Повеќе вести како оваа (25)

Еден од предизвиците и задоволствата беше и моето готвење за папата Франциск, кој имаше можност да вкуси од нашите приготвени специјалитети.“ ја започнува ...
сите 7 | | | веќе видена

Вкусна и квалитетна храна, ексклузивно уреден простор и пријатен амбиент со 360 степени поглед на главниот град Скопје е ресторанот за свадби и настани ...
| | веќе видена | слични

Дека во Македонија може да се води успешен семеен бизнис, показател е групацијата ГМЦ “Рагуза 919”, зад која стои семејството “Голомеиќ”, пишува Скопје инфо. Оваа групација опфаќа пет угостителски објекти, меѓу кои ресторанот “Рагуза” во центарот на Скопје, бутик-хотелот “Вила Рагуза” на Водно и ресторанот “Мирко 919”, кој овој месец бележи 21 година постоење. На својот роденден, ресторанот “Мирко 919” ќе се ребрендира во “Рагуза 919”. Целата сторија ОВДЕ. Извор/фото: Скопје инфо
| | веќе видена | слични

Од неодамна скопската гастрономска мапа се збогати со еден исклучителен ресторан, специјализиран за свадбени прослави. Лоциран во градскиот парк во Скопје, со модерен стилски дизајн и врвна услуга, свадбениот ресторан „Парк“ ги следи светските трендови и како таков, влегува во една модерна категорија на ресторани, која е привлечна за младата популација. Наш соговорник е Ирена Голомеиќ, менаџер и сопственик на ресторанот, која шармантно и брзо не увери дека „Парк“ навистина е совршениот план за една поинаква свадбена приказна. Ирена Голомеиќ: Младенците не смеат да дозволат нивното единствено и уникатно свадбено искуство да биде попречено или реализирано во стрес По 25- годишно успешно делување во угостителството, влеговте во уште еден деловен предизвик, на задоволство на оние кои ја бараат идеалната локација за прослава. Со каква идеја ја започнавте оваа нова, гастро приказна? Идејата за започнување на оваа нова, гастро приказна, всушност е реализација на веќе подолго планиран проект кој претставуваше ...
| | веќе видена | слични

Мексикански ресторан „Амигос“ Љубителите на зачинета и лута храна, подготвена според традиционалните мексикански рецепти. Можност да се вкусат голем број различни вкусови, маестрално помешани за гурманско уживање. Лоциран во самиот центар на Скопје, на улицата „Македонија“. Пријатен амбиент преку ден, а навечер, вистинско чувство како да сте во Мексико. Многу луѓе, позитивна атмосфера и што е најважно многу вкусна храна. Ресторанот е познат во Скопје по гостопримливоста и позитивниот дух на персоналот. Цените пак, се слични со вкусот на традиционалната мексиканска кујна, но квалитетот на услугата и амбиентот компензираат. Азиски ресторан „Пекинг Гарден“ Нуди огромен избор на најпознатите и највкусни азиски јадења. Иако името Ве наведува дека „Пекинг Гарден“ е исклучиво кинески ресторан, во него се служат и познатите јапонски деликатеси. Храната ја подготвуваат врвни готвачи од Кина. Ресторанот се наоѓа на самиот плоштад „Македонија“, односно каде што улицата „Максим Горки“ се спојува со него. Амбиентот е ...
| | веќе видена | слични

