Повеќе вести како оваа (25)


Специјалната обвинителка Катица Јанева нема намера да се откаже од својата функција иако во преговорите меѓу власта и опозицијата за специјалното обвинителство ...
| | веќе видена | слични

Првата специјална обвинителка, Катица Јанева, во изјава за медиумите потврди дека не планира да се откаже од функција во Специјалното јавно обвинителство, иако ...
| | веќе видена | слични

СЈО како и редовното јавно обвинителство е орган што гони, а за разрешница на предметите одговорност треба да се бара во судовите, рече специјалната јавна ...
| | веќе видена | слични

Заев и Мицкоски се пазарат, Јанева не се дава. Преговорите за Законот за јавно обвинителство заглавија и прашање е кога ќе се одглават. Експерти критикуваат, ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Д одека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Додека можам да бидам специјален јавен обвинител ќе останам до крај, не поради тоа што сакам, туку затоа што сметам дека заслужувам да бидам на чело на оваа ...
| | веќе видена | слични

Катица Јанева, главната специјална обвинителка, денеска за новинарите истакна дека опозициската ВМРО-ДПМНЕ не може да ја промени од чепото на СЈО со персонално ...
| | веќе видена | слични

СЈО ќе продолжи да инсистира да бидат изгласани измените на Законот за Специјалното јавно обвинителство и на Законот за заштитени сведоци, вели за Фактор Катица Јанева по денешната одлуката на Собранието да не ги поддржи барањата кои ги достави СЈО до Законодавниот дом. „Овој или следниот парламентарен состав ќе мора да ги усвои потребните измени на Законот за Специјалното јавно обвинителство“ – децидна е Специјалната јавна обвинителка. Според Јанева , СЈО со несмален интензитет ќе работи на сите случаи побврзани со аферата „Прислушување“ за кои постојат индиции за против законско работење. „Не исклучувам и понатаму да продолжат обидите за опструирање на нашата работата, но СЈО ќе ги користи сите механизми за непречено функционирање и нема да отстапиме од она што е наша мисија и задача“- порачува Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Инаку владејачкото мнозинство гласаше против измените на Законот за Специјално јавно обвинителство и на Законот за заштитени сведоци да се носат по скратена постапка. ...
| | веќе видена | слични

СЈО ќе продолжи да инсистира да бидат изгласани измените на Законот за Специјалното јавно обвинителство и на Законот за заштитени сведоци, вели за Фактор Катица Јанева по денешната одлуката на Собранието да не ги поддржи барањата кои ги достави СЈО до Законодавниот дом. „Овој или следниот парламентарен состав ќе мора да ги усвои потребните измени на Законот за Специјалното јавно обвинителство“ – децидна е Специјалната јавна обвинителка. Според Јанева , СЈО со несмален интензитет ќе работи на сите случаи побврзани со аферата „Прислушување“ за кои постојат индиции за против законско работење. „Не исклучувам и понатаму да продолжат обидите за опструирање на нашата работата, но СЈО ќе ги користи сите механизми за непречено функционирање и нема да отстапиме од она што е наша мисија и задача“- порачува Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Инаку владејачкото мнозинство гласаше против измените на Законот за Специјално јавно обвинителство и на Законот за заштитени сведоци да се носат по скратена постапка. ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...