Повеќе вести како оваа (25)


Аплаузи и интересни прашања од публиката до режисерката Елеонора Венинова имаше по вчерашната премиера на нејзиниот краткометражен игран филм „The Sign“ на ...
| | веќе видена | слични

Аплаузи и интересни прашања од публиката до режисерката Елеонора Венинова имаше по вчерашната премиера на нејзиниот краткометражен игран филм „The Sign“ на ...
| | веќе видена | слични

Краткометражниот филм на Елонора Венинова „The Sign“ ќе биде прикажан денеска во 16.45 часот на програмата Cannes Directors на 72.издание на Канскиот филмски ...
| | веќе видена | слични

Краткометражниот филм на Елонора Венинова „The Sign“ ќе биде прикажан денеска во 16.45 часот на програмата Cannes Directors на 72.издание на Канскиот филмски ...
| | веќе видена | слични

Краткометражниот филм на Елонора Венинова „The Sign“ ќе биде прикажан денеска во 16.45 часот на програмата Cannes Directors на 72.издание на Канскиот филмски ...
| | веќе видена | слични

Аплаузи и интересни прашања од публиката до режисерката Елеонора Венинова имаше по вчерашната премиера на нејзиниот краткометражен игран филм „The Sign“ на ...
| | веќе видена | слични

Краткометражниот филм на Елонора Венинова „The Sign” ќе биде прикажан денеска во 16.45 часот на програмата Cannes Directors на 72.издание на Канскиот филмски ...
| | веќе видена | слични

Агенцијата за филм на Република Северна Македонија и оваа година ќе присуствува на Кански филмски фестивал, чие 72 издание свечено ќе започне утре, 14 мај, и ...
| | веќе видена | слични

Во Сараево, заврши снимањето на краткометражниот игран филм на Елеонора Венинова, кој ќе го отвори овогодинешното издание на Cannes Directors’ Fortnight 2019 ...
| | веќе видена | слични

Агенцијата за филм на Република Северна Македонија и оваа година ќе присуствува на Кански филмски фестивал, чие 72 издание свечено ќе започне утре, 14 мај, и ...
| | веќе видена | слични

Во Сараево заврши снимањето на краткометражниот игран филм на Елеонора Венинова, кој ќе го отвори овогодишното издание на Cannes Directors’ Fortnight 2019 ...
| | веќе видена | слични

На македонскиот штанд на Канскиот филмски фестивал се сретнаа директорот на грчкиот Филмски центар, Василис Космопулос и директорот на Агенција за филм на ...
| | веќе видена | слични

На македонскиот штанд на Канскиот филмски фестивал се сретнаа директорот на грчкиот Филмски центар, Василис Космопулос и директорот на Агенција за филм на ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 15 мај - Во рамки на маркетот на Канскиот филмски фестивал денеска беше прикажан играниот филм „Д-Скопје”, омнибус во режија на 10 млади македонски режисери. Изминатите дава дена, пак, како што информира Филмскиот фонд на Република Македонија, беа прикажани „Панкот не е мртов” во режија на Владимир Блажевски и „Ова не е американски филм” во режија на Сашо Павловски. Синоќа почна проектот Producers on the move 2011 во организација на European Film Promotion. Секој од продуцентите вклучени во неговата реализација, вкупно 25, меѓу кои и Дарко Попов од Македонија, денеска на тркалезна маса ќе го претстават својот проект. Попладне, од 17 до 18 часот, ќе се одржи Македонската вечер.
| | веќе видена | слични

Во рамки на маркетот на Канскиот филмски фестивал денеска беше прикажан играниот филм „Д-Скопје”, омнибус во режија на 10 млади македонски режисери. Изминатите дава дена, пак, како што информира Филмскиот фонд на Република Македонија, беа прикажани „Панкот не е мртов” во режија на Владимир Блажевски и „Ова не е американски филм” во режија на Сашо Павловски. Синоќа почна проектот Producers on the move 2011 во организација на European Film Promotion. Секој од продуцентите вклучени во неговата реализација, вкупно 25, меѓу кои и Дарко Попов од Македонија, денеска на тркалезна маса ќе го претстават својот проект. Попладне, од 17 до 18 часот, ќе се одржи Македонската вечер.
| | веќе видена | слични

Во рамки на маркетот на Канскиот филмски фестивал денеска беше прикажан играниот филм „Д-Скопје”, омнибус во режија на 10 млади македонски режисери. Изминатите дава дена, пак, како што информира Филмскиот фонд на Република Македонија, беа прикажани „Панкот не е мртов” во режија на Владимир Блажевски и „Ова не е американски филм” во режија на Сашо Павловски. Синоќа почна проектот Producers on the move 2011 во организација на European Film Promotion. Секој од продуцентите вклучени во неговата реализација, вкупно 25, меѓу кои и Дарко Попов од Македонија, денеска на тркалезна маса ќе го претстават својот проект.
| | веќе видена | слични

Во просториите на Филмскиот Фонд на Република Македонија утре ќе се одржи прес конференција на тема: Презентација на македонскиот филм на филмскиот маркет во склоп на Канскиот Филмски Фестивал. На прес конференцијата ќе присуствува и продуцентот Дарко Попов, кој оваа година беше македонскиот претставник во Producers on the move 2011 (проект во организација на European Film Promotion). (Крај)
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...