири и три литри во Гевгелија. Снег има на Маврово и Лазарополе. Снежната покривка изнесува во Маврово еден сантиметар во Лазарополе шест. Минималните температури биле позитивни секаде во земјата и се движеле од нула во Крушево, Маврово и Лазарополе, три во Претор, четири во Пожаране, Охрид, Ѓуриште и Тополчани, пет во Крива Паланка, Дебар и Берово, шест во Прилеп, Скопје Петровец, Тетово и Битола, седум во Скопје и Виница, осум во Штип, девет во Струмица и Демир Капија до 10 во Гевгелија и Дојран.
| | веќе видена | слични

Најмногу дожд во текот на изминатите 24 часа наврна во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат наврнат талог од 84 литри на метар квадаратен, во Крушево 62, Гевгелија 47, Лазарополе 46, Пожаране 37, Дојран 34, Битола 32, Тополчани 28, Скопје 26, Дебар 24, Тетово и Претор 19, Куманово 16, Ѓуриште 12, Демир Капија и Прилеп 11, Охрид 10, Струмица 9, Штип 6, Пожар и Виница 5, Крива Паланка и Берово 2 литра
| | веќе видена | слични

Најмногу дожд во текот на изминатите 24 часа наврна во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат наврнат талог од 84 литри на метар квадаратен, во Крушево 62, Гевгелија 47, Лазарополе 46, Пожаране 37, Дојран 34, Битола 32, Тополчани 28, Скопје 26, Дебар 24, Тетово и Претор 19, Куманово 16, Ѓуриште 12, Демир Капија и Прилеп 11, Охрид 10, Струмица 9, Штип 6, Пожар и Виница 5, Крива Паланка и Берово 2 литра.
| | веќе видена | слични

Утрово врнежливо и тмурно, од УХМР информираат дека ваквото време ќе се задржи во текот на целиот ден. Најстудено утринава е во Маврово и тоа 5 степени, 6 во Лазарополе, 9 во Пожаране, 10 во Крушево и Дебар, Тополчани, Претор, Ѓуриште, 11 во Охрид, Берово, 12 во Скопје, Крива Паланка, Куманово, Тетово, Битола, Прилеп, Виница, 14 во Штип, Струмица Дебар, 15 во Гевгелија, Дојран и 16 Демир Капија. Утрово врнежливо и тмурно, од УХМР информираат дека ваквото време ќе се задржи во текот на целиот ден. Најстудено утринава е во Маврово и тоа 5 степени, 6 во Лазарополе, 9 во Пожаране, 10 во Крушево и Дебар, Тополчани, Претор, Ѓуриште, 11 во Охрид, Берово, 12 во Скопје, Крива Паланка, Куманово, Тетово, Битола, Прилеп, Виница, 14 во Штип, Струмица Дебар, 15 во Гевгелија, Дојран и 16 Демир Капија. Во текот на изминатиот ден во Маврово наврнаа 81 литри на метар квадратен, 61 Пожаране, 59 Лазарополе, 54 Тетово, 48 Дебар, 40 Скопје-З.Рид, 38 Куманово, 32 Берово, 28 Битола, 26 Кр. Паланка, Крушево, 23 ...
| | веќе видена | слични

Најмногу, вкупно 36 литри на метар квадратен, наврнале изминатите 24 часа во Ѓуриште, а најмалку, два литра, во Дојран. Во Скопје до осум часот водниот талог ...
| | веќе видена | слични

Најмногу, вкупно 36 литри на метар квадратен, наврнале изминатите 24 часа во Ѓуриште, а најмалку, два литра, во Дојран. Во Скопје до осум часот водниот талог ...
| | веќе видена | слични

Во изминатите 24 часа најмногу дожд падна во Дојран. Според УХМР во Дојран наврнале 88 литри на метар квадратен. Во Штип се наврнати 31 литар, Струмица и Берово 30, Крушево 28, Крива Паланка 25, Прилеп, Тополчани и Виница 23, Скопје - Петровец 19, Ѓуриште и Охрид 15, Демир Капија и Куманово 14, Битола и Скопје 12, Лазарополе 11, Маврово 10, Дебар 9, Гевгелија 8, Пожаране 6, Тетово 5 и Претор 4. Најниска температура од 0 степени утрово е измерена во Маврово, 1 во Крушево и Ѓуриште, 2 во Лазарополе, 3 во Крива Паланка, 4 во Пожаране, Куманово и Тополчани, 5 во Виница, Претор, Берово, Штип, Скопје и Прилеп, 6 во Дебар, Битола, Скопје Петровец, Тетово и Охрид, 7 во Демир Капија и Струмица, 8 во Дојран и 10 во Гевгелија.
| | веќе видена | слични

