Повеќе вести како оваа (25)

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени иако беше закажана за 12:00 часот па одложена за во 15 часот, истата сеуште не е започната, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата. Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува сеуште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго. Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувјаќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор. Во собраниската зграда дојде и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој истовремено е и пратеник.
сите 43 | | | веќе видена

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени ќе продолжи во 15 часот, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата.Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува сеуште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго.Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувјаќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор.Во собраниската зграда дојде и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој истовремено е и пратеник.Дел од медиумите објавуваат неофицијални информации дека е обезбедено двотретинско мнозинство односно гласови од 80 пратеници за пристапување кон уставни измени согласно Договорот од ...
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени ќе продолжи во 15 часот, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата. Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува сеуште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго. Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувјаќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор. Во собраниската зграда дојде и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој истовремено е и пратеник. Дел од медиумите објавуваат неофицијални информации дека е обезбедено двотретинско мнозинство односно гласови од 80 пратеници за пристапување кон уставни измени согласно Договорот од ...
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени ќе продолжи во 15 часот, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата.Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува сеуште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго.Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувјаќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор.Во собраниската зграда дојде и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој истовремено е и пратеник.Дел од медиумите објавуваат неофицијални информации дека е обезбедено двотретинско мнозинство односно гласови од 80 пратеници за пристапување кон уставни измени согласно Договорот од ...
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени ќе продолжи во 15 часот, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата. Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува сѐ уште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго. Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувјаќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор. Во собраниската зграда дојдоа и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети, кој истовремено е и пратеник. Дел од медиумите објавуваат неофицијални информации дека е обезбедено двотретинско мнозинство, односно гласови од 80 пратеници за пристапување кон уставни измени согласно Договорот ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) – Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени ќе продолжи во 15 часот, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата. Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува сеуште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго. Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувајќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор. Во собраниската зграда дојде и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој истовремено е и пратеник. Дел од медиумите објавуваат неофицијални информации дека е обезбедено двотретинско мнозинство односно гласови од 80 пратеници за пристапување кон ...
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени ќе продолжи во 15 часот, а причина за тоа најверојатно се разговори за обезбедување двотретинско мнозинство меѓу владејачките партии и опозицијата. Од Собранието официјално велат дека причина за одложување на почетокот на седницата е пратениците да се соберат во салата, но не се потврдува се уште информацијата дали се во тек разговори меѓу пратениците или станува збор за нешто друго. Она што официјално се знае е дека во собраниската зграда е присутен речиси целиот собраниски состав со исклучок на еден или двајца пратеници, вклучувајќи ги и Сашо Василевски и Љубен Арнаудов кои беа ослободени од домашен притвор. Во собраниската зграда дојде и премиерот Зоран Заев, како и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој истовремено е и пратеник. Седницата беше закажана за 12 часот, а по чекање од час и половина одложена за 15 часот. Во салата за пленарни седници почетокот на седницата го чекаа пратениците од СДСМ, дел од ...
| | веќе видена | слични

Иако првично најавена за 12 часот, па одложена за 15 часот, собраниската седница на која требаше да продолжи расправата за уставните измени никако да започне. Јавноста ја преплавија гласини и шпекулации, пишува Дојче веле . Со часови нема никаква информација за тоа што се случува во Собранието и до каде е планираното продожение на седницата посветена на уставните измени кои произлегуваат од Преспанскиот договор. Единствено пред јавноста се појави дел од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ предводена од Антонијо Милошоски, кој побара од собранискиот спикер Талат Џафери веднаш да ја свика седницата и да се премине на гласање. Впечатокот беше дека Милошоски и неговите сопартијци се сигурни оти власта го нема обезбедено потребното двотретинско мнозинство, иако некои собраниски извори не исклучуваат ниту политички блеф. Нивниот контра-аргумент е дека меѓу пратениците кои стоеја зад Милошоски недостасуваа барем десетмина од пратеничката група на опозициската коалиција. Во јавноста во меѓувреме, уште од рано утрото се ...
| | веќе видена | слични