Дека во Македонија може да се води успешен семеен бизнис, показател е групацијата ГМЦ „Рагуза 919", зад која стои семејството Голомеиќ.Мирко Голомеиќ Оваа групација опфаќа пет угостителски објекти, меѓу кои ресторанот „Рагуза” во центарот на Скопје, бутик-хотелот „Вила Рагуза” на Водно и ресторанот „Мирко 919”, кој овој месец бележи 21 години постоење. На овој свој роденден ресторанот „Мирко 919” ќе се ребрендира во „Рагуза 919”.За предизвиците со кои се соочувале сето ова време, како и за плановите за иднина, еве што вели Мирко Голомеиќ, основач и сопственик на ГМЦ „Рагуза 919”.„Со овој бизнис почнавме во 1993 година, отворајќи го ресторанот „Мирко 919”. Година во која бевме запознаени сo условите за работа, затоа што веќе имавме неколкугодишно искуство во угостителската област, водејќи други угостителски објекти, меѓу кои „Скадарлија” и „Лолита”. Инаку нови предизвици и проблеми се појавуваат постојано, во секој бизнис, но најбитна е упорноста и вербата во сопствената идеја, со кои успехот е неизбежен. Она ...
| | веќе видена | слични

Дека во Македонија може да се води успешен семеен бизнис, показател е групацијата ГМЦ “Рагуза 919”, зад која стои семејството “Голомеиќ”. Оваа групација опфаќа пет угостителски објекти, меѓу кои ресторанот “Рагуза” во центарот на Скопје, бутик-хотелот “Вила Рагуза” на Водно и ресторанот “Мирко 919”, кој овој месец бележи 21 година постоење. На својот роденден, ресторанот “Мирко 919” ќе се ребрендира во “Рагуза 919”. За предизвиците со кои се соочувале сето ова време, како и за плановите за иднина, разговаравме со Мирко Голомеиќ, основач и сопственик на ГМЦ “Рагуза 919”. - Вашиот бизнис го зап очнавте пред повеќе од 20 години, време во кое условите за бизнис беа многу поразлични. Со какви предизвици се соочувавте кога почнувавте? - Со овој бизнис започнавме 1993 година, отворајќи го ресторанот “Мирко 919”. Година во која бевме запознаени сo условите за работа, затоа што веќе имавме неколку годишно искуство во угостителската област, водејќи други угостителски објекти, меѓу кои “Скадарлија” и “Лолита”. Инаку ...
| | веќе видена | слични

Дека во Македонија може да се води успешен семеен бизнис, показател е групацијата ГМЦ “Рагуза 919”, зад која стои семејството “Голомеиќ”. Оваа групација опфаќа пет угостителски објекти, меѓу кои ресторанот “Рагуза” во центарот на Скопје, бутик-хотелот “Вила Рагуза” на Водно и ресторанот “Мирко 919”, кој овој месец бележи 21 години постоење. На овој свој роденден ресторанот “Мирко 919” ќе се ребрендира во “Рагуза 919”. За предизвиците со кои се соочувале сето ова време, како и за плановите за иднина, разговаравме со Мирко Голомеиќ, основач и сопственик на ГМЦ “Рагуза 919”. Вашиот бизнис го започнавте пред повеќе од 20 години, време во кое условите за бизнис беа многу поразлични. Со какви предизвици се соочувавте кога почнувавте? Со овој бизнис започнавме 1993 година, отворајќи го ресторанот “Мирко 919”. Година во која бевме запознаени сo условите за работа, затоа што веќе имавме неколку годишно искуство во угостителската област, водејќи други угостителски објекти, меѓу кои “Скадарлија” и “Лолита”. Инаку нови ...
| | веќе видена | слични

Дека во Македонија може да се води успешен семеен бизнис, показател е групацијата ГМЦ Рагуза 919 , зад која стои семејството Голомеиќ . Оваа групација опфаќа пет угостителски објекти, меѓу кои ресторанот Рагуза во центарот на Скопје, бутик-хотелот Вила Рагуза на Водно и ресторанот Мирко 919 , кој овој месец бележи 21 година постоење. На својот роденден, ресторанот Мирко 919 ќе се ребрендира во Рагуза 919 . За предизвиците со кои се соочувале сето ова време, како и за плановите за иднина, разговаравме со Мирко Голомеиќ, основач и сопственик на ГМЦ Рагуза 919 . - Вашиот бизнис го започнавте пред повеќе од 20 години, време во кое условите за бизнис беа многу поразлични. Со какви предизвици се соочувавте кога почнувавте? Со овој бизнис започнавме 1993 година, отворајќи го ресторанот Мирко 919 . Година во која бевме запознаени сo условите за работа, затоа што веќе имавме неколку годишно искуство во угостителската област, водејќи други угостителски објекти, меѓу кои Скадарлија и Лолита . Инаку ...
| | веќе видена | слични

