Повеќе вести како оваа (25)

Забрзувањето на евроатлантското интегрирање е еден од позитивните ризици за македонската економија што не се земени предвид во најновите проекции на Народната ...
сите 38 | | | веќе видена

Забрзувањето на евроатлантското интегрирање е еден од позитивните ризици за македонската економија што не се земени предвид во најновите проекции на Народната ...
| | веќе видена | слични

Забрзувањето на евроатлантското интегрирање е еден од позитивните ризици за македонската економија што не се земени предвид во најновите проекции на Народната ...
| | веќе видена | слични

Забрзувањето на евроатлантското интегрирање е еден од позитивните ризици за македонската економија што не се земени предвид во најновите проекции на Народната ...
| | веќе видена | слични

Забрзувањето на евроатлантското интегрирање е еден од позитивните ризици за македонската економија што не се земени предвид во најновите проекции на Народната ...
| | веќе видена | слични

НБРМ ја ревидира проекцијата за економскиот раст на 2,3 проценти Корекција за растот на македонската економија од 3,2 на 2,3 проценти направи Народната банка ...
| | веќе видена | слични

Корекција за растот на македонската економија од 3,2 на 2,3 проценти направи Народната банка на Република Македонија во есенската ревизија на макроекономските ...
| | веќе видена | слични

Корекција за растот на македонската економија од 3,2 на 2,3 проценти направи Народната банка на Република Македонија во есенската ревизија на макроекономските ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка на Република Македонија денеска одржа редовна седница на која беше разгледан и усвоен најновиот Квартален извештај и ...
| | веќе видена | слични

Во текот на третото тримесечје годинава, основната каматна стапка беше намалена од 3% на 2,75%, одразувајќи ги здравите економски основи и отсуството на ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка на Република Македонија денес одржа редовна седница на која беше разгледан и усвоен најновиот Квартален извештај и макроекономските ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка на Република Македонија денеска ја одржа редовната седница на која беа разгледани и усвоени најновиот квартален извештај и ...
| | веќе видена | слични

Постабилен економски амбиент, со смирување на политичките тензии очекува гувернерката Анита Ангеловска - Бежоска за оваа година. Во интервју за Фактор ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка на Република Македонија денеска ја одржа редовна седница на која беше разгледан и усвоен најновиот квартален извештај и ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка на Република Македонија денеска ја одржа редовна седница на која беше разгледан и усвоен најновиот квартален извештај и ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка на Република Македонија денеска ја одржа редовна седница на која беше разгледан и усвоен најновиот квартален извештај и ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која бе ше разгледан и усвоен најновиот Квартален извештај со макроекономските проекции за ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка вчера одржа редовна седница на која бе ше разгледан и усвоен најновиот Квартален извештај со макроекономските проекции за ...
| | веќе видена | слични

Народната банка ја ревидираше проекцијата на раст на БДП за годинава на 0,5 нaсто. Претходно, во априлската проекција изнесуваше 2,5 проценти. Гувернерот на Народна банка, Димитар Богов, рече дека ваквите проекции се должат на негативните резултати од првиот квартал, падот на индустриското производство и на градежништвото. Подобри економски показатели се очекуваат во четвртиот квартал. Инфлација за годинава се прогнозира на 1,3 проценти. Народната банка за следната година прогнозира раст од 3,2 проценти и динамизирање на економската активност во 2019-та со позитива од 3,5 отсто. Богов рече дека се очекува стабилен амбиент, зголемување на извозот, на странските инвестиции, стабилни цени, солиден депозитен и кредитен раст. Богов очекува зголемување на довербата кај домашните субјекти и раст на личната потрошувачка. Од Народната банка не очекуваат директни ефекти од зголемувањето на акцизата на нафтата, но потврдуваат дека ќе има индиректни влијанија. Дијана Ценевска
| | веќе видена | слични

народна банка на РМ направи корекција на проекцијата за економскиот раст на Бруто домашниот произвот, следејќи го примерот на Меѓународниот монетарен фонд и ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...