Утрово врнежливо и тмурно, од УХМР информираат дека ваквото време ќе се задржи во текот на целиот ден. Најстудено утринава е во Маврово и тоа 5 степени, 6 во Лазарополе, 9 во Пожаране, 10 во Крушево и Дебар, Тополчани, Претор, Ѓуриште, 11 во Охрид, Берово, 12 во Скопје, Крива Паланка, Куманово, Тетово, Битола, Прилеп, Виница, 14 во Штип, Струмица Дебар, 15 во Гевгелија, Дојран и 16 Демир Капија. Во текот на изминатиот ден во Маврово наврнаа 81 литри на метар квадратен, 61 Пожаране, 59 Лазарополе, 54 Тетово, 48 Дебар, 40 Скопје-З.Рид, 38 Куманово, 32 Берово, 28 Битола, 26 Кр. Паланка, Крушево, 23 Охрид, 21 Струмица, 18 Тополчани, 16 Дојран, 14 Скопје-Петровец, 12 Гевгелија и Претор, 11 Штип, Виница, Прилеп, Ѓуриште, 9 Демир Капија. Денеска не очекува променливо облачно време со повремени врнежи од дожд со променлив интензитет. На места врнежите ќе бидат поројни проследени со грмежи и засилен ветер, во форма на невреме и со услови за изолирана појава на град. Нестабилноста ќе биде позастапена во ...
| | веќе видена | слични

Утрово врнежливо и тмурно, од УХМР информираат дека ваквото време ќе се задржи во текот на целиот ден. Најстудено утринава е во Маврово и тоа 5 степени, 6 во Лазарополе, 9 во Пожаране, 10 во Крушево и Дебар, Тополчани, Претор, Ѓуриште, 11 во Охрид, Берово, 12 во Скопје, Крива Паланка, Куманово, Тетово, Битола, Прилеп, Виница, 14 во Штип, Струмица Дебар, 15 во Гевгелија, Дојран и 16 Демир Капија. Во текот на изминатиот ден во Маврово наврнаа 81 литри на метар квадратен, 61 Пожаране, 59 Лазарополе, 54 Тетово, 48 Дебар, 40 Скопје-З.Рид, 38 Куманово, 32 Берово, 28 Битола, 26 Кр. Паланка, Крушево, 23 Охрид, 21 Струмица, 18 Тополчани, 16 Дојран, 14 Скопје-Петровец, 12 Гевгелија и Претор, 11 Штип, Виница, Прилеп, Ѓуриште, 9 Демир Капија. Денеска не очекува променливо облачно време со повремени врнежи од дожд со променлив интензитет. На места врнежите ќе бидат поројни проследени со грмежи и засилен ветер, во форма на невреме и со услови за изолирана појава на град. Нестабилноста ќе биде позастапена во источната ...
| | веќе видена | слични

Утрово врнежливо и тмурно, од УХМР информираат дека ваквото време ќе се задржи во текот на целиот ден. Најстудено утринава е во Маврово и тоа 5 степени, 6 во Лазарополе, 9 во Пожаране, 10 во Крушево и Дебар, Тополчани, Претор, Ѓуриште, 11 во Охрид, Берово, 12 во Скопје, Крива Паланка, Куманово, Тетово, Битола, Прилеп, Виница, 14 во Штип, Струмица Дебар, 15 во Гевгелија, Дојран и 16 Демир Капија. Во текот на изминатиот ден во Маврово наврнаа 81 литри на метар квадратен, 61 Пожаране, 59 Лазарополе, 54 Тетово, 48 Дебар, 40 Скопје-З.Рид, 38 Куманово, 32 Берово, 28 Битола, 26 Кр. Паланка, Крушево, 23 Охрид, 21 Струмица, 18 Тополчани, 16 Дојран, 14 Скопје-Петровец, 12 Гевгелија и Претор, 11 Штип, Виница, Прилеп, Ѓуриште, 9 Демир Капија. Денеска не очекува променливо облачно време со повремени врнежи од дожд со променлив интензитет. На места врнежите ќе бидат поројни проследени со грмежи и засилен ветер, во форма на невреме и со услови за изолирана појава на град. Нестабилноста ќе биде позастапена во источната ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...