Атрактивни новогодишни забави со екстра менија во етно ресторанот Дедо Димо во село Куратица. За неколку денови, во среда на 27 декември, свечено ќе биде отворен новиот етно ресторан „Дедо Димо“ во селото Куратица. Надалеку прочуеното охридско село конечно ќе добие современо уреден, традиционален етно ресторан. Бројните туристи кои го посетуваат ова прекрасно село, во нов етно топол амбиент ќе може да уживаат во вкусната македонска храна. Ѓомлезе, селски манџи, мазници, пити и други специјалитети подготвени на традиционален начин од органски земјодески производи набрани од локална градина ќе бидат вистински магнет за бројните гости. Инаку село Куратица е надалеку познато по јавањето магариња во живописната природа, но и оф роуд авантурите. Во зима скијање и возење со ратрак на Плаќенска планина и до Мазатар. Денешните туристи сакаат активен одмор, акција и авантура. Токму во Куратица може да го добијат сето тоа.
| | веќе видена | слични

Во среда на 27 декември, пред Новогодишните празници свечено ќе биде отворен етно ресторанот „Дедо Димо“ во селото Куратица. Надалеку прочуеното охридско село конечно ќе добие современо уреден, традиционален етно ресторан. Бројните туристи кои го посетуваат ова прекрасно село, во нов етно топол амбиент ќе може да уживаат во вкусната македонска храна. Ѓомлезе, селски манџи, мазници, пити и други специјалитети подготвени на традиционален начин од органски земјодески производи набрани од локална градина ќе бидат вистински магнет за бројните гости. Инаку село Куратица е надалеку познато по јавањето магариња во живописната природа, но и оф роуд авантурите. Во зима скијање и возење со ратрак на Плаќенска планина и до Мазатар. Денешните туристи сакаат активен одмор, акција и авантура. Токму во Куратица може да го добијат сето тоа.
| | веќе видена | слични

Ако сте во потрага по идеално уживање и бегство од градската врева, ресторанот Два Елена е местото кое ви го нуди тоа задоволство. Два Елена е ресторан кој се одликува со топол и пријатен амбиент, збогатен со вкусната интернационална храна и професионална услуга. Денот беше топол и пријатен, па решивме да го посеиме ресторанот Два Елена и да пробаме нешто од нивните специјалитети. Бидејќи времето беше пријатно, седнавме во градината на ресторанот. Исклучително пријатно и спокојно место, одалечено од градскиот метеж и врева, надополнето со пријатна музика и убав амбиент. За оваа прилика одбравме да пробаме Тартар бифтек по рецептот на главниот шеф во Два Елена. Порцијата содржи бифтек зреен од 12 до 15 дена, во комбинација со песто сос. Сам по себе, визуелниот впечаток веднаш ви отвора апетит. Покрај пестото, во смесата се додадени и сенф, ситно сецкани кисели краставички, карамелизиран кромид и малку коњак. Вкусот беше примарно соленкаст, со тоа што карамелизираниот кромид даваше една слатка нота. Местото ...
| | веќе видена | слични

Ако сте во потрага по идеално уживање и бегство од градската врева, ресторанот Два Елена е местото кое ви го нуди тоа задоволство. Два Елена е ресторан кој се одликува со топол и пријатен амбиент, збогатен со вкусната интернационална храна и професионална услуга. Денот беше топол и пријатен, па решивме да го посеиме ресторанот Два Елена и да пробаме нешто од нивните специјалитети. Бидејќи времето беше пријатно, седнавме во градината на ресторанот. Исклучително пријатно и спокојно место, одалечено од градскиот метеж и врева, надополнето со пријатна музика и убав амбиент. За оваа прилика одбравме да пробаме Тартар бифтек по рецептот на главниот шеф во Два Елена. Порцијата содржи бифтек зреен од 12 до 15 дена, во комбинација со песто сос. Сам по себе, визуелниот впечаток веднаш ви отвора апетит. Покрај пестото, во смесата се додадени и сенф, ситно сецкани кисели краставички, карамелизиран кромид и малку коњак. Вкусот беше примарно соленкаст, со тоа што карамелизираниот кромид даваше една слатка нота. Местото ...
| | веќе видена | слични