Новата независна пратеничка група формирана од осумтемина пратеници од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ кои гласаа „за“ пристапување кон уставни измени, денеска ќе имаат средба со премиерот Зоран Заев и министрите за надворешни работи и за правда, Никола Димитров и Рената Тренеска Дескоска, на која ќе се разговара за нацрт-амандманите на Уставот што Владата треба да ги достави до Собранието. Пратениците ја потврдија средбата и посочија дека ќе се разговара за уставните амандмани во согласност со нивните барања за зајакнување на идентитетот, за одложена примена на името Република Северна Македонија по влезот на ЕУ и за ништовност на уставните измени доколку Грција не ја ратификува спогодбата. Координатор на новата пратеничка група е пратеничката Елизабета Канческа-Милевска, која е и поранешна министерка за култура. Таа ќе биде на средбата со премиерот и двајцата министри, но неизвесно е дали ќе присуствуваат сите пратеници од новата пратеничка група бидејќи тројца од нив, Сашо Василевски, ...
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне. Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи. Нема информации зошто повторно седницата не започнува во терминот што беше најавен. Првично, продолжението на оваа седница беше закажано за во 12 часот и по чекање од час и половина одложено за 15 часот. Според неофицијалните информации што ги објавуваат одредени медиуми, обезбедено е двотретинско мнозинство. Во меѓувреме дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ одржаа прес-конференција на која го повикаа претседателот на Собранието Талат Џафери да свика гласање за уставните измени за да се види дека нема двотретинско мнозинство. Според информациите од Собранието, во зградата се уште е премиерот Зоран Заев кој пристигна околу 12 часот за кога првично беше најавено продолжението на оваа седница.
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне. Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи. Нема информации зошто повторно седницата не започнува во терминот што беше најавен. Првично, продолжението на оваа седница беше закажано за во 12 часот и по чекање од час и половина одложено за 15 часот. Според неофицијалните информации што ги објавуваат одредени медиуми, обезбедено е двотретинско мнозинство. Во меѓувреме дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ одржаа прес-конференција на која го повикаа претседателот на Собранието Талат Џафери да свика гласање за уставните измени за да се види дека нема двотретинско мнозинство. Според информациите од Собранието, во зградата се уште е премиерот Зоран Заев кој пристигна околу 12 часот за кога првично беше најавено продолжението на оваа седница.
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне. Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи. Нема информации зошто повторно седницата не започнува во терминот што беше најавен. Првично, продолжението на оваа седница беше закажано за во 12 часот и по чекање од час и половина одложено за 15 часот. Според неофицијалните информации што ги објавуваат одредени медиуми, обезбедено е двотретинско мнозинство. Во меѓувреме дел од пратениците од ВМРО – ДПМНЕ одржаа прес-конференција на која го повикаа претседателот на Собранието Талат Џафери да свика гласање за уставните измени за да се види дека нема двотретинско мнозинство. Според информациите од Собранието, во зградата се уште е премиерот Зоран Заев кој пристигна околу 12 часот за кога првично беше најавено продолжението на оваа ...
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне. Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи. Нема информации зошто повторно седницата не започнува во терминот што беше најавен. Првично, продолжението на оваа седница беше закажано за во 12 часот и по чекање од час и половина одложено за 15 часот. Според неофицијалните информации што ги објавуваат одредени медиуми, обезбедено е двотретинско мнозинство. Во меѓувреме дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ одржаа прес-конференција на која го повикаа претседателот на Собранието Талат Џафери да свика гласање за уставните измени за да се види дека нема двотретинско мнозинство. Според информациите од Собранието, во зградата се уште е премиерот Зоран Заев кој пристигна околу 12 часот за кога првично беше најавено продолжението на оваа седница.
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне. Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи. Нема информации зошто повторно седницата не започнува во терминот што беше најавен. Првично, продолжението на оваа седница беше закажано за во 12 часот и по чекање од час и половина одложено за 15 часот. Според неофицијалните информации што ги објавуваат одредени медиуми, обезбедено е двотретинско мнозинство. Во меѓувреме дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ одржаа прес-конференција на која го повикаа претседателот на Собранието Талат Џафери да свика гласање за уставните измени за да се види дека нема двотретинско мнозинство. Според информациите од Собранието, во зградата се уште е премиерот Зоран Заев кој пристигна околу 12 часот за кога првично беше најавено продолжението на оваа седница.
| | веќе видена | слични

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне.Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи.Нема информации зошто повторно седницата не започнува во терминот што беше најавен. Првично, продолжението на оваа седница беше закажано за во 12 часот и по чекање од час и половина одложено за 15 часот.Според неофицијалните информации што ги објавуваат одредени медиуми, обезбедено е двотретинско мнозинство.Во меѓувреме дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ одржаа прес-конференција на која го повикаа претседателот на Собранието Талат Џафери да свика гласање за уставните измени за да се види дека нема двотретинско мнозинство.Според информациите од Собранието, во зградата се уште е премиерот Зоран Заев кој пристигна околу 12 часот за кога првично беше најавено продолжението на оваа седница.
| | веќе видена | слични

Во Собранието на Република Македонија веќе два часа доцни почетокот на продолжението на пленарната седница на која треба да продолжи расправата за предлогот за пристапување кон уставни измени. Во зградата на Собранието се присутни најголем дел од пратениците од овој собраниски состав, како и премиерот Зоран Заев чие присуство беше најавено на пленарното заседание. Официјално никој не соопштува на што се должи доцнењето од два часа на почетокот на продолжението на седницата. Неизвесно е дали на гласањето ќе биде обезбедено двотретинско мнозинство, односно 80 гласови од пратениците за пристапување кон уставни измени.
| | веќе видена | слични

