Повеќе вести како оваа (25)

Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата презема низа мерки за да му помогне на приватниот сектор. – Во изминатите години ...
сите 26 | | | веќе видена

– Во изминатите години растот во Македонија, главно беше базиран на државните интервенции, пред се, што е нешто непродуктивно, како што беше проектот Скопје ...
| | веќе видена | слични

Тевдовски: Клучен чекор за да Македонија оди напред е интегрирањето во НАТО И ЕУ Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата ...
| | веќе видена | слични

Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата презема низа мерки за да му помогне на приватниот сектор. – Во изминатите години ...
| | веќе видена | слични

Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата презема низа мерки за да му помогне на приватниот сектор. – Во изминатите години ...
| | веќе видена | слични

Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата презема низа мерки за да му помогне на приватниот сектор. – Во изминатите години ...
| | веќе видена | слични

Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска во Штип изјави дека Владата презема низа мерки за да му помогне на приватниот сектор.„Во изминатите години ...
| | веќе видена | слични

Работна група во Министерството за финансии утврдува дали идејата за замрзнување на придонесите во текстилната и кожарската индустрија може да се реализира. Се ...
| | веќе видена | слични

Но важно е што немаме значителни разлики во позитивните проекции за забрзување на растот во 2019 и 2020 година, изјави денеска министерот за финансии Драган ...
| | веќе видена | слични

Министерот за финансии Драган Тевдовски пред пратениците во собраниската Комисија за финансирање и буџет го образложи ребалансот на буџетот за 2018 година со ...
| | веќе видена | слични

Народната банка на Република Македонија е кредибилна и независна институција чии проекции не би сакал да ги коментирам, но важно е што немаме значителни ...
| | веќе видена | слични

Бизнисмените очекуваат да ги наплатат долговите од општините по ребалансот на буџетот откако министерот за финансии Драган Тевдовски најави дека 92 милиони ...
| | веќе видена | слични

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, се сретна со градоначалничката на Битола, Наташа Петровска. Приоритет на Владата и локалната власт е економскиот ...
| | веќе видена | слични

Општините ќе добијат 3 милијарди денари за покривање на долговите, нивото на буџетски дефицит е задржано, а намалени се проекциите за растот на БДП со ...
| | веќе видена | слични

Со ребалансот на буџетот се кратат 91 милион евра од планираните капитални инвестиции, и тоа најголемиот дел се од планираните кредити. Меѓу најголемите ...
| | веќе видена | слични

Народната банка на Република Македонија е кредибилна и независна институција чии проекции не би сакал да ги коментирам, но важно е што немаме значителни ...
| | веќе видена | слични

Народната банка на Република Македонија е кредибилна и независна институција чии проекции не би сакал да ги коментирам, но важно е што немаме значителни ...
| | веќе видена | слични

Општините ќе добијат 3 милијарди денари за покривање на долговите, нивото на буџетски дефицит е задржано, а намалени се проекциите за растот на БДП со ...
| | веќе видена | слични

Општините ќе добијат 3 милијарди денари за покривање на долговите, нивото на буџетски дефицит е задржано, а намалени се проекциите за растот на БДП со ...
| | веќе видена | слични

Во изминатава година приватниот сектор по првпат ја повлече економијата и е носител на растот, оцени денеска министерот за финасии Драган Тевдовски. - Многу ...
| | веќе видена | слични

Во изминатава година приватниот сектор по првпат ја повлече економијата и е носител на растот, оцени денеска министерот за финасии Драган Тевдовски. – Многу ...
| | веќе видена | слични

Собранието на РМ го усвои Ребалансот на Буџетот за 2018 година. Како што истакна министерот за финансии Драган Тевдовски, целта на Ребалансот е да се направат ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...