Во пријатен и свечен амбиент, на 12 декември, на добро познатата улицa Боемска 2 беше отворен ресторанот„Лантерн“, ново место каде што скопјани ќе имаат ...
| | веќе видена | слични

Почувствувајте го медитеранот во строгиот центар на градот и вкусете ја разновидна кујна во прекрасен амбиент надополнет со одлична услуга и поволни цени. Имаат голем избор на Медитеранска, Италијанска, морска, интернационална и национална кујна. Од многубројни специјалитети би ви препорачале: Орада на далматински начин и Тава Рагуза. Секој ден нудар свеж Крап по цена од 700 ден/ кг. Во вечерните часови амбиент надополнет со пријатна музика за ваше поголемо уживање. Организираар деловни ручеци и вечери по ваша желба, потоа шведски маси и коктели, како и крштевки, родендени и свадби до 230 гости. Со кетеринг тимот на Ресторан Рагуза можете да бидете гостин на сопствената забава. Ресторан Рагуза се наоѓа во зградата на ССМ непосредно до градската болница. ТЕЛЕФОН 02 3212 - 919 РАБОТНО ВРЕМЕ 08-24 часот
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза“ е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев“ има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016“. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, кој денеска им ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите. На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“ ЕВН-Македонија благодарница за соработката. ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија. Директорката на СУГС „Никола Карев“ Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на ...
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза“ е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев“ има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016“. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, кој денеска им ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите. На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“ ЕВН-Македонија благодарница за соработката. ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија.Директорката на СУГС „Никола Карев“ Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на оваа ...
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза“ е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев“ има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016“. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, кој денеска им ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите. На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“ ЕВН-Македонија благодарница за соработката. ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија. Директорката на СУГС „Никола Карев“ Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на оваа ...
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза“ е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев“ има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016“. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, кој денеска им ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите. На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“ ЕВН-Македонија благодарница за соработката. ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија.Директорката на СУГС „Никола Карев“ Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на оваа ...
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза“ е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев“ има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016“. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, кој денеска им ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите. На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“ ЕВН-Македонија благодарница за соработката. ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија. Директорката на СУГС „Никола Карев“ Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на ...
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза" е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев" има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016". Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, којим ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите. На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје" ЕВН-Македонија благодарница за соработката. ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија. Директорката на СУГС „Никола Карев" Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на оваа ...
| | веќе видена | слични

Ресторанот „Рагуза“ е прогласен за најубаво украсен угостителски објект, а СУГС „Никола Карев“ има најубаво украсен двор од средните училишта. Денчо Јосимов има најубаво украсен двор од индивидуална станбена куќа, а Богоја Китанчев има најубаво украсена тераса. Тие беа избрани во рамки на манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје 2016“.Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, кој денеска им ги врачи признанијата на годинашните добитници, истакна дека преку оваа манифестација сакаат да ги поттикнат училиштата и граѓаните подобро да ги украсат објектите.На најдобрите во натпреварот со украсување Трајановски им врачи парични награди во вредност од 10.000 денари, а на традиционалните спонзори на манифестацијата „Новогодишни бои на Скопје“ ЕВН-Македонија благодарница за соработката.ЕВН-Македонија на добитниците на наградите ќе им ја платат декемвриската сметка за потрошена електрична енергија.Директорката на СУГС „Никола Карев“ Елизабета Марковска Ставревска истакна дека редовно учествуваат на оваа ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...