Повеќе вести како оваа (25)

Гостин во Централниот дневник на 1ТВ беше Марко Бислимовски, претседател на Регулаторната комисија за енергетика кој зборуваше за цените на нафтата. -Ние се ...
сите 97 | | | веќе видена

Цените на енергенсите на домашниот пазар, освен што зависат од светските берзи, следи и либерализација на пазарот. ЕВН е определен како генерален снабдувач на ...
| | веќе видена | слични

Трговците од денеска сами можат да ги определат малопродажните цени на нафтата и нафтените деривата кои ги продаваат на нивните бензински пумпи, поради ...
| | веќе видена | слични

Утре Регулаторната Комисија за Енергетика треба да донесе одлука за утврдување на нови цени на горивата во Македонија. Со оглед на драматичниот пад на нафтата на светските берзи, утре се очекува дополнително намалување на цените на бензинот и нафтата. Пред две недели цените паднаа за околу 3,5 денари на бензините, 2 за нафтата. Според сегашните цени, бензините ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98 се продаваат за 67 и 69 денари за литро. Цената на ЕУРО дизелот е 51 денар за еден литар.
| | веќе видена | слични

Регулаторната Комисија за Енергетика на 30 мај треба да донесе одлука за утврдување на нови цени на горивата во Македонија. Според сегашните цени, бензините ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98 се продаваат за 62,5 и 64,5 денари за литро. Цената на ЕУРО дизелот е 47 денари за еден литар. Инаку цените на нафтата на светските берзи значително поскапија во однос на периодот пред две недели.
| | веќе видена | слични

Цената на горивата и натаму ќе скока поради растот на доларот, но Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) не може да влијае врз крајната цена што ја плаќаат ...
| | веќе видена | слични

РКЕ работи по математички одредена методологија и не може да влијае на цената на нафтените деривати Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) регулира, ...
| | веќе видена | слични

Трговците од денеска сами можат да ги определат малопродажните цени на нафтата и нафтените деривата кои ги продаваат на нивните бензински пумпи, поради ...
| | веќе видена | слични

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) регулира, контролира и мониторира бизнис од 2,5 милијарди евра на годишно ниво, но нема никакво влијание врз ...
| | веќе видена | слични

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) регулира, контролира и мониторира бизнис од 2,5 милијарди евра на годишно ниво, но нема никакво влијание врз ...
| | веќе видена | слични

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) регулира, контролира и мониторира бизнис од 2,5 милијарди евра на годишно ниво, но нема никакво влијание врз ...
| | веќе видена | слични

На 22 февруари 2016 Регулаторната Комисија за Енергетика треба да донесе одлука за утврдување на нови цени на горивата во Македонија. Според сегашните цени, бензините ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98 се продаваат за 58 и 60 денари за литро. Цената на ЕУРО дизелот е 41 денар за еден литар. На светските берзи нафтата е повисока во однос на претходното утврдвање на цените на горивата. loading... реклама*
| | веќе видена | слични

Дали ќе има потреба и дали Владата планира да реагира и на некој начин да ги заштити граѓаните од растечкиот тренд на цената на нафтата која повлекува и ...
| | веќе видена | слични

Во понеделник на 11 јануари 2016 година, Регулаторната Комисија за Енергетика треба да донесе одлука за утврдување на нови цени на горивата во Македонија. Според сегашните цени, бензините ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98 се продаваат за 61,5 и 63,5 денари за литро. Цената на ЕУРО дизелот е 43,5 денари за еден литар. На светските берзи нафтата драматично поевтини. реклама* loading...
| | веќе видена | слични

Бензините поевтинуваат за 3,5 денари, а дизелот за четири денари. Регулаторната комисија за енергетика најави дека од ноќеска поевтинуваат горивата, чија цена минатата недела доживеаја рекорден скок. Поевтинуваат горивата од ноќеска на полноќ. Малопродажната цена на бензините се намалува за 3, 5 денари, а на дизелот за 4 денари - вака денеска одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Литар Еуросупер БС - 95 ќе се продава за 77 денари, а Еуросуперот БС - 98 за 78, 50 денари. Новата цена на Еуродизелот ќе изнесува 65, 50 денари, а на екстра лесното масло за домаќинство 54 денари. “Основен предуслов за намалувањето на цената на дериватите е падот на цената на суровата нафта на Лондонската берза, која ја следи Регулаторната комисија за енергетика согласно берзанскиот извештај, како и падот на цените на одделни нафтени деривати на лондонската берза, клучен момент во формирање на денешните цени имаше и малиот пад на курсот на доларот спрема денарот“ изјави Јулијана Димоска Исајловска , ...
| | веќе видена | слични

Утре Регулаторната Комисија за Енергетика треба да донесе одлука за утврдување на нови цени на горивата во Македонија. Според сегашните цени, бензините ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98 се продаваат за 61,5 и 63,5 денари за литро. Цената на ЕУРО дизелот е 43,5 денари за еден литар. На светските берзи нафтата драматично поевтини. реклама* loading...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...