Со 80 гласа „за“ донесена е одлуката за пристапување кон промена на Уставот на Република Македнија. Осум пратеници од ВМРО-ДПМНЕ гласаа за уставни измени. Елизабета Канчевска Милевска, Крсто Муковски, Љубен Арнаудов, Зекир Ремчировиќ, Владанка Авировиќ, Нола Исмаиловска Старова, Емилија Александрова и Сашо Василевски, се осумте пратеници кои позитивно гласаа на вечерашната седница за уставни измени.
| | веќе видена | слични

Осумтемина опозициски пратеници, кои гласаа за пристапување кон уставни измени, попладнево до Кабинетот на претседателот на Собранието Талат Џафери доставиле известувања дека во иднина ќе настапуваат самостојно како независни пратеници и дека формираат нова пратеничка група. Претседателот на Собранието, Џафери за МИА изјави дека добил поединечни известувања од овие пратеници дека во иднина во Парламентот ќе настапуваат самостојно како независни пратеници. Во меѓувреме до собраниската архива официјално е доставен акт дека овие пратеници ќе формираат нова пратеничка група. Најверојатно координатор на оваа пратеничка група, според информациите на МИА, ќе биде Елизабета Канческа-Милевска. Оваа нова пратеничка група во Парламентот, како што велат, ќе делува опозициски и од понеделник ќе ги започне разговорите за нацрт предлозите за уставни амандмани, но во согласност со нивните четири барања што ги доставија до Собранието пред гласањето за уставни измени минатиот петок. Во оваа пратеничка група ...
| | веќе видена | слични

Осуммината опозициски пратеници, кои гласаа за пристапување кон уставни измени, попладнево до Кабинетот на претседателот на Собранието Талат Џафери доставиле известувања дека во иднина ќе настапуваат самостојно како независни пратеници и дека формираат нова пратеничка група. Претседателот на Собранието, Џафери изјави дека добил поединечни известувања од овие пратеници дека во иднина во Парламентот ќе настапуваат самостојно како независни пратеници. Во меѓувреме до собраниската архива официјално е доставен акт дека овие пратеници ќе формираат нова пратеничка група. Најверојатно координатор на оваа пратеничка група, ќе биде Елизабета Канческа-Милевска. Оваа нова пратеничка група во Парламентот, како што велат, ќе делува опозициски и од понеделник ќе ги започне разговорите за нацрт предлозите за уставни амандмани, но во согласност со нивните четири барања што ги доставија до Собранието пред гласањето за уставни измени минатиот петок. Во оваа пратеничка група освен Канческа-Милевска ќе бидат и пратениците ...
| | веќе видена | слични

Проверката на гласовите на пратениците поединечно го потврди двотеретинското мнозинство 80 пратеници го прифатија предлогот на Владата за пристапување кон уставни измени во склад со Договорот со Грција за промена на името во Република Северна Македонија. За потребата од уставни промени гласаа 80 пратеници од присутните 117 пратеници. 39-мина беа против. Пратениците првично гласаа електронски, а потоа по предлог на координаторот на-ДПМНЕ Драган Данев се прејде на поединечно гласање. Дел од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ гласаа за уставни промени. Владанка Авировиќ, Нора Исмаили Старова, Крсте Мукоски, Сашо Василевски, Љубен Арнаудов, Зекир Рамчиловиќ, Елизабета Канческа-Милевска… се имињата од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ што гласаа за уставните измени. По две одложувања на веќе закажаното продолжение на 61-та собраниска седница, вечерва во 22 и 20 часот конечно почна продолжението на седницата.
| | веќе видена | слични

Охрид, 20. октомври 2018 (ИНПРЕС) – Охриѓаните Сашо Василески и Љубен Арнаудов од редовите на ВМРО-ДПМНЕ беа меѓу пратениците кои синоќа во парламентот на Република Македонија ја обезбедија бројката од 80 пратеници со што се прифати владиниот предлог за пристапување кон уставни измени во склад со Договорот со Грција. Власта успеа да обезбеди двотретинско мнозинство за потребата од уставни измени, откако ЗА гласаа дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ: Љубен Арнадуов, Сашо Василевски, Нола Исмаилоска Старова од Струга и Крсто Муковски од Вевчани, како и Емилија Александрова и поранешната министерка за култура Елизабета Канческа Милевска. Од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ гласаа Владанка Авировиќ (Социјалистичка партија) и Зеќир Рамчиловиќ (АВАЗ). Доцна синоќа, ВМРО-ДПМНЕ на итна седница на највисоките партиски органи ги исклучи пратениците од своите редови што гласаа за уставните измени. Постапката натаму предвидува секој од четирите амандмани преку кои ќе се интервенира во македонскиот Устав, подготовени од Владата, ...
| | веќе видена | слични

