Повеќе вести како оваа (25)


Во македонското општество во кое личностите сѐ уште се гледаат низ призма на политичката припадност, со особена претпазливост се сфаќаат ветувањата за ...
| | веќе видена | слични

Според експертите, проблемот со кој се соочува домашната политичка сцена, но и раздвоеното општество, ни најмалку не е наивен, туку тој треба да се разгледува ...
| | веќе видена | слични

Вклучувањето на опозицијата во евроинтегративните просеци, пред сè во реформската агенда, може да биде првиот чекор во помирувањето. Новиот претседател Стево ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато.-Време ...
| | веќе видена | слични

Партиски членови на ВМРО-ДПМНЕ здружени во Форум на слободоумни патриоти, загрижени интелектуалци, актери и професори, обединети во Граѓанско движење за одбрана на Македонија – ова се само дел од новите здруженија, формирани пред најавата за активирање на т.н. „бомба“ на СДСМ. Се мобилизираа и политичките партии, кои навидум ретко излегуваат во јавноста. По Социјал-демократската партија на Бранко Јаневски, денеска со рекација за случувањата излегоа и од партијата на Страшо Ангеловски, ТМОРО-ВЕП. Загрижени се велат за активностите на опозицискиот лидер Зоран Заев, кој според нив, ќе довеле до нарушување на стабилноста на земјата. Ваквата мобилизација на партии и активисти е очекувана, оценуваат дел од аналитичарите, особено по минатонеделниот драматичен говор на премиерот Груевски, вели професорот Јове Кекеновски. Поголем проблем според Кекеновски, е поделеноста на граѓаните, кои ја предизивикаа последните политички случувања, особено појавата на ад-хок здруженија, со нејасна агенда на делување. Во ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 13 мај 2019 (МИА) – Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани ...
| | веќе видена | слични

Првиот работен ден новиот претседател Стево Пендаровски го почна со пораки за граѓанско помирување и залекување на отворените рани од скорешното минато. -Време ...
| | веќе видена | слични

Ад хок комисијата за случувањата од 24 Декември мора да испорача конкретни резултати.Членовите не смеат да работат во насока на заташкување на причините за инцидентите туку треба да ја лоцираат одговорноста за настаните во Собранието, сметаат аналитичарите. Ад хок комисијата за случувањата од 24 Декември мора да испорача конкретни резултати.Членовите не смеат да работат во насока на заташкување на причините за инцидентите туку треба да ја лоцираат одговорноста за настаните во Собранието, сметаат аналитичарите. Универзитетскиот професор Јове Кекеновски вели дека иако спорот за името е основна пречка, сепак, со политичката криза, сами како држава си го наметнавме мартовскиот договор како услов, особено во пресрет на самитот на европскиот совет на министри идната недела. "Мора да се лоцира одговорноста без разлика дали се работи за некој од пратениците или за првиот меѓу еднаквите. Притисокот од меѓународната заедница е голем", вели Кекеновски. Професорот Мерсел Биљали пак не е оптимист дека работата ...
| | веќе видена | слични

Не добив покана да присуствувам на седницата на Парламентот за инаугурацијата на претседателот Стево Пендаровски, потврди во интервју за телевизијата Алфа ...
| | веќе видена | слични

Не добив покана да присуствувам на седницата на Собранието за инаугурацијата на претседателот Стево Пендаровски, потврди во интервју за телевизијата Алфа ...
| | веќе видена | слични

Не добив покана да присуствувам на седницата на Парламентот за инаугурацијата на претседателот Стево Пендаровски, потврди во интервју за телевизијата Алфа ...
| | веќе видена | слични

Не добив покана да присуствувам на седницата на Парламентот за инаугурацијата на претседателот Стево Пендаровски, потврди во интервју за телевизијата Алфа ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...