Повеќе вести како оваа (25)

Поевтини бензинот, поскапе дизелот. Драстична разлика или ценовни шокови на горивата нема, како и што препорача Регулатораната комисија за енергетика. ...
сите 57 | | | веќе видена

Цените што нафтените компании ги дефинираа на пазарот, односно на нивните бензински пумпи се исти или слични какви што би биле и по методологијата што до скоро ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на ...
| | веќе видена | слични

Горивата на бензинските пумпи од ноќеска ќе се точат по нови цени, е најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика. Па така, цените на бензините од полноќ се зголемуваат за еден денар за литар, а на дизелот ќе се продава по цена пониска за половина денар. Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе се продава за 79 денари, а ЕУРОСУПЕР БС-98 за 80,50 денари за литар. Еуродизелот и Екстра лесното масло за домаќинство, според најновите промени на цените, ќе чинат 68,50 односно 57 денари за литар. Мазутот М-1 НС поевтинува за 0,183 денари и ќе чини 40,698 денари за килограм.
| | веќе видена | слични

Горивата на бензинските пумпи од ноќеска ќе се точат по нови цени, е најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика. Па така, цените на бензините од полноќ се зголемуваат за еден денар за литар, а на дизелот ќе се продава по цена пониска за половина денар. Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе се продава за 79 денари, а ЕУРОСУПЕР БС-98 за 80,50 денари за литар. Еуродизелот и Екстра лесното масло за домаќинство, според најновите промени на цените, ќе чинат 68,50 односно 57 денари за литар. Мазутот М-1 НС поевтинува за 0,183 денари и ќе чини 40,698 денари за килограм.
| | веќе видена | слични

Oд ноќеска на полноќ ќе паднат цените на горивата, така што бензинот ќе биде поевтин за два, а дизелот за денар и половина.Ова го одлучи Регулаторната комисија за енергетика.Од полноќ еден литар ЕУРОСУПЕР - 95 ќе се продава по цена од 83.50 денари, ЕУРОСУПЕР - 98 ќе чини 85 денари по литар, а ЕУРОДИЗЕЛ ќе се продава по цена од 71 денар за литар.
| | веќе видена | слични

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, рече дека е задоволен од тоа што увозниците на дизел и дриги нафтени горива не го злоупотребиле привремено ...
| | веќе видена | слични

Минатиот понеделник веќе сите горива поскапеа за 1,5 денари по литар. Минатиот понеделник веќе сите горива поскапеа за 1,5 денари по литар. Во моментов на бензинските пумпи низ Македонија литар ЕУРОСУПЕР 95 се точи по цена од 69 денари за литар. Бензинот со 98 октани ЕУРОСУПЕР чини 71 денар за литар, а дизелот се продава по цена од 54,5 денари по литар Иако силниот долар во однос на еврото ја спушта цената на нафтата на светските берзи, сепак цената на сировата нафта минатата недела достигна највисока цена од почетокот на годинава. На Лондонската берза цената на барелот веќе скокна за 60 центи и достигна 65,69 долари со што ја има највисоката вредност од 10 декември минатата година. Деновиве, пак како што пренесува Франс Прес американската лесна нафта поевтини на 57,14 центи додека нафтата од типот Брент на берзата во Лондон, која ја увезуваат трговците во Македонија поскапи на 65,29 долари за барел.Токму затоа од понеделник, македонските трговци на бензини очекуваат и нови повисоки цени. ...
| | веќе видена | слични

Минатиот понеделник веќе сите горива поскапеа за 1,5 денари по литар. Во моментов на бензинските пумпи низ Македонија литар ЕУРОСУПЕР 95 се точи по цена од 69 денари за литар. Бензинот со 98 октани ЕУРОСУПЕР чини 71 денар за литар, а дизелот се продава по цена од 54,5 денари по литар Иако силниот долар во однос на еврото ја спушта цената на нафтата на светските берзи, сепак цената на сировата нафта минатата недела достигна највисока цена од почетокот на годинава. На Лондонската берза цената на барелот веќе скокна за 60 центи и достигна 65,69 долари со што ја има највисоката вредност од 10 декември минатата година. Деновиве, пак како што пренесува Франс Прес американската лесна нафта поевтини на 57,14 центи додека нафтата од типот Брент на берзата во Лондон, која ја увезуваат трговците во Македонија поскапи на 65,29 долари за барел. Токму затоа од понеделник, македонските трговци на бензини очекуваат и нови повисоки цени. Регулаторната комисија за енергетика по Првомајските празници треба да ги утврди ...
| | веќе видена | слични

Минатиот понеделник веќе сите горива поскапеа за 1,5 денари по литар. Во моментов на бензинските пумпи низ Македонија литар ЕУРОСУПЕР 95 се точи по цена од 69 денари за литар. Бензинот со 98 октани ЕУРОСУПЕР чини 71 денар за литар, а дизелот се продава по цена од 54,5 денари по литар Иако силниот долар во однос на еврото ја спушта цената на нафтата на светските берзи, сепак цената на сировата нафта минатата недела достигна највисока цена од почетокот на годинава. На Лондонската берза цената на барелот веќе скокна за 60 центи и достигна 65,69 долари со што ја има највисоката вредност од 10 декември минатата година. Деновиве, пак како што пренесува Франс Прес американската лесна нафта поевтини на 57,14 центи додека нафтата од типот Брент на берзата во Лондон, која ја увезуваат трговците во Македонија поскапи на 65,29 долари за барел. Токму затоа од понеделник, македонските трговци на бензини очекуваат и нови повисоки цени. Регулаторната комисија за енергетика по Првомајските празници треба да ги утврди ...
| | веќе видена | слични

Минатиот понеделник веќе сите горива поскапеа за 1,5 денари по литар. Во моментов на бензинските пумпи низ Македонија литар ЕУРОСУПЕР 95 се точи по цена од 69 денари за литар. Бензинот со 98 октани ЕУРОСУПЕР чини 71 денар за литар, а дизелот се продава по цена од 54,5 денари по литар Иако силниот долар во однос на еврото ја спушта цената на нафтата на светските берзи, сепак цената на сировата нафта минатата недела достигна највисока цена од почетокот на годинава. На Лондонската берза цената на барелот веќе скокна за 60 центи и достигна 65,69 долари со што ја има највисоката вредност од 10 декември минатата година. Деновиве, пак како што пренесува Франс Прес американската лесна нафта поевтини на 57,14 центи додека нафтата од типот Брент на берзата во Лондон, која ја увезуваат трговците во Македонија поскапи на 65,29 долари за барел. Токму затоа од понеделник, македонските трговци на бензини очекуваат и нови повисоки цени. Регулаторната комисија за енергетика по Првомајските празници треба да ги утврди ...
| | веќе видена | слични

Бензините поскапуваат за половина денар, дизелот поскап за два денари по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика. Од полноќ, Литар ЕУРОСУПЕР БС 95 на бензинските пумпи низ Македонија ќе се точи по 58 денари а ЕУРОСУПЕР БС 98 по 60 денари за литар. Дизелот од полноќ ќе се продава по 41 денар за литар.
| | веќе видена | слични

Бензините поскапуваат за половина денар, дизелот поскап за два денари по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика. Од полноќ, Литар ЕУРОСУПЕР БС 95 на бензинските пумпи низ Македонија ќе се точи по 58 денари а ЕУРОСУПЕР БС 98 по 60 денари за литар. Дизелот од полноќ ќе се продава по 41 денар за литар.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...