Собранието со 80 гласа „за“ ја донесе одлуката за пристапување кон уставни измени. 80 пратеници, меѓу кои и пратениците на ВМРО ДПМНЕ, Елизабета Канческа Милевска, Љубен Арнаудов, Сашо Василевски, Крсто Мукоски, Нола Исмајлоска Старова, Емилија Александрова, Зеќир Рамќиловиќ, Владанка Авировиќ…гласаа ЗА уставни промени. Другите пратеници на ВМРО ДПМНЕ, станаа од своите места за да се видат пратениците од нивната пратеничка група кои ќе гласаат за отворање на процесот за пристапување кон измена на Уставот заради обврските од Договорот со Грција од Преспа. Координаторот на пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ, Драган Данев, побара поединечно гласање, по што секретарот на собранието, Цветанка Илиева, ги читаше пратениците , а тие гласаа. И поединечното гласање го потврди истиот резултат, па претседателот на Собрание, Талат Џафери, овјави дека е донесена одлуката за уставни измени. „За“ гласаа и пратеници од ВМРО-ДПМНЕ кои се обвинети во предмети на СЈО и тоа Сашо Василевски, Елизабета Канческа Милевска, Љубен ...
| | веќе видена | слични

Премиерот Зоран Заев на прес-конференција откако Собранието ја изгласа одлуката за пристапување кон уставните измени. „За“ гласаа и пратеници од ВМРО-ДПМНЕ кои се обвинети во предмети на СЈО и тоа Сашо Василевски, Елизабета Канческа Милевска, Љубен Арнаудов и Крсто Мукоски. Василевски, Арнаудов и Мукоски се обвнети за настаните од 27 април и тие оваа недела беа ослободени од куќен притвор, а Судот им определи мерки на претпазливост. Екс-министерката за култура, пак, е обвинета во предметот „Тендери“.
| | веќе видена | слични

Новата независна пратеничка група формирана од осумтемина пратеници од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ кои гласаа „за“ пристапување кон уставни измени, денеска има средба со премиерот Зоран Заев и министрите за надворешни работи и за правда, Никола Димитров и Рената Тренеска Дескоска, на која ќе се разговара за нацрт-амандманите на Уставот што Владата треба да ги достави до Собранието. Осумте пратеници се појавија во Собранието, онаму каде што треба да се одржи средбата. На средбата ќе се разговара за уставните амандмани во согласност со нивните барања за зајакнување на идентитетот, за одложена примена на името Република Северна Македонија по влезот на ЕУ и за ништовност на уставните измени доколку Грција не ја ратификува спогодбата. Во оваа група се пратениците Емилија Александрова, Крсто Мукоски, Љубен Арнаудов, Владанка Авировиќ, Сашо Василевски, Зеќир Рамчиловиќ, Нола Исмаиловска Старова и Елизабета Канческа Милевска која ќе биде кооринатор.
| | веќе видена | слични

Уште не е почната собраниската седница за уставни измени која беше најавена за 15 часот, со што е неизвесно дали воопшто ќе почне. Нема информации зошто се случува доцнењето, што предизвика бројни шпекулации. Според дел од медиумите власта веќе обезбедила двотретинско мнозинство, додека постојат и тврдења дека тоа уште не се случило. Потребни се 80 гласови од пратениците за пристапување кон уставни измени.
| | веќе видена | слични

Собраниската седница за уставни измени треба да продолжи во 21 часот, велат собраниските служби. Не се знае дали ќе се гласа или пак ќе продолжи дискусијата за која се останати уште десетина пратенци од мнозинството. Седницата прво беше закажана за 12 часот, но попладнето претседалот Талат Џафери ја одложи за 15 часот, но и тој рок се проби. Неизвесно е дали е обезбедно потребното двотретинско мнозинство за да се изгласа предлогот за потреба од пристапување кон уставни измени во врска со Договорот со Грција. Пратениците и на власта и на опозицијата се во Собранието, може да се видат низ собраниските ходници како влегуваат во канцелариите, а по некој пратеник периодично се појавува и во пленарната сала. Во Собранието е и Никола Груевски. ВМРО-ДПМНЕ вечерва соопшти дека пратеничката група апелира до „надлежните институции, особено до Јавното обвинителство, да ги испитаат наводите изнесени во повеќе медиуми во текот на денот дека врз неколку пратеници во Собранието е вршен притисок и дека преку уцени, закани ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...