Повеќе вести како оваа (25)


Новиот претседател на државата Стево Пендаровски, веројатно од вoзбyдa, зaбopaви на своето семејство за време на вчерашната инаугурација во Собранието на ...
| | веќе видена | слични

Во Собранието на Македонија пред малку започна инаугурација на новиот претседател Стево Пендаровски на која присуствуваат бугарскиот претседател Румен Радев, ...
| | веќе видена | слични

На денот на свечената инаугурација на новиот претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, меѓу присутните странски државници на ...
| | веќе видена | слични

Ѓорге Иванов, претседател во два мандата, попладнево си замина од претседателската вила, испратен од новиот претседател Стево Пендаровски. Претходно, Иванов го ...
| | веќе видена | слични

Собранието денеска објави дека не го поканила лидерот на ВМРО-ДПМНЕ на вчерашната попладневна инаугурација и свечена заклетва на новоизбраниот претседател на ...
| | веќе видена | слични

Шефот на делегацијата на Европската унија во Република Северна Македонија, Самуел Жбогар попладнево им врачи Извештајот на Европската комисија за напредокот на ...
| | веќе видена | слични

На денот на свечената инаугурација на новиот претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, меѓу присутните странски државници на ...
| | веќе видена | слични

На денот на свечената инаугурација на новиот претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, меѓу присутните странски државници на ...
| | веќе видена | слични

На денот на свечената инаугурација на новиот претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, меѓу присутните странски државници на ...
| | веќе видена | слични

Тодор Петров од Светскиот македонски конрес поднесе претставка до Уставниот суд на Македонија за изборот на Талат Џафери за претседател на Собранието. Петров смета дека Талат Џафери е нелигитимен претседател на Собранието на Република Македонија, независно од тоа што одлуката е веќе објавена и испечатена во службениот весник и стапила на сила. Како што тврди за медиумите, Талат Џафери нема легитимитет да се претставува како претседател на Собранието, бидејќи е избран спротивно уставот, законот за Собранието и деловникот.
| | веќе видена | слични

Тодор Петров од Светскиот македонски конрес поднесе претставка до Уставниот суд на Македонија за изборот на Талат Џафери за претседател на Собранието. Петров смета дека Талат Џафери е нелигитимен претседател на Собранието на Република Македонија, независно од тоа што одлуката е веќе објавена и испечатена во службениот весник и стапила на сила. Како што тврди за медиумите, Талат Џафери нема легитимитет да се претставува како претседател на Собранието, бидејќи е избран спротивно уставот, законот за Собранието и деловникот.
| | веќе видена | слични

Следете ја ВО ЖИВО собраниската седница за инаугурација на Стево Пендаровски за претседател на Република Северна Македонија. На инаугурацијата на Пендаровски ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...