Повеќе вести како оваа (25)

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Виница поднесе кривична пријава против С.Л.(49) од Кочани поради постоење основи на омнение за сторено кривично дело „вршење превоз без поседување лиценца”. Според информациите, на 8.10.2018 година во Виница, од вработени во Јавното претпријатие „Македонски шуми”, при контрола на товарно возило, сопственост и управувано од пријавениот, било утврдено дека тој вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.
сите 90 | | | веќе видена

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Виница поднесе кривична пријава против С.Л.(49) од Кочани поради постоење основи на омнение за сторено кривично дело „вршење превоз без поседување лиценца”.Според информациите, на 8.10.2018 година во Виница, од вработени во Јавното претпријатие „Македонски шуми”, при контрола на товарно возило, сопственост и управувано од пријавениот, било утврдено дека тој вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.извор: Makfax
| | веќе видена | слични

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Виница поднесе кривична пријава против С.Л.(49) од Кочани поради постоење основи на омнение за сторено кривично дело „вршење превоз без поседување лиценца”. Според информациите, на 8.10.2018 година во Виница, од вработени во Јавното претпријатие „Македонски шуми”, при контрола на товарно возило, сопственост и управувано од пријавениот, било утврдено дека тој вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски. Текстот Кривична пријава против жител на Кочани, поради вршење јавен превоз без дозвола е превземен од МАКФАКС .
| | веќе видена | слични

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Х.З.(40) од село Гошинце, општина Липково, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без поседување лиценца“. На 29.07.2018 година околу 17.30 часот во атар на село Липково, во близина на браната „Глажња”, при контрола на товарно возило „Мерцедес“, сопственост и управувано од пријавениот, вработени во ЈП „Македноски Шуми” утврдиле дека вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

СВР Битола поднесе кривична пријава против Б.К.(47) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без лиценца“. На 20.10.2018 година околу 15.00 часот во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот при истовар на огревни дрва од товарно возило, негова сопственост, при што било утврдено дека со возилото вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски. Текстот Пријава за битолчанец- превезувал дрва без лиценца е превземен од МАКФАКС .
| | веќе видена | слични

СВР Битола поднесе кривична пријава против Б.К.(47) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без лиценца“. На 20.10.2018 година околу 15.00 часот во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот при истовар на огревни дрва од товарно возило, негова сопственост, при што било утврдено дека со возилото вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

СВР Битола поднесе кривична пријава против Б.К.(47) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без лиценца“. На 20.10.2018 година околу 15.00 часот во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот при истовар на огревни дрва од товарно возило, негова сопственост, при што било утврдено дека со возилото вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.извор: Makfax
| | веќе видена | слични

СВР Битола поднесе кривична пријава против Б.К.(47) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без лиценца“. На 20.10.2018 година околу 15.00 часот во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот при истовар на огревни дрва од товарно возило, негова сопственост, при што било утврдено дека со возилото вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

СВР Битола поднесе кривична пријава против Б.К. (47) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело вршење јавен превоз без лиценца. На 20.10.2018 година, околу 15.00 часот, во Битола, полициски службеници го затекле пријавениот при истовар на огревни дрва од товарно возило, негова сопственост, при што било утврдено дека со возилото вршел јавен превоз на дрвни сортименти без соодветна лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

Полициската станица Прилеп поднесе кривична пријава против прилапчанец поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без поседување лиценца“. - Пријавениот во периодот од јуни до декември 2015 година во 18 наврати на подрачјето на Прилеп извршил јавен превоз на стоки – различни дрвни сортименти за повеќе физички и правни лица со неговото товарно возило „ФАП“ без да поседува важечка лиценца издададена од Министерството за транспорт и врски- информираат од МВР.
| | веќе видена | слични

Полицијата поднесе кривична пријава против А.М. (48) од Гевгелија поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело вршење јавен превоз без поседување на лиценца.Во јуни 2014 година пријавениот во 25 наврати извршил јавен превоз на разни видови дрвни сортименти со камион застава без да поседува лиценца за вршење јавен превоз.
| | веќе видена | слични

Полициската станица Прилеп поднесе кривична пријава против Р.Б. (54) од Прилеп поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без поседување лиценца“. Пријавениот во периодот од месец јуни до месец декември 2015 година во 18 наврати на територијата на Прилеп и околните села извршил јавен превоз на стоки – различни дрвни сортименти за повеќе физички и правни лица со товарно моторно возило „ФАП“ во негова сопственост, без да поседува важечка лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски на Р.Македонија.ПС ОН Прилеп поднесе кривична пријава против Р.Б. (54) од Прилеп поради постоење основи ан сомнение за сторено кривично дело ,,вршење јавен превоз без поседување лиценца“. Пријавениот во периодот од месец јуни до месец декември 2015 година во 18 наврати на територијата на Прилеп и околните села извршил јавен превоз на стоки – различни дрвни сортименти за повеќе физички и правни лица со товарно моторно возило „ФАП“ во негова сопственост, без да поседува важечка ...
| | веќе видена | слични

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Валандово поднесе кривична пријава против ДПТТУ„Џемо Транс" ДООЕЛ-Демир Капија, Л.Л. (22) од Неготино, управител на правното лице и Т.Л.(47) од Неготино поради основано сомнение за сторено кривично дело вршење јавен превоз без поседување лиценца.Пријавените во периодот од 1 ноември 2014 година до 31 август годинава во 187 наврати извршиле јавен превоз на стоки, дрвни сортименти за повеќе правни и физички лица без да поседуваат лиценца за вршење на јавен превоз на стоки издадено од Министерство за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

