Повеќе вести како оваа (25)

Цените што нафтените компании ги дефинираа на пазарот, односно на нивните бензински пумпи се исти или слични какви што би биле и по методологијата што до скоро ...
сите 64 | | | веќе видена

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Малопродажните цени на бензините од ноќеска на полноќ се зголемија за половина денар, соопшти Регулаторната комисија. Дизелот поскапе за денар, а екстра лесното масло за домаќинство за 1,5 денари. Според новите цени, ЕУРОСУПЕР БС-95 сега се продава за 64,50 денари за литар, а ЕУРОСУПЕР БС-98 - 66,00 денари за литар. ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е В) чини 52,50 денари за литар, а новата цена на екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 41,50 денари за литар.Покачувањето на цените на нафтените деривати се должи на зголемената цена на суровата нафта на светските берзи.
| | веќе видена | слични

Со последната одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, донесена на крајот на мај, бензините поскапеа за денар, а дизелот и екстра лесното масло за домаќинство за 1,5 денари. Цената на литар ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 64 денари, а 66 денари за литар ЕУРОСУПЕР БС-98. Литар ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) чини 50,50 денари, додека Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 39 денари за литар. Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголеми за 1,130 денари по килограм и изнесува 26,382 денара. Малопродажните цени на нафтените деривати, согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемија во просек за 2,91 процент. Најновите ценовни движења на суровата нафта најавуваат значително намалување на нејзината малопродажна цена во Македонија од денеска. Останува да видиме каква одлука ќе донесе Регулаторната Комисија за Енергетика. Одлуката ќе биде донесена напладне, а ќе важи од полноќ.
| | веќе видена | слични

Со последната одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, донесена на крајот на мај, бензините поскапеа за денар, а дизелот и екстра лесното масло за домаќинство за 1,5 денари. Цената на литар ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 64 денари, а 66 денари за литар ЕУРОСУПЕР БС-98. Литар ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) чини 50,50 денари, додека Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 39 денари за литар. Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголеми за 1,130 денари по килограм и изнесува 26,382 денара. Малопродажните цени на нафтените деривати, согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемија во просек за 2,91 процент. Најновите ценовни движења на суровата нафта најавуваат значително намалување на нејзината малопродажна цена во Македонија од денеска. Останува да видиме каква одлука ќе донесе Регулаторната Комисија за Енергетика. Одлуката ќе биде донесена напладне, а ќе важи од полноќ.
| | веќе видена | слични

Со одлука на Регулаторната комисија се намалува за половина денар цената за литар бензин, а дизелот и екстра лесното масло поевтинуваат за два денари. Просечното намалување на малопродажните цени на нафтените деривати, согласно Методологијата за формирање на цените, изнесува три отсто. Според одлуката на Регулаторната комисија, новата цена на Еуросупер БС-95 е 64 денари за литар, а на Еуросупер БС-98 - 65,50 денари за литар. Еуродизел горивото ќе се продава по цена од 50,50 денари. (Крај)
| | веќе видена | слични

Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемуваат во просек за 3,21%, информираат од Регулаторната ...
| | веќе видена | слични

Бензините поевтинуваат за 0,5 денари, а дизелот за 1,5 денар. Малопродажните цени се намалуваат во просек за 1,71 отсто Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука за намалување на цената на горивата. Бензините поевтинуваат за 0,5 денари, а дизелот за 1,5 денар. Малопродажните цени на нафтените деривати во согласност со Методологијата за формирање на цените, се намалуваат во просек за 1,71 отсто. Малопродажните цени на еуросупер БС-95 и еуросупер БС-98 се намалуваат за 0,50 денари за литар, во однос на цените утврдени според одлуката од 21 мај. Така цената на еуросупер БС-95 изнесува 81,50 денари за литар, а на еуросупер БС-98 изнесува 83,50денари. Малопродажните цени на еуродизел (Д-Е В) и на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се намалуваат за 1,5 денари. Така цената на еуродизел (Д-Е В) изнесува 70,50 денари за литар, а на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 59 денари, соопшти Регулаторната комисија за енергетика. (Ек.Р.)
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...