Повеќе вести како оваа (25)

Општина Јегуновце има најголем процент на излезеност меѓу граѓаните во рамките на поширокиот тетовски регион до 17 часот на денот за избор на претседател на ...
сите 27 | | | веќе видена

Општина Јегуновце има најголем процент на излезеност меѓу граѓаните во рамките на поширокиот тетовски регион до 17 часот на денот за избор на претседател на ...
| | веќе видена | слични

Според податоците соопштени на првата прес-конференција на Државната изборна комисија (ДИК) во неделата во врска со одѕивот на избирачите во вториот круг од ...
| | веќе видена | слични

До 17 часот на првиот круг претседателски избори гласале 35,13 отсто од запишани избирачи. Од Државната изборна комисија соопштија дека од обработени 79,73 ...
| | веќе видена | слични

Според податоците на општинската изборна комисија Тетово до 13 часот гласале 15.535 граѓани од вкупниот број на 82.798 запишани гласачи на сите 117 избирачки места. Бројката претставува 18,78 отсто од вкупниот број запишани гласачи, соопшти Артан Адеми, претседател на општинската изборна комисија Тетово.Во останатите тетовски рурални општини Брвеница бележи најголема излезност од сите полошки општини. Таму гласале 20,62 отсто од запишаните гласачи или 3.130 граѓани што го искористиле правото на глас. Во општина Желино до 13 часот гласале 17,71 процент од вкупно 20,063 гласачи или 4.080 граѓани. За општина Јегуновце процентот изнесува 15,7 проценти или 1.617 гласачи. Во Теарце до 13 часот гласале 18,71 процент или 4019 гласачи. Во Боговиње до 13 часот гласале 4.800 гласачи што претставува 18 отсто од вкупниот број гласачи.Во општина Гостивар гласале 14.488 жители или 18.21 отсто, додека во општина Врапчиште 3.848 граѓани или 15.17 отсто . За Маврово Ростуше податоците се дека гласале 1.831 гласач што ...
| | веќе видена | слични

На првата прес-конференција, ДИК информираше дека до 10 часот од запишаните 1.808.131 граѓанин во избирачкиот список на гласачките места излегле 6,31 отсто, ...
| | веќе видена | слични

На првата прес-конференција, ДИК информираше дека до 10 часот од запишаните 1.808.131 граѓанин во избирачкиот список на гласачките места излегле 6,31 отсто, ...
| | веќе видена | слични

Во тетовските општини Желино и Боговиње нема пријавени лица кои поради болест или изнемоштеност денеска би гласале од дома. -Во општина Боговиње не се ...
| | веќе видена | слични

Во тетовските општини Желино и Боговиње нема пријавени лица кои поради болест или изнемоштеност денеска би гласале од дома. -Во општина Боговиње не се ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...