Полицијата поднесе кривична пријава против А.М. (30) и М.Д. (58) поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело вршење на јавен превоз без поседување на лиценца.Пријавените во текот на август и септември 2014 година во четири наврати, како возачи на товарно возило, извршиле јавен превоз на стоки-дрвни сортименти од местото на сеча во Шумско стопанска единица „Патишка Река“ до Скопје без да поседуваат лиценца за вршење на јавен превоз на стоки во внатрешниот патен сообраќај издадена од Министерството за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

Полицијата поднесе кривична пријава против А.Џ. (21) од Берово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело вршење јавен превоз без поседување лиценца.На 14 октомври полициски службеници извршиле контрола на камион сопственост на пријавениот, а управуван од Т.К. од село Ангелци. Притоа било утврдено дека истото е натоварено со дрвни сортименти, но дека не е регистрирано за тоа и не поседува лиценца за вршење јавен превоз.
| | веќе видена | слични

На 30.10.2015 околу 17,00 часот при вршење на редовна служба од страна на полициски службеници од ПС за ГН„Чашка“, во реонот на с.Кучково и с.Никиштани односно на потегот помеѓу м.в.„Перја“ и м.в.„Кула“ биле пронајдени околу 40 метри кубни огревно дабово дрво, складирани на 15 купчиња. За настанот известени се Шумска полиција и Македонски шуми-Скопје. Се превземаат мерки за пронаоѓање на сторителите. На 30.10.2015 година во Гостивар по судска наредба извршен е претрес во стан сопственост на Т.Т.(36) при што биле затекнати Ф.Б.(37), И.М.(22) и Љ.М.(48). Пронајдено било едно пластично шише кое било користено за употреба на наркотична дрога и една метална лажица со видливи траги од бела прашкаста материја. При личен претрес кај Т.Т. пронајдена била една метална дробилка за марихуана кај Љ.М. пронајдена била една пластична дробилка за марихуана и една цигара „џоинт“, а кај Ф.Б. бил пронајден еден клуч со далечинаски управувач од ПМВ„Хамер Н3“без регистерски ознаки и за кој не поседувал никаква документација. ...
| | веќе видена | слични

Полицијата поднесе кривична пријава против И.Ѓ.(36) од Неготино, управител на правното лице „МА-ЕЛ Шпед" ДООЕЛ Демир Капија, и против правното лице „МА-ЕЛ Шпед" ДООЕЛ Демир Капија поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело вршење јавен превоз без поседување лиценца.Во текот на 2015 година, пријавениот со камион фап сопственост на правното лице вршел јавен превоз на огревно дрво од ЈП „Македонски шуми“ без да поседува лиценца за вршење јавен превоз издадена од Министерство за транспорт и врски.
| | веќе видена | слични

НК за КР Радовиш поднесе кривична пријава против Д.П.(24) од Радовиш вработен во осигурителна компанија поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“. Пријавениот како застапник за осигурување за подрачјето на Радовиш на 26.05.2015 година, изготвил полиса за товарно возило „Фиат Добло“ за осигурување од автомобилска одговорност на лице од Радовиш. Со ова му овозможил да поднесе барање за продолжување на регистрацијата на наведеното возило, а со цел да ја избегне прекршочната одговорност, бидејќи истиот ден од страна на полициски службеници му бил констатиран прекршок дека го управувал возилото по истекот на важноста на сообраќајната дозвола за што му бил издаден платен налог кој не го платил во предвидениот рок, за што била покрената прекршочна постапка. На овој начин пријавениот нанел штета на буџетот на РМ во висина од 30.750 денари. Фатен шверцер на петарди, украден тутун од откупен пункт, шумар недозволено издавал дозволи, краделе песок… НК за ...
| | веќе видена | слични

Одделение за прекуграничен криминал, миграција и реадмисија на странци Гевгелија поднесе кривична пријава против 68-годишен гевгеличанец, поради постоење ...
| | веќе видена | слични

На 08.11.2016 година околу 08.30 часот на клучка на подвозникот кај с.Удово се случила сообраќајна незгода помеѓу ТМВ „Ман“ со скопски регистарски ознаки, управувано од Б.К. (58) од Струмица и ПМВ „Фиат Мареа“ со велешки регистарски ознаки, управувано од А.И. (59) од Демир Капија. Во незгодата со тешки телесни повреди се здобила К.С. (57) од Демир Капија, сопатничка во ПМВ. На истата и била укажана лекарска помош во Општа болница-Гевгелија, но поради серионоста на повредите била пренесена во Ургентен центар Скопје за понатамошно лекување. Увид на местото извршила увидна екипа на СВР Струмица. На 05.11.2016 година во с.Отља, кумановско, три непознати лица извршиле разбојништво во куќата на Т.С. (66). Сторителите влегле преку незаклучената врата и, додека оштетениот седел во неговата куќа, физички го нападнале удирајќи го во пределот на главата и телото, нанесувајќи му телесни повреди. После тоа му одзеле пиштол марка „Застава“ калибар 7,62 мм, два мобилни телефони, 500 швајцарски франци, 150 евра, 14.000 ...
| | веќе видена | слични

Струмичката полиција поднесе кривична пријава против Н.А. (32) од Струмица поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело вршење јавен превоз без поседување лиценца.На 24 ноември2015 година, од страна на полициски службеници на регионалниот пат Берово-Струмица кај село Петралинци извршена е контрола на камион ман сопственост на пријавениот, а управувано од С.К. од с. Двориште.При контролата, велат од полицијата, утврдено е дека пријавениот иако не поседувал лиценца за превоз на стоки издадена од Министерство за транспорт и врски, вршел транспорт на огревни дрва.
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...